English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ακόμη Λιγότερα Συμβόλαια Για Κριθάρι Βύνης Από Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Διπλή ανάγνωση θα έχει η φετινή χρονιά για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε επίπεδο συνεργασίας με τους παραγωγούς, με την εταιρεία αφενός να επιδιώκει την πιστοποίηση από την TUV Austria Hellas του 50% των ποσοτήτων που θα παραλάβει σε ό,τι αφορά τη χρήση έξυπνων γεωργικών πρακτικών και βιώσιμων καλλιεργητικών μεθόδων.

Αφετέρου όπως η εταιρεία θα περιορίσει φέτος τις ποσότητες κριθαριού που θα λάβει από τους παραγωγούς δεδομένης της συρρίκνωσης των πωλήσεων που παρουσιάζει η αγορά της μπύρας, η οποία υπερβαίνει σε ποσοστό το 20%, κάτι που ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης. «Για φέτος δεν θα αυξήσουμε τις ποσότητες λόγω της Covid-19. Όταν η αγορά πέφτει με διψήφια νούμερα αντιλαμβάνεστε την εικόνα. Οι εξαγωγές βύνης ήταν για εμάς ένα τέχνασμα της κρίσης δεδομένου ότι συνειδητοποιήσαμε πως δεν χρειαζόμαστε όλες τις ποσότητες που παραλάβαμε». Να σημειωθεί ότι η εταιρεία βυνοποιεί στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα και εξάγει το 25% των ποσοτήτων αυτών στο Ισραήλ, στην Ιταλία και στην Αυστρία.

Σε κάθε περίπτωση ας σημειωθεί ότι η μείωση των ποσοτήτων εντός του 2021 συνδέεται με το γεγονός ότι οι πωλήσεις της εταιρείας στη διάρκεια του 2020 και με δεδομένη την παύση λειτουργίας της εστίασης και του ευρύτερου κλάδου HoReCA κατέγραψαν πτώση κατά περίπου 20%, ενώ στη διάρκεια του δεκαμήνου του 2020 η εταιρεία από τα 197,8 εκατ. ευρώ του 2019, κινήθηκε πτωτικά στα 166,2 εκατ. ευρώ.

Στο κάδρο ειδικός σπόρος για άνυδρες καλλιέργειες
Σε επίπεδο ερευνών στον τομέα της καλλιέργειας η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προχωρώντας σε πειραματικές καλλιέργειες με σκοπό την εξεύρεση των κατάλληλων σπόρων που θα συμβάλλουν στη μείωση των απαιτήσεων για νερό, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα ανάπτυξης σε γεωργικές ζώνες.

Πρόγραμμα για τον εξορθολογισμό της χρήσης νερού στην αγροτική παραγωγή
Την ίδια στιγμή η εταιρεία αναλαμβάνει να υποστηρίξει μελέτη για τον εξορθολογισμό της χρήσης του νερού στην γεωργική παραγωγή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νερό για το Αύριο». Επιδίωξη είναι να αποτελέσει η συγκεκριμένη μελέτη, την βάση για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτελώντας πιλότο μελλοντικά και για άλλες περιοχές της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επενδύει στην συνδιαμόρφωση λύσεων με όλους τους φορείς μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επιδιώκοντας την κατάθεση της τελικής πρότασης εντός του 2022, η οποία θα βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να χτίσουν ένα βιώσιμο μέλλον περιβαλλοντικά και οικονομικά στον τομέα της γεωργικής παραγωγής.

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε αριθμούς

Πωλήσεις δεκαμήνου

2020: 197,8 εκατ. ευρώ

2019: 166,2 εκατ. ευρώ

Πωλήσεις 2020 σύνολο: -20%

Συνεργασία με 2.000 παραγωγούς

2019: Βυνοποίηση 62.000 τόνων κριθαριού

2020: Βυνοποίηση στα επίπεδα του 2019

Μέγιστη δυνατότητα βυνοποίησης: 70.000 τόνοι

Αύξηση στρεμματικής απόδοσης: 15% τα τελευταία χρόνια

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνδρας Πήρε Πρόστιμο Από Αστυνομικούς Γιατί «Έσπασε» Την Καραντίνα Και Πήγε Για Μπύρες
Ερμίνα Παπαδήμα

Οι νέοι κανόνες lock-down πυροδότησαν διαμαρτυρίες στη χώρα. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν διαδηλωτές να διαδηλώνουν στους δρόμους του Λονδίνου την ημέρα που τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί, με έναν αριθμό ατόμων να συλλαμβάνεται

Πόση Μπύρα Πίνουν Κάθε Χρόνο Οι Κύπριοι
Μαρία Ηρακλέους

Στην 16η θέση στην Ευρώπη, με 59 λίτρα κατά κεφαλήν κατανάλωση η Κύπρος.

Heineken: Αυξήθηκαν Τα Κέρδη Στο Εννεάμηνο
capital.gr

Η Heineken ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των κερδών εννιαμήνου, καθώς και του όγκου της μπύρας, και διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις για το έτος.

Nøgne Ø - Letter Of Marque
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Nøgne Ø.

Sudden Death - Last Chance To Dance / Eat My Haze / More German Goes Not / Episode X
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Sudden Death Brewing Co.

Πότε Η Κατανάλωση Μπύρας Θα Επιστρέψει Στα Προ Covid Επίπεδα
Αλεξάνδρα Γκίτση

Τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο θα πρέπει να αναμένουν οι παραγωγοί μπύρας για να επιστρέψει η κατανάλωση στα προ covid επίπεδα. Μπορεί εφέτος ο τουρισμός, -βασικός πελάτης της αγοράς μπύρας- να κινείται καλύτερα από πέρυσι ωστόσο παραμένει πολύ πιο κάτω από τα επίπεδα του 2019.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το