English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Microbreweries: Η Νέα Τάση Στην Αγορά Μπύρας (Βίντεο)

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα είναι αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα ποτά των Κυπρίων και όχι μόνο. Οι επιλογές τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνονται, ενώ στην αγορά μπύρας, εντάσσονται πλέον και τα μικροζυθοποιεία που αποτελούν την νέα τάση.

Τί είναι το μικροζυθοποιείο και σε τί διαφέρει
Για να μπορεί να χαρακτηριστεί ένα ζυθοποιείο ως τέτοιο, πρέπει να είναι ανεξάρτητο και να παράγει κάτω από μια συγκεκριμένη ποσότητα μπύρας, η οποία διαφέρει από χώρα σε χώρα. Στην Κύπρο το όριο είναι 100.000 λίτρα το χρόνο. Οι κύριες διαφορές από τα μεγάλα ζυθοποιεία, πέραν από την ποσότητα, είναι η διαφορετική διαδικασία παραγωγής, οι ιδιαίτερες γεύσεις, όπως επίσης και η παραγωγή καλύτερης ποιοτικά μπύρας.

H ιστορία του «Πίβο» Microbrewery
Μιλώντας, στο οικονομικό ένθετο της εκπομπής Alpha Ενημέρωση, οι ζυθοποιοί Χρίστος Αλεξίου και Θανάσης Πολυνείκης μιλούν για την αγάπη τους για την μπύρα, η οποία τους οδήγησε στην δημιουργία ενός οικογενειακού ζυθοποιείου, του «Πίβο Microbrewery».

Όπως εξήγησα, η μπύρα ήταν για τους ίδιους ένα πολύ ενδιαφέρον ποτό, καθώς υπάρχει άφθονη ποικιλία σε χρώμα, γεύσεις και αρώματα. Από νεαρή ηλικία πρόσθεσαν τους άρεσε να ψάχνουν και να μαθαίνουν για τον τομέα αυτό, ενώ στην συνέχεια όταν πήγαν στη Τσεχία για σπουδές άρχισαν να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα για την παραγωγή της.

pivo microbrewery

«Το όνειρο που έγινε πραγματικότητα»
Όσον αφορά στην δημιουργία του δικού τους ζυθοποιείου, ο Θανάσης και ο Χρίστος ανέφεραν πως η αρχή ήταν δύσκολη. Πριν από 10 χρόνια ήταν στο μυαλό τους ως ένα όνειρο, το οποίο με πολλή σκληρή δουλειά, πάθος και υπομονή έγινε πραγματικότητα.

Η πανδημία, όπως εξήγησαν, ήταν μία ευκαιρία να αλλάξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, καθώς στην αρχή λειτουργούσαν και εστιατόριο, ενώ πλέον έχουν κάνει την μετάβαση και ασχολούνται εξολοκλήρου με την παραγωγή και την διανομή μπύρας, την οποία πλέον μπορείς να βρεις σε αρκετά εστιατόρια και κάβες.

«Η Κύπρος μπορεί να παράξει ποιοτικές μπύρες»
Αυτή την στιγμή, το «Πίβο» παράγει τέσσερα σταθερά είδη μπύρας ενώ κάθε δύο μήνες περίπου παράγει και κάποιο διαφορετικό είδος ανάλογα με τη εποχή και τις κλιματολογικές συνθήκες.

Αξίζει να αναφερθεί, πως κάποιες από τις μπύρες τους, όπως η μπύρα Hoppy, βραβεύτηκε 2 διαδοχικές χρονιές, σε διεθνή διαγωνισμό στο Βέλγιο. Αυτό, είναι η απόδειξη δήλωσαν, πως και οι Κύπριοι μπορούμε να παράξουμε καλή μπύρα.

Υπάρχουν «μυστικά» για τη δημιουργία καλής μπύρας;
O Χρίστος και ο Θανάσης εξήγησαν πως δεν υπάρχουν μυστικά, αλλά πολλές μικρές λεπτομέρειες που αν εφαρμοστούν σωστά κατά την διάρκεια της παραγωγής, τότε στο σύνολο τους θα προσφέρουν μία ποιοτική και απολαυστική μπύρα. Όσον αφορά τώρα στο ερώτημα βαρέλι ή μπουκάλι, ανέφεραν πως εάν η μπύρα είναι καλά φτιαγμένη τότε η ποιότητα θα είναι η ίδια. Τέλος, η ιδανική θερμοκρασία για μία δροσιστική μπύρα είναι οι 6 - 7 βαθμοί κελσίου για τα κλασσικά είδη μπύρας ή οι 8 - 9 βαθμοί για μπύρες με περισσότερο αλκοόλ.

*Το «Πίβο» Μicrobrewery επιλέχθηκε και συμμετέχει στην σειρά «Forward Thinkers - Σε κάθε επόμενη κίνηση, της Τράπεζας Κύπρου.

πηγή: alphanews.live

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Siren - Starry Messenger / Off Beat
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Hangar 24 - X8-Cranberry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Hangar 24 Brewing.

3 Sons - Wolf And Fox / Kindred Beings / Hollow Grounds
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η 3 Sons Brewing Co.

Clown Shoes - Tuscan Picnic
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Clown Shoes Beer.

Thornbridge - Necessary Evil Calvados / Feallan / Quiet Storm Hallertau Blanc / Serpentine
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Thornbridge Brewery.

Anchorage - Night
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το