English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Οικονομική Διπλωματία Προωθεί Την Εξωστρέφεια Των Ελληνικών Επιχειρήσεων

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τον ενισχυμένο ρόλο του Υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασε ο Υφυπουργός, κύριος Κώστας Φραγκογιάννης σε συζήτηση πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο 4ο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας, κατά την πρώτη ημέρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Όντας ο πλέον αρμόδιος για ζητήματα οικονομικής διπλωματίας, ο κ. Φραγκογιάννης ανέδειξε το νέο θεσμικό ρόλο του Υπουργείου, στην αρμοδιότητα του οποίου έχει περιέλθει πλέον και ο οργανισμός "Enterprise Greece", ενώ υπογράμμισε ότι η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων μπορεί να επιτευχθεί και μέσα από συμπράξεις και συνεργασίες τις οποίες η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει.

Ο έτερος συμμετέχων στο πάνελ, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κύριος Αλέξανδρος Δανιηλίδης, χρησιμοποίησε το παράδειγμα του μηλίτη για να δείξει ότι  η απελευθέρωση του ρυθμιστικού πλαισίου μπορεί να ανοίξει νέες αγορές για την ελληνική αγροτική παραγωγή. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η απελευθέρωση της παρασκευής Μηλίτη από τα ελληνικά ζυθοποιεία οδήγησε σε αύξηση της παραγωγής του χυμού μήλου που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του ποτού, ο οποίος πλέον εξάγεται.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας προανήγγειλε νέο τριετές επενδυτικό πλάνο το οποίο θα επικεντρωθεί στην ενεργειακή αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της εταιρείας και θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας διοργανώνεται από τους Industry Disruptors - Game Changers, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO στο πλαίσιο του Digital Greece, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, του ΕΙΤ Food, της Τράπεζας Πειραιώς, του οργανισμού Global Open Data for Agriculture and Nutrition (GODAN), του SANAD Fund, της εταιρίας Wind, του Οργανισμού People's Trust και της εταιρίας Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Το Future Agro Challenge (FAC) είναι μία ελληνική πρωτοβουλία με διεθνή παρουσία σε 64 χώρες, που δημιουργήθηκε προκειμένου να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες, αγρότες και διαμορφωτές πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον τομέα της αγροδιατροφής. Το FAC συντονίζεται από τους Industry Disruptors - Game Changers, εκπροσωπεί το EIT Food στην Ελλάδα και έχει ως στόχο την ενίσχυση και ωρίμανση των νεοφυών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν νέα προϊόντα ή υπηρεσίες στον κλάδο της αγροδιατροφής και αποτελούν απαραίτητο πυλώνα για κάθε παραγωγική και βιώσιμη οικονομία.

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Funky Buddha - Juicy Smalls
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Funky Buddha Brewery.

Jester King - Coolship Bloodbath
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Εναλλακτικές Ιδέες Για Την Αξιοποίηση Των Λυμάτων
dw.com

Τί κοινό μπορεί να έχει μια μπύρα με καθαρισμένα λύματα; Κάποιες φορές πολλά, καθώς η επεξεργασία των λυμάτων μπορεί να καταλήξει μέχρι και στο.. ποτήρι μας!

Bell's - Tropical Wheat
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Bell's Brewery.

AleSmith - Forgeberry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η AleSmith Brewing Co.

Το Πράσινο Εργοστάσιο Της Heineken Παίρνει Ενέργεια Από Ελαιόδεντρα
businessdaily.gr

Η μονάδα που εγκαινιάστηκε στην Ισπανία και είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη θα λειτουργεί με ανανεώσιμη θερμική ενέργεια από βιομάζα, αξιοποιώντας υπολείμματα κλαδέματος ελιάς.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το