English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έφοδος Της Επ. Ανταγωνισμού Στις Επιχειρήσεις Μπύρας Και Αλκοολούχων

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά.

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στον κλάδο παραγωγής/εισαγωγής και διάθεσης ζύθου και αλκοολούχων ποτών πραγματοποίησε κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας και καταγγελίας αναφορικά με αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές βάσει του άρθρου 2 ν. 3959/2011 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως θεματοφύλακας της εύρυθμης λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς, είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού βάσει του ν. 3959/2011 και των άρθρων 101/102 ΣΛΕΕ. Συγκεκριμένα:

  • Τα άρθρα 1 του ν. 3959/2011 και 101 ΣΛΕΕ απαγορεύουν συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων (συμφωνίες, αποφάσεις ενώσεων ή εναρμονισμένες πρακτικές) που έχουν ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα τον περιορισμό του ανταγωνισμού.
  • Τα άρθρα 2 του ν. 3959/2011 και 102 ΣΛΕΕ απαγορεύουν την καταχρηστική συμπεριφοράς επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Η ΕΑ επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) ή άλλως, και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και 101/102 ΣΛΕΕ.

Υπενθυμίζουμε πως το 2015 η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε επιβάλλει στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της μέχρι σήμερα, καθώς έφτασε τα 31,5 εκατ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά όπου έχει παρουσία τα τελευταία 17 χρόνια. Η εταιρεία είχε προσφύγει αρχικά στο Διοικητικό Εφετείο, όπου το πρόστιμο μειώθηκε, και μετά στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ανατροπή της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την προσφυγή στο ΣτΕ να έχει εκδικαστεί και να αναμένεται η απόφαση.

πηγή: businessdaily.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοροναϊός: Κατέκλυσαν Τις Παμπ Οι Νεαροί Βρετανοί Λίγες Ώρες Προτού Βάλουν Λουκέτο
tanea.gr

Σημειώνεται πάντως ότι τα εστιατόρια θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ντελίβερι.

KCBC - Krill Bill / Lurchin' Urchin / Robot Fish
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η KCBC.

Stone - Chrononaut
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Mikkeller - Idle Chatter / Pruim & Proper
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing San Diego.

Funky Buddha - Paloma
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Funky Buddha Brewery.

ΑleΒrowar - _Enigma+Nelson Sauvin
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η ΑleΒrowar.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το