03
Πεμ, Δεκ
70 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για Μειωμένο ΦΠΑ Στη Μπύρα, Στη Μετά-Covid Εποχή, Πιέζουν Οι Ζυθοποιοί

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για το αλκοόλ σε όλη την Ευρώπη θα βοηθούσε σημαντικά τις προσπάθειες που γίνονται στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, να ανατραπεί η καταστροφική πορεία που ακολουθείται τελευταία και να οδηγηθούν τελικά οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν προς την ανάκαμψη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το λόμπι των ευρωπαίων ζυθοποιών, Brewers Of Europe.

«Εάν η Γερμανία είναι σε θέση να μειώσει τον ΦΠΑ από 19 σε 16%, τότε και τα άλλα κράτη µέλη θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο», δήλωσε πρόσφατα ο Pierre-Olivier Bergeron, γενικός γραμματέας των ζυθοποιών της Ευρώπης. Τα μέτρα αίρονται σιγά-σιγά, ωστόσο, τα µπαρ και τα εστιατόρια εξακολουθούν να µην μπορούν να λειτουργούν µε πλήρη χωρητικότητα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ορισμένα κράτη µέλη έχουν ήδη εφαρμόσει χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ για τρόφιμα και µη αλκοολούχα ποτά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για το αλκοόλ. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η γερμανική κυβέρνηση, η οποία πρόσφατα αποφάσισε να μειώσει τον ΦΠΑ στο αλκοόλ από 19% σε 16%. Για τους ζυθοποιούς της Ευρώπης, αυτή είναι µια «δημιουργική» κίνηση που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι. Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα νομοθεσία, καθώς το ευρωπαϊκό πολιτικό πλαίσιο είναι ήδη σε ισχύ: «Μπορείτε να βρείτε στη νομοθεσία περί ειδικών φόρων κατανάλωσης μειωμένους συντελεστές για μικρότερες ζυθοποιίες, μειωμένους συντελεστές για µπύρα χαμηλότερης αλκοόλης, αναβολή ή ακόμη και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης µπύρα που δεν έχει καταναλωθεί και έπρεπε να καταστραφεί. Όλα αυτά είναι δυνατά».

Ερωτηθείς πώς το κράτος θα μπορούσε να επωφεληθεί από τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για το αλκοόλ, απάντησε: «Μπορώ να σας δώσω χιλιάδες παραδείγματα […] κάθε φορά που οι κυβερνήσεις έλαβαν την τολμηρή απόφαση να μειώσουν την έμμεση φορολογία, ιδίως για την µπύρα, τα κρατικά έσοδα αυξάνονται αυτόματα. Αυτή είναι η εμπειρία µου τα τελευταία 15 χρόνια».

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Põhjala / Boneyard - North Of Bend
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Boneyard Beer από το Όρεγκον, κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Saint Arnold - Gratuity
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, φιλανθρωπικού σκοπού, κυκλοφορεί η Saint Arnold Brewing Co.

Bell's - Citrus Wheat / Grapefruit Wheat
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες αναμένονται απ' την Bell's Brewery.

Mikerphone - Disco Superfly
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Mikerphone Brewing.

The Bruery - White Chocolate Chunk
Γιώργος Ιορδανίδης

Η κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης της "White Chocolate", αναμένεται από την The Bruery.

Stone - wØØt 2019
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία της νέας έκδοσης της "wØØt", ανακοίνωσε η Stone Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2020 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το