English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Mikonu: Φρέσκες Μπύρες Νέων Ζυθοποιών Με Γεύση... Μυκόνου (Βίντεο)

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Καλοκαίρι και διακοπές στα ελληνικά νησιά συνδυάζονται συνήθως με μία παγωμένη μπύρα. Στη Μύκονο, μια μικρή ζυθοποιία που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια από μία παρέα νέων παιδιών, δίνει νόημα στην έννοια νεανική επιχειρηματικότητα.

Επικεφαλής ζυθοποιός είναι ο Άγγελος Φερούς και μαζί του έχει τα αδέρφια Αλιόσα και Γιόρνικ Καμπάνη-Σόλεν, που είναι μισοί Έλληνες και μισοί Σουηδοί.

«Η ιδέα της ζυθοποιίας στη Μύκονο ξεκίνησε από την ανάγκη να κάνουμε μπύρες διαφορετικές από αυτές που υπάρχουν στο εμπόριο. Η Μύκονος είναι ένα πολύ δύσκολο μέρος για το επιχειρείν γενικότερα, όμως το καλό είναι πως πρόκειται για ένα μέρος που η ιστορία δείχνει ότι αποδέχεται νέα πράγματα» λέει ο Άγγελος Φερούς.

Τα αδέρφια Αλιόσα και Γιόρνικ έφεραν στον Άγγελο τις μπύρες που έφτιαχναν στο σπίτι τους και πολύ γρήγορα αποφάσισαν να συνεργαστούν. Ιδέες και τεχνική συνδυάζονται αρμονικά για να βγάλουν το ιδανικό αποτέλεσμα, κάτι που είναι δύσκολο και χρονοβόρο.

«Όταν εμείς φτιάχνουμε μία μπύρα, από την αρχή μέχρι να εμφιαλώσουμε είναι περίπου δύο μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και με καλό προγραμματισμό, το πότε θα βγάλεις τη μπύρα και συγχρόνως να έχεις απόθεμα για τη σεζόν, είναι κάτι πολύ δύσκολο» τονίζει ο Αλιόσα Καμπάνης - Σόλεν.

Η μικρή ζυθοποιία μπορεί να βγάλει μέχρι 150.000 φιάλες φρέσκιας, απαστερίωτης μπύρας, το χρόνο. Όταν χρησιμοποίησαν φραγκόσυκα Μυκόνου για να φτιάξουν μπύρα αντιμετώπισαν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο, ηλικίας 100 ετών.

mikonu4

«Η δυσκολία έρχεται με τον γερμανικό νόμο περί καθαρότητας, που είναι η νομοθεσία περί ζύθου στην Ελλάδα, και του χρόνου κλείνει 100 χρόνια εφαρμογής. Ο νόμος αυτός απαγορεύει να βάλουμε ένα πέμπτο στοιχείο στην μπύρα. Στην Ελλάδα ουσιαστικά δεν μπορούμε να κάνουμε μπύρα με φρούτα. Η μπύρα με φρούτα φορολογείται ως ένα ποτό, σαν το τσίπουρο πχ, που κάνει τη φορολόγηση για αυτές τις μπύρες απαγορευτική για τους ζυθοποιούς και ειδικά για τους μικροζυθοποιούς» τονίζει ο Άγγελος Φερούς.

Η Βίλλη είναι ο φύλακας άγγελός της ζυθοποιίας καθώς έχει αναλάβει το κρίσιμο πόστο των παραγγελιών, κάτι που αποδείχτηκε εξαιρετικά πολύπλοκο στη διάρκεια της πανδημίας, όπως λέει και ο Αλιόσα.

«Κάπως καταφέραμε και το σώσαμε. Σταματήσαμε την παραγωγή όταν ήρθε η πανδημία και είπαμε ότι θα δούμε πως θα πάει και αν πάλι πάρει μπρος (η αγορά), απλά θα δουλεύουμε περισσότερο» επισημαίνει ο Αλιόσα.

Αυτή η μικρή αλλά παθιασμένη νεανική ομάδα δεν βάζει όριο στα όνειρά της. Αυτή την περίοδο παλαιώνει μπύρα μέσα σε ξύλινα βαρέλια που μέχρι πρότινος είχαν κρασί.

πηγή: euronews.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tröegs - #492
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Alea / Mustaki / Sourmena - Hoppy Three Friends Ep.3
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα συνεργατική ετικέτα κυκλοφόρησαν Alea Brewing Co., Mustaki Nomad Brewing και Sourmena Brew.

Hoppin' Frog - Evolutions Of B.O.R.I.S. The Crusher Chocolate-Covered Strawberry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Perennial - Pontoon Breeze
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Perennial Artisan Ales.

Vivant - Sour Lake
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Brewery Vivant.

Drink Greener: Βρετανική Καμπάνια Για Μπύρα Και Αλκοόλ Χωρίς Πλαστικά Ποτήρια
cibum.gr

Έκκληση κάνει η καμπάνια Campaign for Real Ale (CAMRA) στη βρετανική κυβέρνηση να απαλλάξει τη μπύρα από το πλαστικό.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το