English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Kykao Σε Βαρέλια Σιδερίτη Του Παρπαρούση

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία που έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια, συνδυάζοντας τον κόσμο της μπύρας με αυτόν του κρασιού, η νανοζυθοποιία Kykao της Πάτρας έκανε μία ακόμα κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Κυκλοφόρησε μία wild ale μπύρα αυθόρμητης μεικτής ζύμωσης.

Πρόκειται για μπύρα παλαιωμένη σε βαρέλι που έρχεται σε επαφή με το τον φλοιό του σταφυλιού. Αυτή η μπύρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με γηγενή άγρια μαγιά και βακτήρια και στη συνέχεια υφίσταται ζύμωση σε δεξαμενή πριν παλαιωθεί σε βαρέλι για περίπου ένα χρόνο για να επιτευχθεί η πολύπλοκη οξύτητα, που θέλει να αναδείξει η ομάδα ζυθοποιών της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης της μπύρας στο βαρέλι πραγματοποιείται περαιτέρω ζύμωση, καθώς η μαγιά και τα βακτήρια συνεχίζουν επιδρούν στο προϊόν. Στη συνέχεια, η μπύρα παλαιώνει μαζί με σταφύλια από την ποικιλία Σιδερίτης, προερχόμενα από οινοποιείο Παρπαρούσης, για διάστημα ενός έτους.

Στα κύρια χαρακτηριστικά της είναι το διακριτικό φρουτώδες άρωμα, που μετριάζεται από ένα μέτριο επίπεδο πικρής γεύσης και μια αίσθηση γλυκύτητας που προέρχεται από το σταφύλι. Επίσης είναι παρούσες διακριτικές νότες καραμέλας αλλά και γήινες με στοιχεία μανιταριού, που οδηγούν σε μια παρατεταμένη επίγευση. H μπύρα περιέχει 7% αλκοόλ και κυκλοφορεί σε συσκευασία των 750ml.

kykao beers

Παραγωγή μπύρας σε βαρέλια κρασιού
Η Kykao έχει κατά καιρούς παρουσιάσει ανάλογα δείγματα γραφής με παραγωγή μπύρας υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, η οποία ζυμώνει σε χρησιμοποιημένα βαρέλια κρασιού όπως Barley Wine, Imperial Stout, Tripel, Imperial English Brown Ale και Quadruple. Xαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της «Mavrodaphnee Barrel Aged Barleywine» με περιεκτικότητα 12% σε αλκοόλ, όπου πρόκειται για ένα English Barleywine παλαιωμένο σε βαρέλια 17 ετών, τα οποία περιείχαν γλυκιά Μαυροδάφνη.

Επιδίωξη των ζυθοποιών της Kykao είναι να προσδώσουν στη μπύρα κάποια από τα χαρακτηριστικά που έχει συγκρατήσει το βαρέλι κατά την οινοποίηση. Χρησιμοποιούν βαρέλια για τη ζύμωση και την ωρίμαση της μπύρας με τη μέθοδο της αυθόρμητης ζύμωσης ή και με βρεττανομύκητα, όπως Flemish Red Ale, Brettanomyces Saison και Flemish Bruin.

Επίσης έχουν δημιουργήσει υβρίδιο μπύρας υψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ με έντονη οξύτητα (kettle sour), η οποία είναι αρωματισμένη με φλοιούς σταφυλιού.

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Night Shift - Batch #3
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Night Shift Brewing.

Black Raven - Perplexor
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Black Raven Brewing.

Kykao - Bohemian Fig Rhapsody / Reverse Engineered Muscat
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Kykao Microbrewery.

Firestone Walker - Primal Elements
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Firestone Walker Brewing Co.

Bear Republic - HWY 1
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bear Republic Brewing Co.

AleSmith - Watermelon
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η AleSmith Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το