English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα Μελέτη Έδειξε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Κάποιου Που Σταματάει Να Πίνει Αλκοόλ Για Ένα Μήνα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Νέα μελέτη έδειξε πως η μείωση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές στην ποιότητα της ζωής ενός ανθρώπου που συνηθίζει να πίνει αρκετά.

drinking1

Η «εγκατάλειψη» του αλκοόλ για ένα μήνα, μπορεί να επιφέρει αρκετές θετικές αλλαγές στο σώμα σας και στη συνολική σας ευεξία, σύμφωνα με μια. Όταν κάποιος απέχει από το αλκοόλ για ένα μήνα μπορεί να παρατηρήσει τις εξής αλλαγές στη ζωή του:

  • Βελτιωμένος ύπνος: Μέσα στην πρώτη εβδομάδα από την αποχή από το αλκοόλ, μπορείτε να περιμένετε καλύτερη ποιότητα ύπνου. Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το αλκοόλ τους βοηθάει να αποκοιμηθούν πιο γρήγορα, διαταράσσει το σημαντικό στάδιο της ταχείας κίνησης των ματιών, οδηγώντας σε διαταραχές του ύπνου και αφήνοντάς σας να αισθάνεστε κουρασμένοι την επόμενη μέρα.
  • Υγιέστερο δέρμα: Μόλις δύο εβδομάδες νηφαλιότητας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας λάμπει. Το αλκοόλ μπορεί να συμβάλει σε δερματικά προβλήματα και να αυξήσει τον κίνδυνο δερματικών λοιμώξεων και καρκίνου, καθώς αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Απώλεια βάρους: Μέχρι την τρίτη εβδομάδα, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε μείωση του βάρους σας. Τα αλκοολούχα ποτά έχουν πολλές θερμίδες και η διακοπή τους μπορεί να οδηγήσει σε αισθητή απώλεια βάρους. Η μπύρα περιέχει περίπου 154 θερμίδες και ένα ποτήρι κρασί έχει περίπου 123 θερμίδες.
  • Χαμηλότερος κίνδυνος προβλημάτων υγείας: Η μακροχρόνια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Η αποχή από το αλκοόλ μπορεί να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο με την πάροδο του χρόνου.

drinking2

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα οφέλη μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο και ο βαθμός βελτίωσης μπορεί να εξαρτάται από παράγοντες όπως οι συνήθειες του ατόμου, η γενική του υγεία και το DNA του.

Επιπλέον, το να κάνετε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το εγκαταλείψετε για πάντα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν περιόδους αποχής για να επαναφέρουν τη σχέση τους με το αλκοόλ και να αναπτύξουν πιο υγιείς συνήθειες κατανάλωσης. Είτε πρόκειται για ένα μήνα είτε για περισσότερο, η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία σας.

πηγή: gazzetta.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Καλύτερες Θεραπείες Για Το Hangover
Θοδωρής Διάκος

Κούραση, πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, και ευαισθησία στους θορύβους και στο φως... Πώς θα συνέλθουμε;

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Saint Thomas Of Bucket
Γιώργος Ιορδανίδης

Ο Saint Thomas Of Bucket, γνωστός και ως Saint Thomas Of Canterbury, είναι ο προστάτης άγιος των ζυθοποιών του Λονδίνου.

Αλκοολούχα Ποτά Που Θα Σας Κάνουν Να Μην Ξυπνήσετε Το Πρωί Με Πονοκέφαλο - Ποια Να Αποφύγετε
healthstat.gr

Μελέτη αποκαλύπτει ποια είναι τα καλύτερα αλκοολούχα ποτά για να αποφύγουμε το hangover.

Γιατί Οι Φυσαλίδες Της Σαμπάνιας Ανεβαίνουν Κατακόρυφα Ενώ Της Μπύρας Όχι;
cibum.gr

Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων αξίζει μια πρόποση!

Διαβήτης Και Αλκοόλ: Φίλοι Ή Άσπονδοι Εχθροί;
cibum.gr

Ποιες είναι οι συνιστώμενες οδηγίες για το αλκοόλ για άτομα με διαβήτη;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το