English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δύο Ποτηράκια Την Ημέρα, Το Έμφραγμα Κάνουν Πέρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Νέα μελέτη Ιταλών επιστημόνων δείχνει πως η κατανάλωση αλκοόλ μετά από επέμβαση μπαϊπάς βελτιώνει την κατάσταση της υγείας των ασθενών σε αντίθεση με αυτούς που δεν ήπιαν ούτε ένα ποτηράκι.

Πιο αναλυτικά, δυο ποτήρια αλκοόλ τη μέρα μειώνουν κατά 25% την πιθανότητα να κάνουν νέα επέμβαση ή να υποστούν καινούργιο εγκεφαλικό-καρδιακό επεισόδιο.

"Τα οφέλη που προσφέρουν οι μικρές ποσότητες αλκοόλ έχει τεκμηριωθεί στα υγιή άτομα, ωστόσο η ανάλυσή μας δείχνει ότι υπάρχουν οφέλη και στους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μπαϊπάς", είπε ο καθηγητής Ουμπέρτο Μπενεντέτο από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza.

Η έρευνα έγινε σε 1.021 άνδρες οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε επέμβαση και αρχικά είχαν απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε το αλκοόλ. Η μελέτη κράτησε 3,5 χρόνια και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Καρδιολογίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η μερική κατανάλωση αλκοόλ δεν φέρνει αντιδράσεις με τη φαρμακευτική αγωγή που συστήνουν οι γιατροί μετά την επέμβαση. Ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν πως η υπερβολική κατανάλωση είχε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Τα προαναφερθέντα συμπεράσματα συμφωνούν με τις συμβουλές του Αμερικανικού Συλλόγου Καρδιολογίας για τους υγιείς, δηλαδή δύο ποτήρια αλκοόλ για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες σε καθημερινή βάση.

πηγή: cosmo.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρασί vs Μπύρα: Ποιο Αυξάνει Περισσότερο Το Σπλαχνικό Λίπος
cibum.gr

Η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν υψηλά επίπεδα επιβλαβούς λίπους που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, αλλά το κρασί φαίνεται να προστατεύει από αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Πώς Η Βαυαρική Μπύρα Έγινε Διάσημη Με High-Tech Του 1871
Ρόλαντ Λος, Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

Πριν από 150 χρόνια ο νεαρός μηχανικός Καρλ Λίντε έκανε τη βαυαρική μπύρα γνωστή παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί αντικατέστησε τον παραδοσιακό πάγο με έναν ψυκτικό μηχανισμό.

Οι Μπύρες Με Ή Χωρίς Αλκοόλ Ενισχύουν Το Μικροβίωμα Του Εντέρου
Άννα Παπαδομαρκάκη

Την ποικιλομορφία των βακτηρίων που περιέχει το μικροβίωμα του εντέρου ενισχύουν οι μπύρες είτε περιέχουν αλκοόλ, είτε όχι. Συμβάλλουν έτσι στην πρόληψη σημαντικών ασθενειών

Οι Άντρες Κάτω Των 40 Δεν Πρέπει Να Πίνουν Πάνω Από Ένα... Σφηνάκι Μπύρα Τη Μέρα, Έρευνα Αναφέρει
sport-fm.gr

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι νέοι άντρες θα έπρεπε να αποφεύγουν, ουσιαστικά, την μπύρα...

Αλκοολούχα Ποτά Που Θα Σας Κάνουν Να Μην Ξυπνήσετε Το Πρωί Με Πονοκέφαλο - Ποια Να Αποφύγετε
healthstat.gr

Μελέτη αποκαλύπτει ποια είναι τα καλύτερα αλκοολούχα ποτά για να αποφύγουμε το hangover.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το