English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καταναλωτής Μηνύει Ζυθοποιία Γιατί Έχει Καρτούν Στο Κουτάκι

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο καταναλωτής διατείνεται ότι η μπύρα παραβιάζει βρετανικό κανόνα, ο οποίος απαγορεύει σε εταιρείες να σχεδιάζουν τα προϊόντα τους σε στυλ που θα μπορούσε να φαίνεται ελκυστικό για τα παιδιά.

Η μπύρα μπορεί να είναι ένα δημοφιλές ποτό και οι διαφημίσεις που βλέπουμε από τις ζυθοποιίες για τα προϊόντα τους πολλές, ωστόσο, όπως και με κάθε προϊόν που περιέχει αλκοόλ, οι εταιρείες πρέπει να είναι ιδιαίτερα διαφανείς και προσεκτικές, καθώς μπορούν πολύ εύκολα να στοχοποιηθούν για καταναλωτικές μηνύσεις και αγωγές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αγωγή ενός καταναλωτή στη βρετανική ζυθοποιία Docks Beer για το προϊόν της Carbon Crush, μια μπύρα που στο κουτάκι της περιλαμβάνει έργα τέχνης σε στυλ κόμικ της δεκαετίας του ‘80 με έναν υπερήρωα που έχουν δημιουργήσει με το όνομα "Carbon Catcher".

Ο καταναλωτής διατείνεται ότι η μπύρα παραβιάζει βρετανικό κανόνα, ο οποίος απαγορεύει σε εταιρείες να σχεδιάζουν τα προϊόντα τους σε στυλ που θα μπορούσε να φαίνεται ελκυστικό για τα παιδιά, όπως ένας χαρακτήρας κινουμένου σχεδίου. Η ίδια η εταιρεία υποστηρίζει ότι "ο χαρακτήρας του υπερήρωα σχεδιάστηκε πολύ σκόπιμα από τον σχεδιαστή μας Kirk Arnold σε ένα διασκεδαστικό στυλ κόμικ για να κάνει τη διαδικασία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα προσιτή και ελκυστική σε ένα ευρύτερο κοινό", σύμφωνα με δήλωση ενός εκπροσώπου της εταιρείας στο portmangroup.org.uk.

carbon crush

Μια επιπλέον κατηγορία του καταναλωτή ήταν ότι η εταιρεία δεν επεσήμαινε με αρκετή σαφήνεια την περιεκτικότητα του προϊόντος σε αλκοόλ, μιας και η λέξη CRUSH κυριαρχούσε με μεγάλα γράμματα και θα μπορούσε ενδεχομένως να παρεξηγηθεί από κάποιον που ήταν κάτω των 18 ετών ότι θα ήταν κατάλληλο να το καταναλώσει. Η μπύρα, εν τω μεταξύ περιέχει αλκοόλ 5%, το οποίο επισημαίνεται με μικρότερα γράμματα στο κάτω μέρος.

Η Βρετανική Αρχή Προτύπων Διαφήμισης, εξετάζοντας τη συσκευασία της Carbon Crush, κατέληξε στο ότι, αν και πράγματι η λέξη Crush ήταν το κύριο στοιχείο με μεγάλη γραμματοσειρά, υπήρχαν αρκετές σαφείς ενδείξεις ότι πρόκειται για αλκοολούχο προϊόν, όπως η περιεκτικότητα σε μονάδα προϊόντος, ένα λογότυπο προειδοποίησης εγκυμοσύνης και αναφορές σε μπύρα, ζυθοποιία και λυκίσκο. Οπότε, ο ισχυρισμός για παραβίαση του Κανόνα 3.1 του Κώδικα δεν έγινε δεκτή.

Ωστόσο, για τον ισχυρισμό ότι η μπύρα θα μπορούσε να προσελκύσει και άτομα κάτω των 18 ετών εξαιτίας του καρτούν, η Επιτροπή κατέληξε πως, αν και ο απεικονιζόμενος χαρακτήρας έχει μια vintage αισθητική που απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες, θα μπορούσε πράγματι να είναι παραπλανητικός για τους ανήλικους καταναλωτές και ως εκ τούτου αποτελεί παράβαση.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως το προϊόν ήταν περιορισμένης κυκλοφορίας και δεν διατίθεται πια στην αγορά με την μορφή αυτή.

πηγή: cibum.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Foothills - Artium
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Foothills Brewing.

La Pirata - Burning Ice
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η La Pirata Brewing.

Bell's - 35th Anniversary Expedition
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 35α της γενέθλια γιορτάζει η Bell's Brewery με την κυκλοφορία μιας νέας επετειακής ετικέτας.

AleSmith - SD Loyal Pub Ale
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η AleSmith Brewing Co.

Equilibrium - Special Relativity 1 - Batch 3
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Sierra Nevada - Blueberry Maple
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Sierra Nevada Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το