English Greek
14
Τρι, Ιουλ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με Διψήφια Ποσοστά Ανάπτυξης «Τρέχει» Η Αγορά Της Μπύρας Μετά Τον Μάιο

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι 8 παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην ανάκαμψη του κλάδου - Ο ρόλος του καιρού και της ψυχολογίας του κόσμου.

Με υψηλά διψήφια ποσοστά - που φθάνουν ακόμη και το 20% - κινείται η αγορά της μπύρας στη χώρα μας από τον Μάιο μέχρι σήμερα, από τη στιγμή δηλαδή που ουσιαστικά βγήκαμε από το παρατεταμένο δεύτερο lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στελέχη εταιρειών του κλάδου υπογραμμίζουν τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, τόσο σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση της μπύρας, όσο και στην ψυχολογία του κόσμου.

beer sales

Οι λόγοι της ανάκαμψης
Αναφορικά με τους βασικούς παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην ανάκαμψη του κλάδου, τα ίδια στελέχη σημειώνουν: Ελληνικών Συμφερόντων Μπύρα Που Παράγεται Στο Εξωτερικό

  1. Το άνοιγμα της κρύας αγοράς, του καναλιού HoReCa, από το ξεκίνημα του περασμένου Μαΐου αποτυπώθηκε αμέσως στις πωλήσεις του κλάδου, οι οποίες ενισχύθηκαν σε πολύ υψηλό ποσοστό συγκριτικά με πέρυσι. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις της εστίασης-φιλοξενίας ήταν κλειστές για πολύ μεγάλο διάστημα, οπότε δεν είχαν stock σε προϊόντα και έπρεπε να προβούν σε μεγάλες παραγγελίες.
  1. Η συνέχιση της ανοδικής κίνησης του convenience channel, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί βασική επιλογή για πολλούς καταναλωτές οι οποίες από το ξεκίνημα της πανδημίας έχουν συνηθίσει να κάνουν τα μικρά ψώνια τους σε τοπικά mini markets.
  1. Ανοδικά συνεχίζονται οι πωλήσεις και στα σούπερ μάρκετ, μολονότι οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν υποχωρήσει (σε χαμηλά μονοψήφια ποσοστά), εξέλιξη λογική μιας και ο κόσμος μπορεί πλέον να καταναλώνει σε περισσότερα κανάλια.
  1. Ο πολύ ζεστός καιρός - με μεγάλα διαστήματα καύσωνα και γενικά υψηλές θερμοκρασίες - σε σχέση με τον περσινό, ο οποίος δεν είχε βοηθήσει και πολύ τη συγκεκριμένη αγορά.
  1. Η πέραν ακόμη και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων κίνηση σε νησιά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς από Έλληνες, οι οποίοι έσπευσαν σε σύντομες - αλλά και μεγαλύτερες από ορισμένους που επέλεξαν να κάνουν νωρίτερα τις διακοπές του καλοκαιριού - «αποδράσεις», μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη και πιεστική χρονιά λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν. Μάλιστα, σε κάποιες περιοχές οι ντόπιοι έκαναν λόγο για επίτευξη τουριστικών εσόδων σε επίπεδα προ πανδημίας.
  1. Και το Euro 2021 βοήθησε στην ανοδική πορεία του κλάδου από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου, κυρίως μέσω των online πωλήσεων, οι οποίες αφορούσαν ως επί το πλείστον κάποιες combo προσφορές, δηλαδή συνδυασμοί φαγητού και ποτού.
  1. Η προσέλευση των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας -κυρίως σε ό,τι αφορά τις βασικές χώρες, δηλαδή τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία- μπορεί να άργησε, αφού το «πράσινο φως» για ταξίδια από τις χώρες αυτές δόθηκε πρόσφατα, ωστόσο η συμβολή κάποιων άλλων αγορών (π.χ. ΗΠΑ, Ισραήλ, Πολωνίας, σκανδιναβικών κ.ά.) σε συνδυασμό με την προσέλευση κάποιων πρώτων γκρουπ από Μ. Βρετανία και Γερμανία τόνωσε τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την αγορά της μπύρας κατ' επέκταση.
  1. Η ψυχολογία του κόσμου είναι τελείως διαφορετική από πέρυσι, καθώς παρότι παραμένει η αβεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες, εντούτοις έχει παγιωθεί η εκτίμηση ότι χτίζεται ένα καλύτερο τείχος ανοσίας στη χώρα από τη στιγμή που προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι δύσκολα η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε καθεστώς lockdown.

πηγή: imerisia.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Τρεις Μεγάλοι Παίκτες Της Μπύρας Στην Ελλάδα Και Η Θέση Τους Στην Αγορά
thetotalbusiness.com

Το μεγαλύτερο μέρος στην πίτα της αγοράς μπύρας στην Ελλάδα μοιράζονται οι τρεις κυρίαρχες ζυθοποιίες με πρώτο παίκτη την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αμέσως μετά την Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Carlsberg) και τρίτη την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.

Χρυσό Βραβείο Για Την Μπύρα Βεργίνα Lager
xronos.gr

Συνολικά 3 τα νέα βραβεία.

Αναστασίου - Αοτεαρόα
Σταύρος Δοβιστινός

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η αγάπη μας για την ζυθοποίηση, την ιστορία αλλά και την γεωγραφία μας εμπνέει για νέες συνταγές.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία: Γιατί Η Χαρά Αποκλείεται Να Αποκλείσει Κάποιον
oneman.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Brand Manager της μπύρας Mythos, Βαγγέλης Μποκίδης, μιλά στο OneMan σχετικά με τις δράσεις της μάρκας υπέρ της συμπερίληψης.

Ανανεωμένη Ιστοσελίδα Από Την ΕΖΑ
businessnews.gr

Περιλαμβάνει πλούσιο υλικό για τα προϊόντα, την ιστορία, τις αξίες και τη φιλοσοφία της εταιρείας.

15 Ευρώ Για Ένα Κουτί Μπύρα Stella Artois!
cibum.gr

Ποστ της σελίδας Footy Scran έγινε viral, όχι για την εξαιρετική φωτογραφία του φαγητού σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αλλά για την εξωφρενικά υψηλή τιμή του.

Άλλα Άρθρα