English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Βρετανοί ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 4.000 ανθρώπους για 25 χρόνια. Διαπίστωσαν ότι ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, τουλάχιστον μισού ποτηριού κρασιού την εβδομάδα, προκαλεί πρόωρη γήρανση του κυκλοφορικού συστήματος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αλκοόλ ενεργοποιεί ένζυμα που επηρεάζουν αρνητικά τον βαθμό ελαστικότητας των τοιχωμάτων των αρτηριών, μειώνοντας την αγωγιμότητά τους και εμποδίζοντας τη ροή του αίματος.

heart beer

Οι ερευνητές μέτρησαν πόσο γρήγορα τα τεχνητά παλμικά κύματα ταξίδευαν μέσα από τις κύριες αρτηρίες στο λαιμό και τους μηρούς των εθελοντών. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η ταχύτητα, τόσο πιο σκληρές είναι οι αρτηρίες. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν στη συνέχεια συγκρίθηκαν με τα δεδομένα για το επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ των εθελοντών.

Η μελέτη έδειξε ότι ακόμη και 300 γραμμάρια μπύρας ή μισό ποτήρι κρασί την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές πώς ακριβώς το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία των αρτηριών. Ειδικά αφού προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει κάποιο όφελος από τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ. Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα.

Ωστόσο, τα αλκοολούχα ποτά ενεργοποιούν ένζυμα που προκαλούν τη δημιουργία κολλαγόνου. Και αυτό, με τη σειρά του, συμβάλλει στη διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών.

πηγή: kipos.firenews.video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Έρευνα Αποκαλύπτει: Να Τι Πρέπει Να Προσέχετε Αν Πίνετε Πολλές Μπύρες
pronews.gr

Όσες περισσότερες μπύρες πίνει κανείς μαζεμένες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος αρρυθμίας της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Πονάς; Πιες Μια Μπύρα! Έρευνα Υποστηρίζει Πως 2 Μπύρες Μπορεί Να Είναι Σχεδόν Ένα Τέταρτο Πιο Δραστικές Σε Σχέση Με Τα Κοινά Παυσίπονα!
thermisnews.gr

"Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπύρα;" Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπύρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! 

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το