English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το Αλκοόλ Επηρεάζει Τις Πιθανότητες Επιτυχίας Της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα ζευγάρια που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί να μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχούς ολοκλήρωσης της προσπάθειας αν πίνουν ένα μπουκάλι κρασί την εβδομάδα.

Όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στην Ατλάντα, αν και οι δυο σύντροφοι πίνουν έξι μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, το αντίστοιχο δηλαδή μισού μπουκαλιού κρασί ο καθένας, τότε η πιθανότητα να αποκτήσουν παιδί μειώνεται κατά το ένα τέταρτο.

Άρα λοιπόν αν θέλουν να έχουν επιτυχές αποτελέσματα, και να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες της εξωσωματικής γονιμοποίησης θα πρέπει να απέχουν του αλκοόλ.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ με επικεφαλής τον Δρ. Μπρουκ Ρόσσι μελέτησαν περισσότερα από 2,500 ζευγάρια. Οι άνδρες και οι γυναίκες έπιναν δύο γεμάτα ποτήρια μπύρας ή δύο μεγάλα ποτήρια κρασί, μείωναν σημαντικά τις πιθανότητες επίτευξης κύησης.

Για τις γυναίκες, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης μειώνονταν κατά 18%, ενώ οι άνδρες μείωναν τις πιθανότητες απόκτησης απογόνου κατά 14%.

Συνολικά, οι μισές γυναίκες και το ένα τρίτο των ανδρών έπιναν λιγότερο από ένα αλκοολούχο ποτό την εβδομάδα, ενώ το 4% των γυναικών και το 5% των ανδρών έπινε τουλάχιστον ένα ποτό την ημέρα.

Οι γυναίκες που κατανάλωναν μεταξύ μιας και εννέα μονάδων λευκού κρασιού την εβδομάδα είχαν 24% λιγότερες πιθανότητες να έχουν επιτυχή ολοκλήρωση της κύησης και είχαν 23% μεγαλύτερη πιθανότητα αποτυχημένης εμφύτευσης του εμβρύου.

Οι άνδρες που έπιναν καθημερινά μια μπύρα είχαν 30% χαμηλότερη πιθανότητα ζώσας γέννησης και 38% μεγαλύτερη πιθανότητα αποτυχημένης εμφύτευσης.

Ο Δρ. Ρόσσι εξηγεί ότι «γενικά οι γυναίκες παίρνουν οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς τους για την αποχή από το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της προσπάθειας επίτευξης εγκυμοσύνης».

Η μελέτη πάντως έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία ότι το αλκοόλ έχει επίπτωση στις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση, συνεπώς θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά την τροποποίηση της διαβίωσης τους.

Τα ωάρια και το σπέρμα χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες για να αναπτυχθούν, άρα θα πρέπει να διακοπεί το κάπνισμα, να μειωθεί η κατανάλωση του αλκοόλ ή σε περίπτωση περιττών κιλών, να γίνει βελτίωση του βάρους, αν το ζευγάρι θέλει να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες επιτυχίας.

Τα ζευγάρια που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα είχαν προβλήματα γονιμότητας, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως και άλλοι παράγοντες να έπαιξαν ρόλο στο γιατί το καταναλισκόμενο αλκοόλ επηρέασε τις πιθανότητες επίτευξης ζώσας γέννησης.

πηγή: Inhealth

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Πώς Η Μπύρα Μπορεί Να Σου Γιατρέψει Τον Πονοκέφαλο
thermisnews.gr

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο και αυτή η είδηση μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ: Νέες Τεχνικές Για Υψηλής Ποιότητας Μπύρες
cibum.gr

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το