English Greek
07
Τετ, Ιουν
37 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ακόμη Λιγότερα Συμβόλαια Για Κριθάρι Βύνης Από Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Διπλή ανάγνωση θα έχει η φετινή χρονιά για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε επίπεδο συνεργασίας με τους παραγωγούς, με την εταιρεία αφενός να επιδιώκει την πιστοποίηση από την TUV Austria Hellas του 50% των ποσοτήτων που θα παραλάβει σε ό,τι αφορά τη χρήση έξυπνων γεωργικών πρακτικών και βιώσιμων καλλιεργητικών μεθόδων.

Αφετέρου όπως η εταιρεία θα περιορίσει φέτος τις ποσότητες κριθαριού που θα λάβει από τους παραγωγούς δεδομένης της συρρίκνωσης των πωλήσεων που παρουσιάζει η αγορά της μπύρας, η οποία υπερβαίνει σε ποσοστό το 20%, κάτι που ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης. «Για φέτος δεν θα αυξήσουμε τις ποσότητες λόγω της Covid-19. Όταν η αγορά πέφτει με διψήφια νούμερα αντιλαμβάνεστε την εικόνα. Οι εξαγωγές βύνης ήταν για εμάς ένα τέχνασμα της κρίσης δεδομένου ότι συνειδητοποιήσαμε πως δεν χρειαζόμαστε όλες τις ποσότητες που παραλάβαμε». Να σημειωθεί ότι η εταιρεία βυνοποιεί στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα και εξάγει το 25% των ποσοτήτων αυτών στο Ισραήλ, στην Ιταλία και στην Αυστρία.

Σε κάθε περίπτωση ας σημειωθεί ότι η μείωση των ποσοτήτων εντός του 2021 συνδέεται με το γεγονός ότι οι πωλήσεις της εταιρείας στη διάρκεια του 2020 και με δεδομένη την παύση λειτουργίας της εστίασης και του ευρύτερου κλάδου HoReCA κατέγραψαν πτώση κατά περίπου 20%, ενώ στη διάρκεια του δεκαμήνου του 2020 η εταιρεία από τα 197,8 εκατ. ευρώ του 2019, κινήθηκε πτωτικά στα 166,2 εκατ. ευρώ.

Στο κάδρο ειδικός σπόρος για άνυδρες καλλιέργειες
Σε επίπεδο ερευνών στον τομέα της καλλιέργειας η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προχωρώντας σε πειραματικές καλλιέργειες με σκοπό την εξεύρεση των κατάλληλων σπόρων που θα συμβάλλουν στη μείωση των απαιτήσεων για νερό, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα ανάπτυξης σε γεωργικές ζώνες.

Πρόγραμμα για τον εξορθολογισμό της χρήσης νερού στην αγροτική παραγωγή
Την ίδια στιγμή η εταιρεία αναλαμβάνει να υποστηρίξει μελέτη για τον εξορθολογισμό της χρήσης του νερού στην γεωργική παραγωγή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νερό για το Αύριο». Επιδίωξη είναι να αποτελέσει η συγκεκριμένη μελέτη, την βάση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελώντας πιλότο μελλοντικά και για άλλες περιοχές της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύει στην συνδιαμόρφωση λύσεων με όλους τους φορείς μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιδιώκοντας την κατάθεση της τελικής πρότασης εντός του 2022, η οποία θα βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να χτίσουν ένα βιώσιμο μέλλον περιβαλλοντικά και οικονομικά στον τομέα της γεωργικής παραγωγής.

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε αριθμούς

Πωλήσεις δεκαμήνου

2020: 197,8 εκατ. ευρώ

2019: 166,2 εκατ. ευρώ

Πωλήσεις 2020 σύνολο: -20%

Συνεργασία με 2.000 παραγωγούς

2019: Βυνοποίηση 62.000 τόνων κριθαριού

2020: Βυνοποίηση στα επίπεδα του 2019

Μέγιστη δυνατότητα βυνοποίησης: 70.000 τόνοι

Αύξηση στρεμματικής απόδοσης: 15% τα τελευταία χρόνια

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Anchorage - Revenge / Wolf Child
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Beer Zombies - Hops From Above
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Beer Zombies Brewing.

AleSmith - Smash City: Strata / Holiday Hero
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η AleSmith Brewing Co.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ανοίγει Τον Δρόμο Για Την Παραγωγή Μπύρας Με Την Αξιοποίηση Της Ηλιακής Ενέργειας, Σε Συνεργασία Με Την Absolicon
capital.gr

Στο πλαίσιο της ESG στρατηγικής της με βασικό μήνυμα "Together Towards Zero and Beyond" και με στόχο την εκμηδένιση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ολοκληρώνει την υποδομή για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, για την κάλυψη ενεργειακών της αναγκών στο εργοστάσιο της Σίνδου, σε συνεργασία με την σουηδική εταιρεία Absolicon.

Almanac - Westly Crusher / Beyond The Binary
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Flying Dog - Field Notes / Freezin' Season
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες εποχιακές ετικέτες κυκλοφόρησε η Flying Dog Brewery.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Amager - Panzer
Γιώργος Ιορδανίδης
Belching Beaver - Hazers Gonna Haze
Γιώργος Ιορδανίδης
BrewDog - Future Proof / Stratospheric
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το