English Greek
25
Σαβ, Μάι
28 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Οι Κοινές Συνήθειες Στην Κατανάλωση Αλκοόλ Βοηθούν Τις Σχέσεις Στα Ζευγάρια

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο απρόβλεπτος παράγοντας που "δένει" ή απομακρύνει ένα ζευγάρι.

Μερικούς από τους θεμελιώδεις παράγοντες που φέρνουν (ή κρατούν) δυο ανθρώπους κοντά, είναι το χιούμορ, ο αλληλοσεβασμός, ο θαυμασμός, η αγάπη, ο έρωτας, η κατανόηση και πολλά άλλα. Μια νέα έρευνα επισημαίνει και έναν ακόμα: Την συνήθεια όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ. Ουσιαστικά η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι οποίοι βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 4.500 παντρεμένα και μη ζευγάρια σε διάστημα 20 χρόνων, επισημαίνει πως ένα ζευγάρι που πίνει μαζί και έχει τις ίδιες συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ είναι πιθανό να έχει μια ευτυχισμένη σχέση.

Εμπνευσμένοι από μια θεωρία γνωστή ως «σύμπραξη κατανάλωσης αλκοόλ», ο πρωταρχικός σκοπός της μελέτης ήταν να εξετάσει τη χρήση αλκοόλ στα ζευγάρια και τις επιπτώσεις στην υγεία. «Και βρήκαμε, ότι τα ζευγάρια στα οποία και οι δύο έδειχναν ότι έπιναν αλκοόλ τους τελευταίους τρεις μήνες έζησαν περισσότερο από τα άλλα ζευγάρια που είτε έδειχναν ότι δεν έπιναν είτε είχαν ασυμβίβαστα πρότυπα κατανάλωσης αλκοόλ, όπου το ένα έπινε και το άλλο όχι», εξήγησε η επικεφαλής και συγγραφέας της μελέτης, Dr Kira Birditt.

couple toasting beers

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το να έχεις παρόμοιες συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ είναι τόσο ζωτικής σημασίας επειδή αντανακλά άλλες συμβατότητες στον τρόπο ζωής. «Έχουμε ανακαλύψει επίσης σε άλλες μελέτες ότι τα ζευγάρια που πίνουν μαζί τείνουν να έχουν καλύτερη ποιότητα σχέσης και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι αυξάνει την οικειότητα», πρόσθεσε ο Dr Birditt.

Σύμφωνα με τον Stephen J. Betchen, D.S.W., Θεραπευτή Γάμου και Οικογένειας και Πιστοποιημένο Σεξοθεραπευτή καθώς και συγγραφέα του βιβλίου Magnetic Partners, οι διαφορές στα ενδιαφέροντα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις. Ο ίδιος φέρνει ως παράδειγμα τη διαφορά στα χόμπι, επισημαίνοντας πως μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε διαφωνίες. “Εάν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να ανεχθεί τον χρόνο και τα χρήματα που αφιερώνει ένας σύντροφος για ένα χόμπι, μπορεί να γίνει πηγή σύγκρουσης”, λέει.

Βέβαια, η κατανάλωση αλκοόλ ή τα χόμπι, είναι συνήθειες που μπορεί να μην αποκαλύψουν εξαρχής την ασυμβατότητα δυο ανθρώπων, αντιθέτως το κάπνισμα μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα επιλογής συντρόφου. Τ' αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, δείχνουν ότι σχεδόν 9 στους 10 (89%) ερωτηθέντες είπαν ότι προτιμούν να μην βγαίνουν ραντεβού με κάποιον που καπνίζει. Όταν ρωτήθηκαν δε για το ποιες ενέργειες ήταν πιο άσχημες σε ένα πρώτο ραντεβού, περισσότεροι συμφώνησαν πως το κάπνισμα ήταν χειρότερο και από την αργοπορία αλλά και από το συχνό έλεγχο του κινητού.

πηγή: cibum.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Anchorage - Incantation
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Γερμανία: Κρασί Σε Επαναχρησιμοποιήσιμα Μπουκάλια Μπύρας
naftemporiki.gr

Από οικολογικής άποψης, η στροφή των οινοπαραγωγών προς τα επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα θα ήταν κέρδος

Foothills - Ticker
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Foothills Brewing.

Ακριβαίνουν Τα Αλκοολούχα Ποτά Στην Ιρλανδία - Ελάχιστη Τιμή 7,40 Ευρώ Το Μπουκάλι Κρασί
insider.gr

Αντιμέτωποι με ακριβότερο κρασί, μπύρα και γενικότερα ακριβότερα ποτά βρίσκονται οι «λάτρεις» του αλκοόλ στην Ιρλανδία.

Vivant - Sour Lake
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Brewery Vivant.

Almanac - High Esteam / Black Magic
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες συνεργασίας κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το