English Greek
11
Σαβ, Ιουλ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Πρώτη Μπύρα Τεχνητής Νοημοσύνης

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τη συνταγή της μπύρας επινόησε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

Τελειωμό δεν έχουν οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που μετά την εμφάνιση του προγράμματος Chat GPT εισβάλει καθημερινά σε κάθε πιθανό αλλά και απίθανο τομέα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου.

Η αμερικανική ζυθοποιία Atwater Brewery έκανε γνωστό ότι δημιούργησε μια νέα μπύρα με συνταγή που δημιούργησε το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται το Chat GPT. Η μπύρα που ονομάστηκε AI IPA περιέχει τρεις τύπους βύνης και οκτώ ποικιλίες λυκίσκου. Την ιδέα είχε ο υπεύθυνος ποιότητας της εταιρείας που δεν ζήτησε από το πρόγραμμα να φτιάξει μια συνταγή μπύρας γενικώς και αορίστως αλλά του ζήτησε να δημιουργήσει μια μπύρα από τα διαθέσιμα υλικά που υπήρχαν εκείνη την χρονική στιγμή στην εταιρεία και θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία της.

«Προφανώς το πρόγραμμα μπορεί να δημιουργήσει κάθε είδους συνταγές αλλά εγώ ήθελα να κερδίσω χρόνο και χρήμα και ζήτησα μια συνταγή με ότι είχαμε διαθέσιμο εκείνη την στιγμή» αναφέρει ο Τζο Πλατ. Η μπύρα που πρότεινε για δημιουργία το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ της τάξης του 6,55% και έχει αυξημένα επίπεδα IBU (Διεθνείς Μονάδες Πικράδας) σε σχέση με τις μπύρες που παράγει η Atwater Brewery.

atwater artificial intelligence

Την ιδέα να χρησιμοποιήσει το Chat GPT για να δημιουργήσει μια νέα μπύρα είχε και η καναδέζικη ζυθοποιία Whistle Buoy Brewing Company αλλά η Atwater Brewery την πρόλαβε στο νήμα ώστε να γίνει αυτή η πρώτη εταιρεία που παράγει μια συνταγή τεχνητής νοημοσύνης αλλά όπως φαίνεται σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να βλέπουμε στις ετικέτες ποτών και πιθανώς τροφίμων την ένδειξη ότι το προϊόν έγινε με συνταγή από πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

πηγή: naftemporiki.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ProDrinks Εμπλουτίζει Το Portfolio Της Με Την Birra Viola
marketingweek.gr

Μία premium μπύρα από την Ιταλία.

Ρωσία: Μπλοκάρει Συμφωνία Για Την Αποχώρηση Της Ζυθοποιίας Που Φτιάχνει Τη Budweiser
ot.gr

Το Κρεμλίνο απορρίπτει το σχέδιο της AB InBev με την τουρκική Anadolu Efes για έξοδο από τη Ρωσία.

Heineken: Αυξήθηκαν 20% Τα Έσοδα Στο Τρίμηνο
capital.gr

Η Heineken υποστήριξε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, μετά από την αύξηση 20% στα καθαρά έσοδα γ' τριμήνου, μετά από την κατακόρυφη ανάκαμψη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μετά τον κορονοϊό.

Tesla: Τί Κέρδισε Στη Διαμάχη Με Την Κινεζική Μπύρα «Tesila»
Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Το 2019 μια σειρά αλκοολούχων ποτών με την ονομασία Tesila Soda και Tesila Beer εμφανίστηκε στην αγορά της Κίνας, με λογότυπο παρόμοιο με αυτό της Tesla.

Flying Dog - Deepfake
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Flying Dog Brewery.

Surly - Lemonade
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Άλλα Άρθρα