English Greek
24
Τετ, Απρ
39 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αγορά Μπύρας: «Μάζεψε» Τις Απώλειες Τον Σεπτέμβριο - Αγωνία Για Την Κατανάλωση Τους Χειμερινούς Μήνες

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε μονοψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά μετά την άρση του lockdown εκτιμάται πως διαμορφώθηκε η πτώση στην κατανάλωση μπύρας τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, πρόκειται για τον καλύτερο μήνα για την ζυθοποιία αλλά και συνολικά για την αγορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έπαιξαν καταλυτικό ρόλο καθώς ευνόησαν τις πωλήσεις των ζυθοποιών που δίνουν «μάχη» να περιορίσουν τις απώλειες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το πρόσημο βεβαίως παραμένει «βαθιά αρνητικό», με την κάμψη να κινείται αθροιστικά στα επίπεδα του 25%. Ένα ποσοστό που σε επίπεδο τζίρου μεταφράζεται σε «χασούρα» περίπου 100 εκατ. ευρώ!

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει και για την εξέλιξη της ζήτησης τους επόμενους μήνες, όταν θα αρχίσει να υποχωρεί η θερμοκρασία και θα πρέπει οι καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως τα πράγματα τους επόμενους τρεις μήνες θα δυσκολέψουν αρκετά λόγω της πίεσης που αναμένεται να δεχθεί η λεγόμενη «κρύα αγορά» (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες), όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης μπύρας (περίπου το 60%).

«Αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως δύσκολα θα επιλέξουν κλειστά μέρη, όπου υπάρχει συνωστισμός... Αυτόματα αυτό θα στερήσει σημαντικό κομμάτι από την κατανάλωση», σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της ζυθοποιίας, λέγοντας πως το κανάλι των σούπερ μάρκετ (ζεστή αγορά), όπου σταδιακά μετατοπίζεται όλο και μεγαλύτερη κατανάλωση δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά.

Πολλά, όπως λένε, θα εξαρτηθούν από πόσο γρήγορα θα βρεθεί μια αποτελεσματική θεραπεία ή ένα εμβόλιο που θα σταματήσει την αλυσίδα μετάδοσης του κορονοϊού, επιτρέποντας στην οικονομία να επιστρέψει στην κανονικότητα και τους καταναλωτές στις προ Covid-19 συμπεριφορές τους. Και σπεύδουν να τονίσουν πως εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν για πολύ ακόμη διάστημα θα οδηγηθούμε σε μπαράζ λουκέτων, «αρχής γενομένης» από τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις.

πηγή: mononews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Prairie - Cherry Bomb!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Prairie Artisan Ales.

Black Raven - Light Pilsner
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Black Raven Brewing Co.

Bottle Logic - Into The Jungle / Golden Ratio / Birthday Boi
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Modern Times - Sun Myth
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Modern Times Beer.

Jester King - Chamango
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Οργή Για Τις Συνθετικές Και Πληθωρικές Στολές Στο Oktoberfest: «Το Φεστιβάλ Έχει Μετατραπεί Σε Καρναβάλι»
iefimerida.gr

Οι συνθετικές, αποκαλυπτικές στολές που πωλούνται κατά τη διάρκεια του Oktoberfest στους τουρίστες, υποβαθμίζουν την πολιτιστική αξία του φεστιβάλ, ισχυρίζεται ένας Βαυαρός πρίγκιπας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το