English Greek
19
Σαβ, Σεπ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Heineken: Τεράστια Πτώση Κατανάλωσης Και Κερδών

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι ζυθοποιίες αγωνίζονται να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος πρώτων υλών στους καταναλωτές.

Στην μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη της, προχώρησε η Heineken, καθώς οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών της ζυθοποιίας εδώ και μια δεκαετία οδήγησαν στην πτώση της κατανάλωσης, ειδικά στη βασική αγορά της, το Βιετνάμ.

Τα κέρδη υποχώρησαν κατά 22% σε προσαρμοσμένη βάση το πρώτο εξάμηνο, ανέφερε τη Δευτέρα η ζυθοποιία με έδρα το Άμστερνταμ. Η κατανάλωση μπύρας μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν σχεδόν 13%.

Πληθωριστικές πιέσεις
Οι ζυθοποιίες αγωνίζονται να μετακυλήσουν το υψηλό κόστος πρώτων υλών στους καταναλωτές. Η Heineken είναι η πρώτη από τις μεγάλες παγκόσμιες ζυθοποιίες που ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, τα οποία προμηνύουν δυσοίωνες προβλέψεις για τις ανταγωνίστριες Anheuser-Busch InBev NV και Carlsberg A/S.

«Η αρχή του έτους αφορούσε τη μετακύλιση του πληθωρισμού στο κόστος των εισροών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dolf van den Brink σε συνέντευξή του. «Πέσαμε πάνω σε μια αρκετά ισχυρή οικονομική επιβράδυνση στη βασική αγορά του Βιετνάμ, η οποία είναι δυσανάλογα σημαντική για εμάς», πρόσθεσε.

Πτώση ζήτησης σε Βιετνάμ και Νιγηρία
Τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο στο πρώτο εξάμηνο και ο όγκος συναλλαγών μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο. Το Βιετνάμ και η Νιγηρία ευθύνονται για περισσότερο από το ήμισυ της πτώσης της κατανάλωσης της Heineken. Η ολλανδική εταιρεία είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία στο Βιετνάμ, όπου δραστηριοποιείται εδώ και τρεις δεκαετίες, πουλώντας μάρκες όπως η Tiger.

Η Heineken προέβλεψε ότι οι τιμές θα συγκρατηθούν το δεύτερο εξάμηνο, διάστημα στο οποίο η εταιρεία υπολογίζει σε αναστροφή των κερδών της.

«Βλέπουμε τις τιμές να αποσυμπιέζονται κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Harold van den Broek.

πηγή: ot.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασίου / Magania - Κοκκινόβραχος
Σταύρος Δοβιστινός

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε την νέα μας συνεργατική συνταγή με τους φίλους μας από την μικροζυθοποιία Ωρωπού, Magania Brewery.

Heavy Seas - Heavy Seasons Toasted Cranberry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Heavy Seas Beer.

Great Lakes - Cran Orange Wheat
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Great Lakes Brewing Co.

Epic - Sequoia / Hazy Fever
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Epic Brewing Co.

Μέσω Συμβολαίων 62.000 Τόνους Βυνοποιίσιμο Αναμένει Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Στα 24 Λεπτά Το Κιλό
agronews.gr

Στους περίπου 62.000 τόνους αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή βυνοποιήσιμου κριθαριού, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας, που εφαρμόζει για 15η χρονιά η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», έχοντας συνάψει συμβάσεις με 2.500 παραγωγούς με εγγυημένη τιμή στα 24 λεπτά το κιλό.

ΠΟΥ: Ανησυχητικά Ποσοστά Κατανάλωσης Αλκοόλ Και Ηλεκτρονικών Τσιγάρων Σε Ηλικίες 11-15
iefimerida.gr

Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων μεταξύ των παιδιών ηλικίας 11 με 15 ετών είναι «ανησυχητικά», σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, η οποία προτείνει τη λήψη μέτρων δημόσιας υγείας προκειμένου να περιοριστεί η πρόσβαση σε αλκοολούχα ποτά.

Άλλα Άρθρα