English Greek
02
Πεμ, Μάι
47 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα Ποτήρι Μπύρας: Πόσο Έχει Αυξηθεί Η Τιμή Του Στις Βρετανικές Παμπ;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η τιμή της μπύρας στις βρετανικές παμπ έχει αυξηθεί περισσότερο από 70% από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, αγγίζοντας τις 8 στερλίνες (9,34 ευρώ) πρώτη φορά στο Λονδίνο, εν μέσω του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Η μέση τιμή για ένα ποτήρι μπύρας αυξήθηκε από τις 2,30 στερλίνες το 2008 σε 3,95 στερλίνες φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της CGA, με τις αλυσίδες παμπ να απειλούν με ακόμη υψηλότερες αυξήσεις κυρίως εξαιτίας του κόστους του κριθαριού που έχει αυξηθεί δραματικά μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την CGA, η πιο ακριβή τιμή είναι άνω των 8 στερλινών, για πρώτη φορά στα χρονικά της εν λόγω έρευνας και η πιο φθηνή κυμαίνεται γύρω στα 1,79 στερλίνες.

uk beer prices

Ο Γουάτσον, επικεφαλής της City Pub Group, που διαχειρίζεται 41 παμπ στο Λονδίνο και στη Νότια Βρετανία, δήλωσε ότι τα συστατικά της μπύρας έχουν αυξηθεί κατά 10%, ο πληθωρισμός στους μισθούς έχει παρουσιάσει αύξηση 7% και οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ενισχυθεί 100%, συνεπώς όλο αυτό το εκρηκτικό μείγμα είναι φυσικό να ωθήσει σε περαιτέρω άνοδο 12% έως 13% την τιμή μπύρας.

Οι υπεύθυνοι των παμπ μετά δυσκολίας αγωνίζονται να κρατήσουν τις τιμές ως έχουν, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν πελατεία μετά από μία παρατεταμένη περίοδο απομόνωσης λόγω Covid. Όμως, το αυξανόμενο κόστος κριθαριού - ένα από τα βασικά συστατικά της μπύρας - αποτελεί «λίαν αρνητικό» παράγοντα για τις ζυθοποιίες, σύμφωνα με αναλυτές της Bernstein.

O Φερνάντο Τενενμπάουμ, οικονομικός διευθυντής της μεγαλύτερης ζυθοποιίας του πλανήτη Anheuser-Busch InBev, που παρασκευάζει τις Budweiser και Corona, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι τιμές μπύρας υπολείπονται του πληθωρισμού και υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Όμως εάν μειωθεί η ζήτηση, τότε αυτό θα είναι αρνητική εξέλιξη τόσο για τις τιμές όσο και για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

πηγή: moneyreview.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Lambrate - Atomic
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 25α γενέθλια της γιορτάζει η Birrificio Lambrate με την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας.

33 - Αμαρένια
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 33 Brewing Co.

Founders - Mortal Bloom
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Founders Brewing Co.

Gigantic / Ex Novo - Cobra Fang
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Ex Novo Brewing Co., κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Põhjala / Holy Mountain - A Ton Of Honey
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Holy Mountain Brewing, κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Η Μπύρα Είναι Και... Γυναικεία Υπόθεση
Άντγε Ράουπαχ / Μαρία Ρηγούτσου

Η 23η Απριλίου είναι η μέρα της γερμανικής μπύρας. Κάποτε η οικιακή ζυθοποιία ήταν κυρίως σε γυναικεία χέρια. Και σήμερα όμως οι μισές ζυθοποιίες διευθύνονται από γυναίκες.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το