English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μποϊκοτάζ Σε Αγώνα Πολεμικών Τεχνών Μετά Τη Συνεργασία Του Με Τη Μπύρα Bud Light

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι επιπτώσεις για την άλλοτε πρώτη σε πωλήσεις μπύρα των ΗΠΑ, συνεχίζονται μετά την συνεργασία της με τρανσέξουαλ influenser.

Θύελλα επικρίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε η είδηση ότι η Bud Light επέστρεcε ως η επίσημη μπύρα του Πρωταθλήματος Ultimate Fighting (UFC) μετά από 6 χρόνια, πυροδοτώντας και εκκλήσεις για νέο μποϊκοτάζ.

Πριν λίγες μέρες η μητρική εταιρεία του Bud Light, Anheuser-Busch και το UFC, ένας αμερικανικός οργανισμός μικτών πολεμικών τεχνών (MMA) που διοργανώνει περισσότερες από 40 ζωντανές εκδηλώσεις ετησίως σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσαν μια νέα «πολυετή συνεργασία μάρκετινγκ», σύμφωνα με μια ηλεκτρονική δήλωση που κοινοποιήθηκε από τον παρασκευαστή της μπύρας. Από την 1η Ιανουαρίου, η Anheuser-Busch θα γίνει ο αποκλειστικός "Επίσημος συνεργάτης μπύρας του UFC" και ως μέρος της χορηγίας, η Bud Light θα γίνει η επίσημη μπύρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η ανακοίνωση έρχεται έξι χρόνια αφού η Modelo αντικατέστησε την Bud Light ως επίσημη μπύρα του UFC. Κατά τη διάρκεια αυτού, η Modelo Especial έγινε η νούμερο ένα μπύρα στην Αμερική, αφού οι συντηρητικοί κάλεσαν σε εθνικό μποϊκοτάζ της Bud Light, όταν η μάρκα μπύρας πραγματοποίησε μια προώθηση March Madness με την τρανσέξουαλ σταρ της TikTok, Dylan Mulvaney. Έπειτα βέβαια η μάρκα για να επανακάμψει άλλαξε ρότα, ακολουθόντας μια πιο "αρρενωπή" προσέγγιση.

ufc bud light

Αν και οι όροι δεν αποκαλύφθηκαν δημόσια, το ESPN ανέφερε ότι ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας στην ιστορία του UFC. Οι κριτικοί ήταν ιδιαίτερα εξοργισμένοι που η συμφωνία σημαίνει ότι η μάρκα Bud Light, η οποία θα αντικαταστήσει τη Modelo ως επίσημη μπύρα του UFC, θα έχει έντονη παρουσία σε όλο το περιεχόμενο του οργανισμού MMA.

Η είδηση της συμφωνίας προκάλεσε αντιδράσεις για το UFC και αναζωπύρωσε τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ για τη ζυθοποιία, η οποία μαστίζεται από κριτική για μήνες μετά τη συνεργασία της μάρκας μπύρας με τον τρανς ακτιβιστή τον περασμένο Απρίλιο.

Αρκετές διασημότητες, συμπεριλαμβανομένου του μουσικού Kid Rock και των τραγουδιστών της κάντρι Τζον Ριτς και Τράβις Τριτ, συμμετείχαν στις αυξανόμενες δεξιές κλήσεις για μποϊκοτάζ, το οποίο τελικά οδήγησε σε πτώση των πωλήσεων για το Bud Light. Τελικά φάνηκε σαν η διαμάχη να άρχιζε να σβήνει τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά οι χρήστες των social media στόχευσαν ξανά τη μάρκα μπύρας τη Δευτέρα, επικρίνοντας την Bud Light για τη συνχορηγία μιας εκδήλωσης LGBTQ+ Pride στην Αριζόνα το Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας της Bud Light μια μέρα αργότερα προκάλεσε πλήγμα για το UFC, με τους ανθρώπους να δημοσιεύουν στο X, πρώην Twitter, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν τους αγώνες. Ο χρήστης X TheRealMattDail έβαλε στο στόχαστρο τον διευθύνοντα σύμβουλο του UFC, Dana White, σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και κάλεσε σε μποϊκοτάζ «@danawhite και @ufc, έχετε γίνει ο λόγος για τον οποίο το κοινό σας θα αρχίσει να μειώνεται», δημοσίευσε το TheRealMattDail. "Το να πας στο Bud Light είναι αηδιαστικό. Μαντέψτε ότι είναι ώρα να μποϊκοτάρουμε το UFC, Αμερική!".

Σε μια δήλωση που ανακοινώνει τη συμφωνία με τον κατασκευαστή μπύρας, ο White είπε ότι η Anheuser-Busch και η Bud Light ήταν οι αρχικοί χορηγοί μπύρας του UFC πριν από περισσότερα από 15 χρόνια. «Είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι επιστρέφουμε μαζί», είπε ο White. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους επέλεξα να πάω με την Anheuser-Busch και την Bud Light, κυρίως επειδή αισθάνομαι ότι είμαστε πολύ ευθυγραμμισμένοι όσον αφορά τις βασικές μας αξίες και τι αντιπροσωπεύει η μάρκα UFC. Ανυπομονώ για όλα τα απίστευτα πράγματα που θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια».

πηγή: cibum.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τουρισμός Κρατάει Το Κλειδί Ανάπτυξης Της Ελληνικής Ζυθοποιίας
Γιώργος Λαμπίρης

Σημαντικές ιδιαιτερότητες παρουσιάζει η αγορά της μπύρας, δεδομένης της επίδρασης που δέχεται από την πανδημία, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς.

Συμφώνησε Η Carlsberg Να Πουλήσει Στην Efes Την Επιχείρησή Της Στη Ρωσία;
capital.gr

Η δανική ζυθοποιία Carlsberg διέψευσε την Τετάρτη δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης που ανέφερε ότι η εταιρεία είχε συμφωνήσει να πουλήσει τη ρωσική της επιχείρηση στην τουρκική ανταγωνιστική Anadolu Efes.

Prairie - Millennial Mansion
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Prairie Artisan Ales.

Ninkasi - Peach Maiden The Shade
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Maiden The Shade" κυκλοφόρησε η Ninkasi Brewing Co.

Half Acre - Double Dungeons
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Half Acre Beer Co.

Carlsberg: Αναμένει Απομείωση 1,4 Δισ. Δολ. Από Την Αποχώρηση Από Τη Ρωσία
capital.gr

Η Carlsberg αναμένει απομείωση 99,5 δισ. Κορόνων (1,39 δισ. Δολαρίων) σχετικά με την απόφαση της να εκχωρήσει τις δραστηριότητες της στη Ρωσία, τόνισε η δανέζικη ζυθοποιία.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το