English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Γυναικείος Σύμμαχος Κατά Του Εμφράγματος

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι γυναίκες που πίνουν μπύρα μία έως δύο φορές την εβδομάδα, έχουν 30% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα, σύμφωνα με σουηδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Scandinavian Journal of Primary Health Care.

Επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, με επικεφαλής τη Δρ Ντομινίκ Χάνγκε, έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 1.500 γυναίκες για μια περίοδο 32 ετών.

Οι επιστήμονες συσχέτισαν την κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων ποτών (μπύρας, κρασιού, βότκας κ.ά.) με τη συχνότητα εμφάνισης εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη και καρκίνου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 185 γυναίκες υπέστησαν έμφραγμα και 162 εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ 160 εκδήλωσαν διαβήτη και 345 καρκίνο.

Η στατιστική ανάλυση έδειξε πως γενικά η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αλλά η λελογισμένη κατανάλωση μπύρας φαίνεται να προστατεύει από το έμφραγμα.

Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί κατά πόσο η μέτρια κατανάλωση κρασιού έχει ανάλογη θετική επίδραση σε μια γυναίκα.

πηγή: rizopoulospost.com

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Αφήστε Τα Προβιοτικά, Πιάστε Μια Μπύρα!
cibum.gr

Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Πασίγνωστο Ποτό Αποτρέπει Την Συσσώρευση Λίπους Και Θωρακίζει Το Συκώτι
europost.gr

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Oregon υποδεικνύει ότι ένα ζεύγος ενώσεων που προέρχονται από τον λυκίσκο, ο οποίος χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπίρας από αρχαιοτάτων χρόνων, μπορεί να αποτρέψει την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ γνωστή ως ηπατική στεάτωση.

Αλκοόλ Χωρίς Τύψεις, Σύμφωνα Με Έναν Ειδικό
esquire.com.gr

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το