English Greek
19
Παρ, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καρδιολογικά Προβλήματα Συνεπάγεται Η Ακατάσχετη Κατανάλωση Αλκοόλ

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Όχι μόνο το πόσο πίνει κανείς, αλλά επίσης το πόσο γρήγορα, αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας, όχι μόνο στο ήπαρ αλλά και στην καρδιά, σύμφωνα με γαλλική μελέτη.

Η ακατάσχετη κατανάλωση αλκοόλ, ιδίως τα Σαββατοκύριακα, διπλασιάζει τον κίνδυνο για την καρδιά, σε σχέση με την κατανάλωση της ίδιας ποσότητας αλκοόλ σε μικρότερες μερίδες και με πιο σταθερό ρυθμό.

Η μελέτη του Δρ Ζαν Φεριέρ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Τουλούζης, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, συνέκρινε επί δέκα ολόκληρα χρόνια περίπου 10.000 άνδρες πότες, ηλικίας 50 - 59 ετών, από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας και τρεις γαλλικές πόλεις (Λιλ, Στρασβούργο και Τουλούζη).

Οι Γάλλοι γενικά πίνουν λιγότερο αλκοόλ κάθε φορά αλλά πίνουν καθημερινά, σε σχέση με τους Ιρλανδούς που είναι γνωστοί για την ακατάσχετη περιοδική κατανάλωση αλκοόλ.

Η έρευνα συμπέρανε ότι οι άνδρες που ακανόνιστα κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα έπιναν ασταμάτητα (συνήθως μαζί με τους φίλους τους), είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα ή να πεθάνουν από καρδιακά αίτια κατά τη διάρκεια της δεκαετούς έρευνας.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι όσο πιο πολύ αλκοόλ πίνει κάποιος σε μία δεδομένη χρονική περίοδο, τόσο μεγαλύτερο κακό κάνει στην υγεία του, ιδίως αν πρόκειται για αλκοολούχα ποτά αντί για κρασί.

Αντίθετα, η ισομερώς κατανεμημένη εβδομαδιαία κατανάλωση αλκοόλ έχει μικρότερες επιπτώσεις σε σχέση με την ακατάσχετη κατανάλωση μια ή δύο μέρες την εβδομάδα (ακατάσχετη κατανάλωση ορίζεται η κατανάλωση περισσότερων από πέντε μερίδων αλκοόλ την ίδια ημέρα).

Η μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες ότι είναι καλύτερα να καταναλώνει κανείς μια μικρή ποσότητα αλκοόλ σε τακτική βάση παρά μια μεγάλη ποσότητα.

Οι γιατροί συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην πίνουν περισσότερο από δύο ποτήρια κρασί ή μια μπύρα την μέρα, ενώ τους άνδρες να μην πίνουν περισσότερο από τρία ποτήρια κρασί τη μέρα.

πηγή: health.in.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε Μας Μεθάει Περισσότερο Το Αλκοόλ
Νίκη Μπάκουλη

Είναι πιο εύκολο να μεθύσεις στην παραλία το μεσημέρι παρά στο μπαρ το βράδυ; Είναι, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αλκοόλ καθαυτό.

Μπορείς Να Έχεις Μπύρα Στο Πρωινό
esquire.com.gr

Στη Δανία, θα βρεις το Øllebrød, ένα πιάτο που αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να χρησιμοποιείς τα ξερά κομμάτια ψωμιού σίκαλης (και οποιαδήποτε μπύρα που μπορεί να έχει ξεμείνει ανοιχτή).

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Μπύρα: Θερμίδες & 5 Οφέλη Για Την Υγεία
onmed.gr

Αν είστε λάτρεις της μπύρας, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές κάθε φορά που ενδίδετε σε ένα ποτήρι.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το