English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Heineken: Η Θέση Του CEO Για Τον Σάλο Στις ΗΠΑ Με Την Ανταγωνίστρια Bud Light

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Δύσκολη η προσπάθεια τήρησης ισορροπιών από τις επιχειρήσεις σε ένα περιβάλλον οξυνόμενης κοινωνικής πόλωσης.

«Ιδιαίτερα στον δυτικό κόσμο, βλέπουμε μεγάλη πόλωση στην κοινωνία και αυτό επηρεάζει όλους τους παίκτες, όλους τους παράγοντες. Ανάμεσά τους, τις επιχειρήσεις και τα εμπορικά σήματα».

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Heineken, σχολιάζοντας τη διαμάχη που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από μια καμπάνια της αντίπαλης μάρκας Bud Light, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι κατά την άποψή του οι επιχειρήσεις πρέπει να υπερασπίζονται τις αξίες τους.

Μια δύσκολη ισορροπία
Όπως σημειώνει το CNBC, η Bud Light έχασε τη θέση της ως η μπύρα με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Μάιο, αφού οι συντηρητικοί προχώρησαν σε μποϊκοτάζ σε βάρος της μάρκας μετά από μια σύντομη συμφωνία τοποθέτησης προϊόντος με την transgender social media influencer Dylan Mulvaney. Οι πωλήσεις της Bud Light μειώθηκαν κατά 24,6% την περίοδο αυτή σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της NielsenIQ.

Μιλώντας στην εκπομπή Squawk Box Europe του CNBC, ο CEO της Heineken πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι. Και ταυτόχρονα, πρέπει να υπερασπιζόμαστε τις αξίες και τις αρχές μας. Και προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό στο μέτρο των δυνατοτήτων μας». «Μέχρι στιγμής, είμαι υπερήφανος για το πώς οι ομάδες των εμπορικών σημάτων μας σε όλες τις λειτουργικές μας εταιρείες πλοηγούνται σε αυτόν τον νέο κόσμο», σημείωσε.

«Τρικυμία» για την AB InBev
Η Bud Light, που βρέθηκε στο επίκεντρο της θύελλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανήκει στη βελγική Anheuser-Busch InBev, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, η οποία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου την Πέμπτη. Ο σάλος συγκέντρωσε πολιτική προσοχή, με τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις να ζητά να διερευνηθεί αν η εταιρεία παραβίασε τα καθήκοντά της έναντι των μετόχων.

Όπως σημειώνει το CNBC, η AB InBev έχει επίσης επικριθεί για την αποτυχία της να υποστηρίξει τον Mulvaney, εν μέσω μιας ευρύτερης συζήτησης σχετικά με το αν οι εταιρείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν κοινωνικούς ή πολιτικούς σκοπούς. Ομάδες του κλάδου έχουν καλέσει τις μάρκες να μην αποχωρήσουν από εκστρατείες και συνεργασίες που υποστηρίζουν την κοινότητα LGBTQ+, λόγω φόβων για παρόμοιες αντιδράσεις.

Ζωτικής σημασίας η διαφήμιση
Ο CEO της Heineken δήλωσε ότι η διαφήμιση παραμένει ζωτικής σημασίας σε ένα δύσκολο περιβάλλον αγοράς και ότι αύξησε τις δαπάνες μάρκετινγκ κατά 200 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο.

Η ίδια η εταιρεία μείωσε τη Δευτέρα τις προβλέψεις της για την αύξηση των κερδών της το 2023, καθώς ανακοίνωσε πτώση 5,6% στις πωλήσεις μπύρας και μείωση 8,8% στα λειτουργικά κέρδη σε συγκρίσιμη βάση.

«Γνωρίζαμε ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους θα αφορούσε όλες τις πληθωριστικές πιέσεις στο κόστος των εισροών μας, ιδίως στην Ευρώπη, η οποία είναι σημαντική περιοχή για εμάς», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προσθέτοντας πάντως ότι «συνολικά είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι με την ισχυρή αύξηση των εσόδων μας, αυξήσαμε τα έσοδα μεταξύ εννέα και 10% σε τρεις από τις τέσσερις περιοχές».

πηγή: ot.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Η Μπύρα «Όπλο» Για Την Εδραίωση Της Θέσης Της Στην Παγκόσμια Σκηνή
ot.gr

Η απροθυμία της βιομηχανίας να αναγνωρίσει την ουκρανική χρυσή μπύρα και πώς η Ουκρανία παλεύει να βγει στο προσκήνιο.

Αλλάζει Κανόνες Για Το Μέρισμα Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Δανάη Αλεξάκη

Μετά τις μεγάλες καταβολές μερισμάτων των προηγούμενων ετών, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία τροποποιεί το άρθρο 33 του καταστατικού της. Η πανδημία πιθανόν να οδηγήσει σε αλλαγή μερισματικής πολιτικής.

Great Notion - Vanillazilla
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Great Notion Brewing.

Καινοτομία Στη Ζυθοποιία: Επιστήμονες Κατασκεύασαν «BeerBots» Για Να Επιταχυνθεί Η Διαδικασία Ζύμωσης
cibum.gr

Η μπύρα, ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο, αλλά η διαδικασία παρασκευής της είναι χρονοβόρα.

Strange Brew - Primordial Hops
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με το Death Metal συγκρότημα των Aetherian, κυκλοφόρησε η Strange Brew.

Cerebral - Brewers Dozen / Eclectic Potion - Grenache / Rare Trait / Paper Lantern
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Cerebral Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το