English Greek
18
Πεμ, Απρ
36 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με Εξαγορά Του 100% Των Μετοχών Ο Όμιλος Φωτιάδη Στη Μικροζυθοποιία Siris

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην απόκτηση του συνόλου των μετοχών της μικροζυθοποιίας Siris προέβη ο κυπριακός όμιλος, Photos Photiades μέσω της θυγατρικής του Beverage World στην Ελλάδα.

Με αυτόν τον τρόπο κάνει το πρώτο του βήμα για την παραγωγή μπύρας στη χώρα μας. Πρόκειται για μία κίνηση, η οποία αρχικά είχε γίνει γνωστή ως στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με τον επικεφαλής του ομίλου, Παύλο Φωτιάδη, να επιβεβαιώνει στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης ότι πρόκειται για πλήρη εξαγορά της επιχείρησης με απόκτηση του 100% των μετοχών της.

Ο κύριος Φωτιάδης αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της εξαγοράς της μικροζυθοποιίας Siris σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όντως είναι μία εξαγορά». Και πρόσθεσε: «Την ονομάζουμε συνεργασία γιατί ο Γιάννης Μαρμαρέλης παραμένει μαζί μας και δεύτερον γιατί η Siris θα διατηρήσει την αυτονομία, την ανεξαρτησία και τη δημιουργικότητά της. Εμείς θέλουμε να βάλουμε την τεχνογνωσία και στο εμπορικό κομμάτι της εταιρείας και στο μάρκετινγκ και φυσικά εκεί που χρειάζονται τεχνολογικές και παραγωγικές αναβαθμίσεις να το πράξουμε».

Η κίνηση στη μπύρα αποτελεί μία κίνηση για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου προϊόντων, δεδομένου ότι ο όμιλος δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή της μπύρας Carslberg στην Κύπρο αλλά και στη διανομή αλκοολούχων ή και μη αλκοολούχων. Επιπλέον δραστηριοποιείται στην εμφιάλωση και διανομή εμφιαλωμένου νερού. Η εξαγορά της Siris, αποτελεί μία κίνηση που φέρνει τον όμιλο πιο κοντά στην υλοποίηση της στρατηγικής για την παροχή ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου προϊόντων στην αγορά με την ονομασία All Around the Clock.

marmarelis photiades

Γιάννης Μαρμαρέλης: Εξασφαλίσαμε την βιωσιμότητά μας
Από την πλευρά του ο ιδρυτής τη μικροζυθοποιίας Siris, Γιάννης Μαρμαρέλης, σημείωσε ότι ο λόγος για τον οποίο πούλησε την επιχείρησή του ήταν διότι «ήθελα να διασφαλίσω ένα επίπεδο βιωσιμότητας για την επιχείρηση αλλά και το μέλλον της. Πάντοτε πίστευα ότι για να συνεχίσει, θα έπρεπε να υπάρξει και συμμαχία με έναν μεγάλο παίκτη. Το να παραμείνει μία μικρή ανεξάρτητη εταιρεία με τόσο μικρά μερίδια, ήταν σαν να κυνηγάμε την ουρά μας. Ωστόσο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ανάπτυξη».

Παραμένει για τα επόμενα δύο χρόνια στην εταιρεία ο Γ. Μαρμαρέλης
Ο Γιάννης Μαρμαρέλης παραμένει στη Siris ως σύμβουλος του ομίλου Φωτιάδη στις πωλήσεις σε όλο το φάσμα της μικροζυθοποιίας αλλά και στον τομέα του brand της Siris για λογαριασμό του ομίλου από την παραγωγή έως και τις πωλήσεις, όπως ο ίδιος ανέφερε. H συμφωνία ορίζει την παραμονή του στον όμιλο με διευρυμένα καθήκοντα για τα επόμενα δύο χρόνια με προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας.

Ο κύκλος εργασιών της Beverage World ήταν της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ το 2021 έναντι 40 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το 2022 κινείται στα ίδια επίπεδα με το 2021 η αξία πωλήσεων. Σε ό,τι αφορά τους όγκους πωλήσεων το 2021 στον τομέα των ποτών ήταν ανοδικοί με τη Beverage να κινείται ανοδικά σε πολλές από τις μάρκες που διακινεί στην Ελλάδα ακόμα και σε επίπεδα πάνω από το 2019. Στην Ελλάδα διακινεί τα αλκοολούχα της Gruppo Campari όπως το Apleton, Grand Marnier, Wild Turkey, το Crodino. Στον καφέ διακινεί τον καφέ Lavazza και το τσάι Heraclea. Ο συνολικός κύκλος εργασιών του ομίλου Φωτιάδη ανέρχεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος Φώτος Φωτιάδης ιδρύθηκε το 1942 στην Κύπρο και πλέον έχει καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους σε Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία και Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή, διανομή, πώληση και προώθηση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων και σε δραστηριότητες στον τομέα του real estate και στον ασφαλιστικό κλάδο. Μέσα από τα χρόνια έχει αναπτύξει στρατηγικές σχέσεις με διεθνείς εταιρείες και αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα όπως η Diageo, η Carlsberg, η Danone, η Gruppo Lavazza και η ασφαλιστική εταιρεία ΑΧΑ.

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Epic - The Incredible Hops
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Epic Brewing Co.

WeldWerks - Extra Extra Juicy Bits / Watermelon Cotton Candy
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η WeldWerks Brewing Co.

Moksa - Welcome Young One / Angry Grandpa / Safety Squints / Leather Drinkin' Shorts
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Lehe - Harassment By Bock
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lehe Brewery.

Sly Fox / Stoudts - Black Lager
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Stoudts Brewing Co., κυκλοφόρησε η Sly Fox Brewing Co.

Equilibrium - Cotton Candy Skies / Roowaka / Fulcrum / dHop30
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το