English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

3+1 Λόγοι Για Τους Οποίους Το Κρασί Και Η Μπύρα Βοηθάνε Όσους Γυμνάζονται

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μπορεί οι γιορτές να τελείωσαν και να ξεκινήσαμε όλοι δίαιτα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε το κρασί.

Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνες, όταν συνδυάζουμε γυμναστική με κατανάλωση μπύρας ή κρασιού έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!

Ερευνητές από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας μελέτησαν άτομα που κατανάλωναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ για τουλάχιστον 5 ημέρες την εβδομάδα. Χώρισαν τα άτομα σ' αυτούς που έπιναν και ασκούνταν και εκείνους  που μόνο έπιναν. Στα άτομα που έπιναν μόνο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε σημαντική επίδραση στη χοληστερόλη τους, της γλυκόζης του αίματος, τα τριγλυκερίδια ή τα επίπεδα των δεικτών φλεγμονής όπως η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη. Αλλά στους ανθρώπους που έκαναν παράλληλα γυμναστική, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, το κρασί είχε μια  θεαματική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης. Έτσι οι ερευνητές συμπέραναν ότι η κατανάλωση κρασιού σε συνδυασμό με την άσκηση είναι ευεργετική για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η κατανάλωση κρασιού και μπύρας δημιουργούν ενδορφίνες που μας παρακινούν να γυμναστούμε
Πόσες φορές δεν έχετε παρατηρήσει, ότι μετά τη γυμναστική ο οργανισμός σας ζητάει μια δροσιστική μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί για να ξεδιψάσετε; Όπως αποδεικνύεται από τους ερευνητές, ο οίνος και η μπύρα απελευθερώνουν ενδορφίνες, που μας ανοίγουν την όρεξη για γυμναστική. Όταν συνδυάζονται οι ενδορφίνες από την άσκηση και αυτές από την κατανάλωση κρασιού, δημιουργείται μια αντίδραση που μένει αξέχαστη στο σώμα μας και θέλει να την επαναλαμβάνει ξανά και ξανά. Δηλαδή, εμείς υποσυνείδητα ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας να πάει στο γυμναστήριο την επόμενη μέρα, προκειμένου να πιεί ξανά μια απολαυστική μπύρα μετά την προπόνηση.

Η μπύρα είναι καλύτερη από ένα ρόφημα πρωτεΐνης
Όσοι προπονούνται εντατικά, πολλές φορές πίνουν μετά τη γυμναστική ένα shake πρωτεΐνης. Ίσως όμως θα ήταν πολύ καλύτερα αν έπιναν μια μπύρα, που εκτός από την πρωτεΐνη που περιέχει θα τους βοηθήσει να χαλαρώσουν τους κουρασμένους μύες τους. Και γιατί μπύρα; Επειδή περιέχει θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων σελήνιο (το οποίο περιέχει αντιοξειδωτικά), βιταμίνες Β (που βοηθούν στην ενέργεια), φώσφορο (το οποίο βοηθάει για ισχυρά κόκκαλα και δόντια) και νιασίνη (που είναι πιθανώς ευεργετική για τη χοληστερόλη). Επιπλέον, η μπύρα περιέχει μια καλή ποσότητα πρωτεϊνών, φυτικές ίνες, και  πυρίτιο, το οποίο λένε ότι μπορεί να προλάβει την οστεοπόρωση. Όλα αυτά είναι θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για το σώμα μας, κυρίως αν καταναλώνονται μετά το γυμναστήριο. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το αλκοόλ. Επιλέξτε μια απλή μπύρα, όχι δυνατή που θα σας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, χωρίς να το παρακάνετε με το αλκοόλ.

Το κρασί μας βοηθάει να καίμε λίπος και να μην ξαναπαχαίνουμε
Ερευνητές τόσο από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα όσο και το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ανακάλυψαν ότι το ελλαγικό οξύ, το οποίο βρίσκεται σε σταφύλια, επιβραδύνει σημαντικά  την ανάπτυξη των υφιστάμενων λιπωδών κυττάρων και το σχηματισμό νέων. Επίσης επιβραδύνει και την ενίσχυση του μεταβολισμού των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα. Αλλά  φυσικά δεν αρκεί να πίνουμε απλά κόκκινο κρασί. Το ελλαγικό οξύ επιβραδύνει την ανάπτυξη του λίπους αλλά δεν το καίει. Γι' αυτό πρέπει η κατανάλωση κρασιού να συνδυάζεται με γυμναστική, για καλύτερα αποτελέσματα. Η άσκηση μας επιτρέπει καταρχάς να χάσουμε τα κιλά και μια μέτρια ποσότητα κόκκινου κρασιού θα μπορεί να μας βοηθήσει να μην τα ξαναπάρουμε.

Γι' αυτό όταν πηγαίνετε γυμναστήριο καλό είναι να συνεχίσετε να πίνετε λίγο κρασάκι ή μπυρίτσα, για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα.

πηγή: krasiagr.com

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο Πειράζει Μια Μπύρα Μετά Την Άσκηση; Δύο Ειδικοί Απαντούν
Μαρία Κοτοπούλη

Θα μπορούσε μια μπύρα μετά την προπόνηση να μας βλάψει ή μήπως υπερβάλουμε; Δύο ειδικοί διερευνούν τα υπέρ και τα κατά της μπύρας ως επιλογή μετά την προπόνηση και δίνουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Νέα Μελέτη Έδειξε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Που Σταματάει Να Πίνει Αλκοόλ Για Ένα Μήνα
gazzetta.gr

Νέα μελέτη έδειξε πως η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου που συνηθίζει να πίνει αρκετά.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Saint Thomas Of Bucket
Γιώργος Ιορδανίδης

Ο Saint Thomas Of Bucket, γνωστός και ως Saint Thomas Of Canterbury, είναι ο προστάτης άγιος των ζυθοποιών του Λονδίνου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το