English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ζυθοποιούμε Για Ένα Καλύτερο Σήμερα Και Αύριο

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με στόχο το... μηδέν, αναπτύσσει ένα εντυπωσιακό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

Έχετε στοχεύσει ποτέ στο… μηδέν; Και όμως, στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, το «μηδέν» τέθηκε ως μακροπρόθεσμος στόχος του πλάνου βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, με βασικό μήνυμα «Together Towards ZERO».

Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μηδενική σπατάλη νερού κατά την παραγωγική διαδικασία των προϊόντων της εταιρείας. Μηδενική κατάχρηση αλκοόλ, μέσω της ενεργούς προώθησης της υπεύθυνης κατανάλωσης. Μηδενισμός των ατυχημάτων στην εργασία, υιοθετώντας μια ολιστική κουλτούρα ασφάλειας και προστασίας.

Πιο αναλυτικά:

  • Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

H κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη ζωή μας σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρισκόμαστε. Ως υπεύθυνη εταιρεία, με δέσμευση για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα στα επόμενα χρόνια, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει ήδη ενεργοποιηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, με σημαντικά βήματα. Κατάφερε να μειώσει κατά 33% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε τρία χρόνια (2017-2020) και κατά 8% την κατανάλωση ενέργειας σε ένα μόνο έτος, λαμβάνοντας παράλληλα πιστοποίηση για το πρότυπο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και για τις δύο μονάδες παραγωγής της.

Πώς; Στο εργοστάσιό της, στη Σίνδο, η εταιρεία πλέον ανακτά το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύεται κατά τη ζύμωση της μπύρας και το επαναχρησιμοποιεί σε άλλα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, όπως αυτό της συσκευασίας. Επίσης, η εταιρεία άλλαξε το ενεργειακό μείγμα και χρησιμοποιεί αποκλειστικά συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) -ένα πιο αποδοτικό και περιβαλλοντικά φιλικό καύσιμο- και στις δύο μονάδες παραγωγής της. Ακόμα, επένδυσε στον αυτοματισμό της μονάδας ψύξης, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Αντικατέστησε, επιπλέον, τους ηλεκτρικούς κινητήρες υψηλής κατανάλωσης με σημαντικά πιο αποδοτικούς IE3, ενώ παράλληλα για τον φωτισμό, η εταιρεία χρησιμοποιεί πλέον μόνο LED λαμπτήρες και στα δύο εργοστάσιά της.

  • Μηδενική σπατάλη νερού κατά την παραγωγική διαδικασία

Η ζυθοποίηση απαιτεί πολύ νερό, που αποτελεί άλλωστε βασικό συστατικό της μπύρας. Η εταιρεία πέτυχε, ωστόσο, να μειώσει τον συνολικό όγκο νερού που χρησιμοποιεί κατά 12%, σε έναν μόλις χρόνο, ενώ στοχεύει σε μείωση της τάξης του 20% εντός τριετίας.

Πώς; Χαρτογράφησε τη χρήση νερού και στα δύο ζυθοποιεία της, ώστε να εντοπίσει σημεία προς βελτίωση. Στη μονάδα της Ριτσώνας, μείωσε και επαναχρησιμοποιεί το απορριφθέν νερό από την αντίστροφη όσμωση, ενώ πλεονάζον νερό από τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων το διοχετεύει για το πότισμα γειτονικών χωραφιών. Στη γραμμή εμφιάλωσης, μείωσε την κατανάλωση νερού για το πλύσιμο και την παστερίωση των μπουκαλιών, ενώ παράλληλα ανακυκλώνει και ανακτά νερό κατά τη διαδικασία αποστείρωσης του φιλτραρίσματος της μπύρας.

  • Μηδενική κατάχρηση αλκοόλ

Ένα βασικό χαρακτηριστικό των προϊόντων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας είναι ότι φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, κυρίως σε στιγμές χαλάρωσης. Για να συνεχίζουμε ωστόσο να απολαμβάνουμε, θα πρέπει να καταναλώνουμε πάντοτε υπεύθυνα, γι’ αυτό και η εταιρεία δεν παραλείπει να τονίζει τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης, τόσο μέσω κάθε συσκευασίας των προϊόντων όσο και μέσω σχετικών πρωτοβουλιών.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία σχεδιάζει και υλοποιεί, στοχευμένες ενημερωτικές εκστρατείες και ενέργειες για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Ενδεικτικά, συνεργάστηκε με την κοινωνική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με κεντρικό μήνυμα «Απόλαυσε την ασφάλεια» (#EnjoySafety), ενώ δημιούργησε από κοινού με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) ένα δρώμενο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ από ανήλικους, προτρέποντάς τους να απέχουν. Ταυτόχρονα, ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στην κατηγορία της μπύρας χωρίς αλκοόλ, στην οποία η εταιρεία είναι πρωτοπόροι στην αγορά, και επενδύει στην ανάπτυξή της μέσω της προβολής και προώθησης των μη αλκοολούχων FIX Άνευ και Mythos 0.0%. Προς την ίδια κατεύθυνση, σε συνεργασία και με πελάτες της σε όλα τα κανάλια δραστηριοποίησής της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στοχεύει στη διεύρυνση κατανάλωσης της συγκεκριμένης κατηγορίας, η οποία μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες, σε διαφορετικές περιστάσεις κατανάλωσης.

  • Μηδενικά ατυχήματα

Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των ανθρώπων της εταιρείας αποτελεί μόνιμη προτεραιότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Γι' αυτό και φροντίζει για την ανάπτυξη και διατήρηση μιας κουλτούρας μηδενικών ατυχημάτων, σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της. Έτσι, πέτυχε μείωση 69% των ατυχημάτων στον χώρο εργασίας, ενώ στην ίδια κατεύθυνση αυξήθηκε κατά 9% η συμβολή όλων των εργαζομένων της, με παρατηρήσεις που αφορούν σε θέματα ασφαλείας.

Πώς; Ενέταξε την Πολιτική Υγείας & Ασφάλειας (H&S) στη διαδικασία εκπαίδευσης των νέων εργαζομένων. Στις μηνιαίες συναντήσεις της, η ομάδα Υγείας & Ασφάλειας (H&S Ambassadors), στην οποία μετέχουν εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, κάνει αποτίμηση της κατάστασης, των πρακτικών και των σχετικών θεμάτων που αφορούν στο σύνολο των εγκαταστάσεών της. Δημιουργήθηκαν, επίσης, ομάδες πρώτων βοηθειών, πραγματοποιώντας ετήσιες ασκήσεις ασφάλειας σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Παράλληλα, ξεκίνησε μια νέα εσωτερική καμπάνια ενημέρωσης, με στόχο να βελτιωθεί ο τρόπος εργασίας και να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι της εταιρείας να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας. Και, φυσικά, προσαρμόστηκε ο σχεδιασμός, οι διαδικασίες και τα πρότυπα της εταιρείας, λαμβάνοντας αυστηρά προληπτικά μέτρα, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πρόκληση της Covid-19.

Στοχεύοντας στο «μηδέν», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία μένει πιστή στον Σκοπό της και συνεχίζει να ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

πηγή: fortunegreece.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Equilibrium - Energy Evolved
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Noctua - 6th Anniversary: Lights Out Stout
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 6α της γενέθλια γιορτάζει η Noctua Microbrewery με την κυκλοφορία μιας νέας επετειακής ετικέτας.

Barreled Souls / Tripping Animals - Tripping Through Maine
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Tripping Animals Brewing, κυκλοφόρησε η Barreled Souls Brewing Co.

Stone - Spirit Shroud
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Behemoth - Juice Wayne
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Boneface - Voodoo Bloo
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με το Νεοζηλανδέζικο συγκρότημα των Voodoo Bloo, κυκλοφόρησε η Boneface Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το