English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κινδυνεύουν Οι Πωλήσεις Μπύρας Λόγω Των Φαρμάκων Αδυνατίσματος;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι επενδυτές ανησυχούν για απότομη πτώση στις πωλήσεις μπύρας ενώ κολοσσοί όπως η Carlsberg, τους καθησυχάζουν.

Όπως φαίνεται δεν αυξάνονται οι ανησυχίες μόνο ως προς τις μελλοντικές πωλήσεις των σνακ, λόγω της μεγάλης δημοφιλίας που απολαμβάνουν οι εταιρίες των φαρμάκων αδυνατίσματος Ozempic και Wegory, αλλά και ως προς τις πωλήσεις της μπύρας. Ο λόγος είναι πως, εκτός από την μείωση της όρεξης, κλινικές δοκιμές έχουν δείξει πως τέτοιου είδους φάρμακα μειώνουν και την επιθυμία για κατανάλωση αλκοόλ.

Η τεράστια ζήτηση για νέες θεραπείες όπως το Wegovy της Novo Nordisk έχει προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις σε μια σειρά βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των ζυθοποιών. Σύμφωνα με το Marketscreener, ανησυχίες έχουν προκληθεί από τους επενδυτές σχετικά με τις επιπτώσεις στη βιομηχανία ζυθοποιίας και έχει ήδη πυροδοτήσει πωλήσεις μετοχών σε εταιρείες που πρόκειται να πληγούν από μειωμένες πωλήσεις.

Αυτή την εβδομάδα, οι παγκόσμιες ζυθοποιίες AB InBev και Carlsberg υποβάθμισαν τις ανησυχίες ορισμένων επενδυτών αφού έρευνες σε τρέχοντες χρήστες έδειξαν ανέκδοτα στοιχεία ότι τα φάρμακα μείωσαν την όρεξή τους για κάτι περισσότερο από φαγητό, με τους ερωτηθέντες να αναφέρουν ότι μείωσαν ή έκοψαν εντελώς το αλκοόλ.

michel doukeris

Μιλώντας αυτή την εβδομάδα μετά τα αποτελέσματα της AB InBev, ο διευθύνων σύμβουλος Michel Doukeris παρομοίασε τις ανησυχίες με ανησυχίες όπως το πώς η κάνναβη θα μπορούσε να επηρεάσει τον κλάδο. Ο Doukeris είπε: «Δύο χρόνια αργότερα και αυτή η συζήτηση έχει φύγει από το τραπέζι», προσθέτοντας ότι οι προβλέψεις έδειχναν ότι η κατανάλωση μπύρας θα αυξανόταν και άφησε να εννοηθεί ότι παρόλο που παρακολουθούσε τα δεδομένα προσεκτικά, ήταν πολύ περιορισμένα για να βγάλει συμπεράσματα.

Ομοίως, μειώνοντας τις ανησυχίες για τους επενδυτές, αυτή την εβδομάδα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen είπε στο Reuters ότι δεν είχε δει καμία «σημαντική αλλαγή» μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα της χρήσης φαρμάκων για την απώλεια βάρους και ότι οι λιανοπωλητές δεν ανέφεραν καμία επίδραση ακόμη. Ο Aarup-Andersen διαβεβαίωσε: «Είναι νωρίς και μπορεί να αποδειχτεί ότι κάνουμε λάθος, αλλά είμαστε χαλαροί με αυτό».

jacob aarup andersen

Και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι κάθε χαρτοφυλάκιό τους περιλαμβάνει μπύρες χαμηλών θερμίδων και χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, ενώ έχουν επίσης σημαντικές επιχειρήσεις σε αγορές όπου η παχυσαρκία είναι λιγότερο πρόβλημα από εκείνες όπου η ζήτηση για φάρμακα αδυνατίσματος αυξάνεται. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι Budweiser έχει περίπου 116 θερμίδες, ενώ ένα κουτί της εκδοχής του με μηδενικό αλκοόλ περιέχει μόλις 46 θερμίδες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά έναν υγιή ενήλικα να καταναλώνει μεταξύ 2.000 και 2.400 θερμίδες την ημέρα.

Ένας λόγος που το Wegovy έχει προκαλέσει ανησυχίες στους επενδυτές είναι ότι ανήκει σε μια κατηγορία που ονομάζεται αγωνιστές GLP-1, οι οποίοι αναπτύχθηκαν αρχικά για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, εκτός από τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τα φάρμακα επηρεάζουν τα σήματα πείνας στον εγκέφαλο και ενεργοποιούν το αίσθημα της πληρότητας. έτσι όποιος κάνει αυτές τις ενέσεις μπορεί να χάσει πολύ εύκολα και χωρίς προσπάθεια βάρος.

Ορισμένες κλινικές δοκιμές έχουν ήδη δείξει ότι η θεραπεία με αγωνιστές GLP-1 μειώνει την κατανάλωση αλκοόλ και ανακουφίζει τα συμπτώματα της στέρησης αλκοόλ, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η ευρύτερη χρήση θα επηρεάσει τον τομέα των ποτών. Αν και οι κλινικές δοκιμές εξακολουθούν να είναι αρκετά περιορισμένες και έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό σε άτομα με διαταραχές χρήσης αλκοόλ, περαιτέρω δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μια δοκιμή που εξέταζε την επίδραση ενός διαφορετικού αγωνιστή GLP-1 στην πρόσληψη αλκοόλ στους ανθρώπους έχει αναφερθεί ότι έδειξε ανάμεικτα αποτελέσματα, καθώς μειώνει τη συνολική κατανάλωση αλκοόλ για ορισμένους, αλλά όχι για όλους τους χρήστες. Παρ' όλα αυτά, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον αντίκτυπο στις ζυθοποιίες εάν τέτοια φάρμακα μειώσουν τη συνολική κατανάλωση.

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Flying Dog - Deepfake
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Flying Dog Brewery.

Tröegs - Perpetual Haze / Grand Cacao
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Surly - Grindcore / Fall To Pieces / Periscope
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Bottle Logic - Return To Saturn
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Bottle Logic Brewing.

Drink Greener: Βρετανική Καμπάνια Για Μπύρα Και Αλκοόλ Χωρίς Πλαστικά Ποτήρια
cibum.gr

Έκκληση κάνει η καμπάνια Campaign for Real Ale (CAMRA) στη βρετανική κυβέρνηση να απαλλάξει τη μπύρα από το πλαστικό.

Anchorage - The Trickster
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το