English Greek
25
Δευ, Σεπ
51 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Η Νέα Γενιά Ζυθοποιών Μπορεί Να Φέρει Την «Ελληνοποίηση» Της Μπύρας

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στη δυσκολία εξεύρεσης στελεχών για τον κλάδο της ζυθοποίας καθώς και στη στόχευση να δημιουργηθεί μία νέα γενιά στελεχών που θα φέρει στην αγορά νέες ελληνικές συνταγές, στεκόμενος ταυτόχρονα στη σημασία «ελληνοποίησης» της μπύρας μέσα από το χτίσιμο αυτών των στελεχών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Θανάσης Συριανός στο πλαίσιο ειδικής διαδικτυακής εκδήλωσης.

Θυμίζουμε ότι η Ε.Ζ.Α. έχει προβεί σε κοινή πρωτοβουλία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στον τομέα της ζυθοποιίας με ταυτόχρονη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των ενδιαφερόμενων.

Όπως ανέφερε ο κύριος Συριανός στο πλαίσιο ενημέρωσης προς δημοσιογράφους, «η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης έχει εγκαταστάσεις  στην Κεντρική Ελλάδα και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Ωστόσο δυσκολεύεται να βρει ικανά στελέχη στον κλάδο της μπύρας κάτι που αποτελεί θέμα για το σύνολο της βιομηχανίας. Σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προχωρήσαμε στο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης πάνω στα πλαίσια εφαρμογής που υφίστανται ήδη από τη βιομηχανία ζύθου στη Γερμανία. Το 1/3 του χρόνου ξοδεύεται στα θρανία και στα υπόλοιπα 2/3 του χρόνου ο εκάστοτε εκπαιδευόμενος βρίσκεται υπό την επίβλεψη προσωπικού της βιομηχανίας σε κυκλική βάση».

Οι συνεργασίες με τη Βεργίνα και τις μικροζυθοποιίες
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Συριανός, αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για μισθούς και καθεστώς απασχόλησης των εκπαιδευόμενων με στόχο την απορρόφησή τους στην Ε.Ζ.Α. Αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι συνέργειες φέροντας ως παράδειγμα ότι στο πλαίσιο των συνεργασιών που αναπτύσσει η εταιρεία προηγήθηκαν ήδη συμπράξεις με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης που παράγει τη μπύρα Βεργίνα στον τομέα της βυνοποίησης, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει και συνεργασία με μικροζυθοποιίες όπου χρειαστεί. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συνεργασίας με τη μικροζυθοποιία Έλιξη της Χαλκίδας, για λογαριασμό της οποίας έχει αναλάβει τη διανομή του συνόλου του χαρτοφυλακίου της.Ελληνικών Συμφερόντων Μπύρα Που Παράγεται Στο Εξωτερικό

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης επιδίωξη είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ε.Ζ.Α., να συμμετάσχουν και άλλες εγχώριες ζυθοποιίες.

Το στοίχημα της «ελληνοποίησης» της μπύρας και το παράδειγμα του κρασιού
Στόχος μεταξύ άλλων σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κύριος Συριανός, είναι να ελληνοποιηθεί ο κλάδος της ζυθοποιίας στην Ελλάδα, ούτως ώστε με έναν ικανό αριθμό ζυθοποιών να δημιουργηθούν ελληνικές συνταγές, να προχωρήσουν τον κλάδο ένα βήμα μπροστά και να αφήσουν ένα αποτύπωμα που θα διευκολύνει την εξαγωγική δραστηριότητα του κλάδου. Ο ίδιος έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το κρασί, όπου όπως είπε πριν από 25 χρόνια πίναμε Syrah και Chardonnay και τώρα βλέπουμε να υπάρχουν και άλλες ποικιλίες στην αγορά, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά τον πλουραλισμό του συγκεκριμένου κλάδου και ταυτόχρονα δίνουν ώθηση στις εξαγωγές.

Η επιλογή των υποψήφιων εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τον Θανάση Συριανό έγινε με κριτήριο μείωσης του ρίσκου, ούτως ώστε να είναι εγγυημένη και η απασχόλησή τους στη συνέχεια. «Η μαθητεία του ζυθοποιού είναι από τα πιο απαιτητικά πεδία λόγω της πληθώρας των γνωστικών πεδίων που απαιτεί», σχολίασε.

Κελέμης: Μεγάλο μέρος του προγράμματος καταλαμβάνει η ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης αναφέρθηκε στην ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση - μαθητείας, η οποία όπως είπε διατηρεί ένα μεγάλο μερίδιο στη διάρκεια της τριετούς εκπαίδευσης των ζυθοποιών. «Σε αυτό το πλαίσιο τα νέα παιδιά πρέπει να μάθουν 5 θεωρητικά πράγματα και στη συνέχεια να οδηγηθούν σε πρακτική άσκηση μέσα στη ζυθοποιία σε πραγματικές συνθήκες στο χώρο εργασίας και με αμειβόμενη εργασιακή απασχόληση». Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόγραμμα τρέχει χωρίς την υποστήριξη της Πολιτείας, καθώς αποτελεί απόρροια ιδιωτικής χρηματοδότησης από πλευράς της Ε.Ζ.Α. και άλλων φορέων. Πυλώνας του προγράμματος είναι η διασφάλιση της επομενης μέρας για τον κάθε εκπαιδευόμενο και το άνοιγμα θέσεων εργασίας. Στάθηκε επίσης και σε έναν ακόμη πυλώνα που είναι η συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στα προγράμματα σπουδών.

Εκ μέρους του ΣΕΒ ο Χρήστος Ιωάννου, διευθυντής Τομέα Απασχόλησης Αγοράς Εργασίας ανέφερε ότι η επαγγελματική παιδεία πρέπει να ανοίγει ορίζοντες καριέρας σε όλα τα επίπεδα της χώρας και όχι μόνο. «Αυτόν τον δρόμο πρέπει να αναδείξουμε για πολλές επιχειρήσεις και για πολλούς νέους της χώρας».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Γιώργος Βούτσινος ανέφερε ότι «έχουμε το θεσμικό πλαίσιο να αναπτύξουμε τη μαθητεία. Έχουμε τη βούληση να το κάνουμε, γιατί η μαθητεία μπορεί να βοηθήσει να φτάσουμε τους στόχους, που είναι να μάθει κανείς σε πραγματικές συνθήκες και επίσης να μπορεί κάποιος να βρει δουλειά σε μία εταιρεία που εκτιμά τη δουλειά του».

«Όπου δεν καταφέρνουμε την μαθητεία θα έχουμε την πρακτική άσκηση, ούτως ώστε να έχουμε αυτή την προσέγγιση στην αγορά εργασίας», πρόσθεσε.

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bridge Road - Dark Harvest / Hazy Harvest
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες συνεργασίας κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Siren / Brew By Numbers - Take Nothing For Granted
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα, διπλή ετικέτα, κυκλοφόρησαν Siren Craft Brew και Brew By Numbers.

Διπλή Χρυσή Βράβευση Για Την Ammousa!
Γιώργος Ιορδανίδης

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού European Beer Challenge 2019 που έγινε στο Λονδίνο.

Άλμα Κατά 880.744 Λίτρα Στην Κατανάλωση Μπύρας Τον Απρίλιο
sigmalive.com

Άλμα κατά 880.744 λίτρα ή σε ποσοστό 37% σημειώθηκε στην επιτόπια κατανάλωσης μπύρας τον Απρίλιο του 2019, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κάτι που ώθησε σε σημαντική αύξηση στις παραδόσεις μπύρας σε συνολικά 3.354.394 λίτρα, από 2.559.134 λίτρα τον Μάρτιο του 2019.

New Belgium - Voodoo Ranger Spicy Release Atomic Pumpkin
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η New Belgium Brewing Co.

Lakewood - Tangerine Queen
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lakewood Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το