English Greek
03
Κυρ, Ιουλ
49 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Συμβολαιακή Καλλιέργεια Κριθαριού

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μοχλός ανάπτυξης του παραγωγικού κλάδου και βασική μας προτεραιότητα.

O αγροτικός κλάδος αποτελεί βασικό πυλώνα για την τοπική και την εθνική οικονομία της Ελλάδας, συνεισφέρει στο ΑΕΠ, προάγει την περιφερειακή ανάπτυξη και δημιουργεί υπεραξίες.

Μάλιστα, η Κοινή Αγροτική Πολιτική 2023-2027, για την οποία η χώρα μας έχει ήδη υποβάλει Στρατηγικό Σχέδιο, δημιουργεί νέες προκλήσεις και προοπτικές για τη γεωργία και την αγροδιατροφή, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σημασία μιας στρατηγικής που θα είναι προσανατολισμένη στην προστασία του περιβάλλοντος και θα λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.

Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού είναι επίσης απαραίτητες παράμετροι για να μετεξελιχθεί ο τομέας με σύγχρονο τρόπο, προκειμένου να παράγονται ανταγωνιστικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Με πρόταγμα αυτήν τη διαπίστωση, της συμβολής δηλαδή του αγροτικού τομέα για τη διατροφική επάρκεια, την ανάπτυξη και την παραγωγή αναβαθμισμένων αγροτικών προϊόντων, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εφαρμόζει μια σημαντική πρωτοβουλία, με στόχο την προαγωγή των σύγχρονων μορφών καλλιέργειας και την εξασφάλιση μέγιστης παραγωγικότητας με βιώσιμους τρόπους.

Στο πλαίσιο αυτό, εδώ και 14 χρόνια, η εταιρεία υλοποιεί μια πρωτοβουλία με «σφραγίδα» βιωσιμότητας: Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας, που καλύπτει 2.000 Έλληνες αγρότες, απορροφώντας περίπου το 20% της παραγωγής κριθαριού στην Ελλάδα.

athenian barley

Για το εγχείρημα αυτό συνεργάζεται με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και σημαντικούς ερευνητικούς φορείς, παρέχοντας αναβαθμισμένα εργαλεία και τεχνογνωσία στους αγρότες, ώστε να βελτιστοποιήσουν τους τρόπους παραγωγής, να αυξήσουν τη σοδειά τους και να δοκιμάσουν νέους σπόρους, που είναι πιο προσαρμοσμένοι στις καινούργιες κλιματικές συνθήκες.

Τη σημασία του προγράμματος ανέδειξε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης, στο φετινό Delphi Economic Forum, σημειώνοντας πως η εταιρεία ακολουθεί τον δρόμο της βιωσιμότητας, εναρμονισμένη με την ευρωπαϊκή στρατηγική και την ολιστική προσέγγιση της αειφορίας «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο» (Farm to Fork).

Υπενθυμίζεται ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει ανακοινώσει ότι και φέτος θα βρίσκεται στο πλευρό των συνεργαζόμενων αγροτών, κινούμενη πέρα και άνω των συμβατικών υποχρεώσεων που απορρέουν από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας, προσαρμόζοντας, σε συνεννόηση με τους συνεργάτες της, την πολιτική της στα νέα δεδομένα που επικρατούν στην αγορά και δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Κοινωνικό αποτύπωμα με... αποδείξεις
Η αξία του προγράμματος αποτυπώνεται και σε αριθμούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη Εκτίμησης Κοινωνικής Απόδοσης Επένδυσης (Social Return On Investment -SROI), ο δείκτης κοινωνικής απόδοσης είναι 2,43:1, κάτι που σημαίνει πως για κάθε ένα ευρώ που επενδύθηκε στο πρόγραμμα από την εταιρεία, παρήχθησαν 2,43 ευρώ κοινωνικής αξίας. Το συνολικό ποσό για τις έξι καλλιεργητικές περιόδους που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της μελέτης φτάνει τα 180 εκατ. ευρώ.

Όπως καταδεικνύεται, ο αγροτικός τομέας είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα και η στήριξη του αγροτικού κόσμου είναι βασική προτεραιότητα για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ακόμα περισσότερο σε συνθήκες που δημιουργούν ανατροπές και αστάθεια, όπως ο πόλεμος ή η πανδημία.

πηγή: ypaithros.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανικές Παμπ: Πρώτα Όνομα Και... Μετά Η Μπύρα
neakriti.gr

Ο νέος κανόνας που θα διέπει την επαναλειτουργία των παμπ μετά το lockdown.

DuClaw - Give A Crap
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

Magic Hat - Night Of The Living Dead
Γιώργος Ιορδανίδης

Ένα νέο μικτό πακέτο κυκλοφορεί η Magic Hat Brewing Co.

Harpagan - Spoiler Spełnienia / Spoiler Uniesienia
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Browar Harpagan.

Westbrook - Siberian Black Magic Panther
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Westbrook Brewing Co.

Γερμανικές Ζυθοποιίες: «Λόγω Πολέμου, Οι Φιάλες Να Επιστρέφονται»
protagon.gr

Η χώρα που λατρεύει τη μπύρα φοβάται ότι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση στις τιμές της ενέργειας, θα αντιμετωπίσει έλλειψη φιαλών. Οι καταστηματάρχες ζητούν απελπισμένα από τους καταναλωτές να τις επιστρέφουν γιατί... no bottle, no beer.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2021 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

BrewDog / Buxton - Deep Slumber
Γιώργος Ιορδανίδης
Anchorage - Follow Us
Γιώργος Ιορδανίδης
Pinta / Hop Hooligans - Polly Wants His Juice!
Γιώργος Ιορδανίδης
Funky Buddha - Rum Barrel-Aged Batida
Γιώργος Ιορδανίδης
Evil Twin - The Real Mexican Cake
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το