English Greek
26
Παρ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πολλαπλά Οφέλη Φέρνουν Τα Επισκέψιμα Ζυθοποιεία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και των εσόδων μικρών εταιρειών του κλάδου.

«Η μπύρα βγαίνει από τον χώρο των all inclusive ξενοδοχείων στα οποία γίνεται μαζική κατανάλωση και αναγνωρίζεται επισήμως για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ίδια η μπύρα ως τουριστικό προϊόν.

Την ίδια ώρα, και ο ελληνικός τουρισμός δεν είναι μόνο ξενοδοχειοκεντρικός, αλλά γίνεται πολυδιάστατος». Το παραπάνω τονίζει στην «Κ» ο κ. Αλέξανδρος Κουρής, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων, η οποία παράγει την μπύρα «Νήσος», με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και του υπουργείου Τουρισμού για το Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου. Μια πρωτοβουλία που θυμίζει αυτές που αφορούν τα επισκέψιμα οινοποιεία και που έχει και συνέχεια, καθώς σε διαβούλευση βρίσκεται αυτές τις ημέρες και το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης για το Επισκέψιμο Τυροκομείο.

Έστω και με καθυστέρηση, λοιπόν, η ελληνική πολιτεία και οι επιχειρήσεις του κλάδου της μπύρας έρχονται να υλοποιήσουν αυτό που κάνουν εδώ και χρόνια επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών στις άλλες χώρες, ενισχύοντας ποσοτικά αλλά και ποιοτικά τόσο τον εισερχόμενο όσο και τον εσωτερικό τουρισμό. Η πρωτοβουλία αυτή, μάλιστα, για το επισκέψιμο ζυθοποιείο στην ουσία δίνει μια περαιτέρω διέξοδο για προβολή, αλλά και για έσοδα κυρίως στις μικροζυθοποιίες, καθώς αυτές βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις σε τουριστικούς προορισμούς, ενώ διαθέτουν και εγκαταστάσεις που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθώς είναι μικρής κλίμακας και όχι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. «Ακριβώς αυτός ο νέος θεσμός απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να ξεφύγουν από τον μεγάλο ωκεανό της μπύρας, της μπύρας που μπορεί να πιει κάποιος μόνο αν είναι παγωμένη και να γευτούν μπύρες που έχουν οργανοληπτικά χαρακτηριστικά», τονίζει ο κ. Κουρής. Άλλωστε από τα 14 μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών μόνο δύο αφορούν μεγάλες ζυθοποιίες, θυγατρικές πολυεθνικών (η Αθηναϊκή Ζυθοποιία του ομίλου Heineken και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία του ομίλου Carlsberg).

greek stats

Για να λάβει μια επιχείρηση το Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου θα πρέπει να διαθέτει χώρο υποδοχής και αναμονής επισκεπτών, αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη και εξοπλισμένη για γευστική δοκιμή ζύθου, χώρους υγιεινής για άνδρες, γυναίκες και ΑμεΑ, αλλά και τουλάχιστον μία αίθουσα προσβάσιμη σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με κινητικά προβλήματα και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων ή ατόμων μειωμένης κινητικότητας καθώς και ατόμων με αισθητηριακή αναπηρία. Τα επισκέψιμα ζυθοποιεία μπορούν να διαθέτουν και χώρο εστίασης, αλλά και χώρους φιλοξενίας, όχι υπό τη μορφή ξενοδοχείου, αλλά μη κύριου τουριστικού καταλύματος (ενοικιαζόμενο δωμάτιο, τουριστική κατοικία κ.λπ.). Το σήμα θα ισχύει για 5 έτη από τη χορήγησή του.

Την ίδια ώρα, προχωρούν οι διαδικασίες και για το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου, κάτι που επίσης αναμένεται να δώσει ώθηση σε τουριστικούς προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα και να ωφελήσει μικρές τυροκομικές μονάδες και μάλιστα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Και σε αυτή την περίπτωση προβλέπονται ειδικοί χώροι για γευστικές δοκιμές και δυνατότητα λειτουργίας χώρων εστίασης και καταλυμάτων, ενώ έμφαση θα δοθεί κυρίως στις μονάδες που παράγουν τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). H Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 22 ΠΟΠ τυριά, ένα τυρί ΠΓΕ, ενώ εκκρεμεί η έγκριση ενός ακόμη τυριού ως ΠΓΕ.

πηγή: kathimerini.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

AleSmith / Alvarado Street - Oso Under
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με τη Alvarado Street Brewery, κυκλοφορεί η AleSmith Brewing Co.

Ιρλανδία: Βάζει Ετικέτες Προειδοποίησης Για Την Υγεία Στο Αλκοόλ
ot.gr

Ανοίγει ο δρόμος για τη σήμανση σε μπουκάλια κρασιού, μπύρας ή αλκοολούχων ποτών.

Οι Τηλεοπτικές Διαφημίσεις Μπύρας Αυξάνουν Την Κατανάλωσή Της
olivemagazine.gr

Η μπύρα είναι μία ξεχωριστή κατηγορία ποτού από μόνη της και από ότι φαίνεται, σύμφωνα με νέα έρευνα, οι τηλεοπτικές διαφημίσεις με μπύρα μας ωθούν στην περαιτέρω κατανάλωσή της.

Η Budweiser Γιορτάζει Τη Νίκη Της Αγγλικής Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου Με Ένα Εγκωμιαστικό Κουτάκι
cibum.gr

Η Budweiser είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη νίκη των γυναικών της Αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, Lionesses, με 2-1 ενάντια στη Γερμανία στο EURO 2022 Γυναικών UEFA, ειδικά αφού είναι και επίσημος χορηγός της. Για να το γιορτάσει, έφτιαξε ένα ειδικό κουτάκι μπύρας.

Sudden Death - Rock 'n' Roll All Night / Dude, Where Are The Hops? / Our Tourmanager! / From The Ashes We Rise
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Sudden Death Brewing Co.

Dogma - Bloody Rosemary
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Dogma Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το