English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Το Πιο Αισιόδοξο Σενάριο Ο Τουρισμός Να Φθάσει Το 50% Του 2019

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O Σίμων Ανερούσος, Διευθυντής Πωλήσεων στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, αποκαλύπτει στην «Η» τις νέες αγορές-στόχους της εταιρείας προκειμένου οι εξαγωγές να ξαναβρεθούν στο 9% του συνολικού τζίρου.

Περίπου στα επίπεδα που κινήθηκε η αγορά της μπύρας, δηλαδή -25%, έκλεισε πέρυσι ο τζίρος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η οποία αναμένει ανάκαμψη των μεγεθών τη φετινή χρονιά εφόσον επανέλθει η Ελλάδα το συντομότερο δυνατό στην κανονικότητα και ο τουρισμός φθάσει μέχρι το 50% των επιδόσεων που είχε καταγράψει το 2019.

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξη που έδωσε στην imerisia.gr ο Σίμων Ανερούσος, Διευθυντής Πωλήσεων στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ο οποίος αποκαλύπτει τις νέες αγορές-στόχους της εταιρείας προκειμένου οι εξαγωγές να ξαναβρεθούν στο 9% του συνολικού τζίρου.

Πώς έκλεισε το 2020 για την εταιρεία σε επίπεδο μεγεθών και μεριδίου αγοράς;
Η χρονιά που πέρασε ήταν πρωτόγνωρη για όλους, επηρεάζοντας σημαντικά πολλούς κλάδους και ιδίως όσους σχετίζονται με την εστίαση. Οι απώλειες στον τουρισμό που ξεπερνούν το 70% και η πτώση κατά 35% περίπου στο κανάλι της κρύας αγοράς, οδήγησαν σε συνολική πτώση της αγοράς μας της τάξεως του 25%, την οποία παρατηρήσαμε και εμείς αντίστοιχα στα δικά μας μεγέθη.

Από την άλλη πλευρά, εστιάζοντας στο ενεργό κανάλι του Off Trade και συγκεκριμένα του super market, πετύχαμε σημαντικές επιδόσεις, που ξεπερνούν το μέσο όρο της αγοράς, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη μεριδίου.

Πώς ξεκίνησε το 2021 και ποιες είναι οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά δεδομένου ότι όπως φαίνεται θα πάμε με εναλλάξ lockdown τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα και ότι και πάλι ο τουρισμός θα απέχει σημαντικά από τα προ κορονοϊού επίπεδα;
Ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς ακολούθησε τις ίδιες ακριβώς τάσεις με το τελευταίο δίμηνο του 2020, ενώ αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα οφέλη από την ανάπτυξη του super market, όσο μεγάλη κι αν είναι, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντισταθμίσουν τις απώλειες της κρύας αγοράς.

Από την πλευρά μας, ευελπιστούμε σε μια σταδιακά άρση των περιοριστικών μέτρων προς το τέλος του πρώτου τριμήνου, ώστε η αγορά να έχει μπει σε καθεστώς «επαναλειτουργίας» πριν από το Πάσχα.

Σχετικά με τον τουρισμό, παρακολουθώντας και τις προβλέψεις των αρμοδίων, θεωρούμε ότι είναι ουτοπικό να συζητάμε για τα μεγέθη της περιόδου προ πανδημίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα μεγέθη θα είναι αυξητικά σε σχέση με το 2020, φτάνοντας έως και στο 50% του 2019 βάσει του πιο αισιόδοξου σεναρίου, ώστε να τονωθεί η οικονομία γενικότερα αλλά και οι κατηγορίες δραστηριοποίησής μας.

Ο κλάδος του horeca ήταν αυτός μαζί με τον τουριστικό που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία πώς αντιμετώπισε τους πελάτες και τους συνεργάτες της σε μια περίοδο πολύ δύσκολη γι' αυτούς;
Από πολύ νωρίς, ως εταιρεία, λάβαμε σημαντικές αποφάσεις για την ουσιαστική στήριξη των συνεργατών μας στο κανάλι του On Trade. Ενδεικτικά, να αναφέρω, ότι προχωρήσαμε σε στοχευμένες δράσεις ενίσχυσης της ρευστότητας των πελατών μας τόσο προς το χονδρεμπόριο όσο και προς τα τελικά σημεία, υλοποιήσαμε εμπορικές ενέργειες για το σύνολο σχεδόν της γκάμας των προϊόντων μας και ενισχύσαμε τα προνόμια του Draught Master Club, προς όφελος των επαγγελματιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Επίσης, ήμασταν από τις πρώτες εταιρείες που ενεργοποίησε καμπάνια επικοινωνίας για τη στήριξη των σημείων της HO.RE.CA., προτρέποντας το κοινό να επισκεφθεί ξανά και πάντα με ασφάλεια τους χώρους εστίασης και διασκέδασης, με κεντρικό μήνυμα «Τα λέμε Εκεί!». Παράλληλα, ακόμη και την περίοδο μετά το καλοκαίρι, υλοποιήσαμε εμπορικές ενέργειες και συνεργασίες προς όφελος των συνεργατών μας στο κανάλι της κρύας αγοράς, σε περιοχές που είχαν επηρεαστεί περισσότερο από τα τοπικά lockdowns. Στόχος μας ήταν και παραμένει, να συνεχίσουμε όλοι με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Αναφορικά με τις εξαγωγές αυξήθηκε το μερίδιο τους ως ποσοστό επί του συνολικού τζίρου;
Η πανδημία δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την εξαγωγική δραστηριότητα, ανακόπτοντας τη συνεχή ανοδική πορεία που έχουμε σημειώσει κατά την τελευταία πενταετία. Ωστόσο, τολμώ να πω, ότι είμαστε ικανοποιημένοι, καθώς και το 2020 κινηθήκαμε αρκετά καλά, δεδομένων των συνθηκών. Ενεργοποιηθήκαμε εξαρχής συντονισμένα, καταφέρνοντας να μη διακόψουμε ούτε μία μέρα τις εξαγωγές μας, και στραφήκαμε σε αγορές-κλειδιά, όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Πολωνία, με έμφαση στο κανάλι του Off Trade που παρέμεινε ανοιχτό και πρωταγωνιστικό brand αυτό του Mythos.

Παράλληλα, επιδιώξαμε και πετύχαμε την έναρξη νέων συνεργασιών με αλυσίδες λιανεμπορίου, σε αγορές όπως αυτές της Ρωσίας και του Ισραήλ. Έτσι, το 2020 οι εξαγωγές μας ανήλθαν στο 8,5% περίπου των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας, το οποίο αποτελεί συνάρτηση των σχετικά καλών επιδόσεων των εξαγωγών και του μειωμένου όγκου των συνολικών πωλήσεων λόγω της πανδημίας, καθώς και των απωλειών από την εστίαση που παρέμεινε κλειστή επί μήνες.

Ποιοι είναι οι νέοι σας στόχοι για το 2021;
Για το 2021, βασικός μας στόχος είναι να πλησιάσουμε τα επίπεδα πωλήσεων του 2019, που αντιστοιχούν στο 9% περίπου του συνολικού όγκου πωλήσεων της εταιρείας μας, σε συνάρτηση βέβαια και με την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεών μας στην εγχώρια αγορά. Επιδιώκουμε τόσο την είσοδό μας σε νέες αγορές, όσο και την επέκταση της παρουσίας μας σε χώρες όπου έχουμε σχετικά μικρό αποτύπωμα. Πρόκειται για αγορές όπως αυτές της Κίνας, της Ινδίας, της Ρωσίας και της Πολωνίας, οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Σχετικά με το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο, ενισχύθηκε ή πάγωσαν κάποια λανσαρίσματα λόγω της πανδημίας; Τι να περιμένουμε για τη φετινή χρονιά;
Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε έμπρακτα αποδείξει ότι η καινοτομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας, όντας διαχρονικά προσανατολισμένη στη δημιουργία νέων προϊόντων, που καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών και διευρύνουν το ρεπερτόριο των επιλογών τους.

Με αυτόν τον γνώμονα, προχωρήσαμε σε δύο νέα λανσαρίσματα στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, στις κατηγορίες της light lager μπύρας και της μπύρας χωρίς αλκοόλ, για το brand του Mythos. Σαφώς και οι συνθήκες δεν ευνόησαν για ολοκληρωμένα πλάνα λανσαρισμάτων, γι’ αυτό και στόχος μας για φέτος είναι όχι μόνο να υποστηρίξουμε τα νέα μας προϊόντα, αλλά και να διερευνήσουμε και νέες επιλογές για τους καταναλωτές, σε όλες τις κατηγορίες των προϊόντων μας.

πηγή: imerisia.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Siren / Varvar - Mavka
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Varvar Brew, κυκλοφορεί η Siren Craft Brew.

Hoppy Caravan - Fuzzy Cloud
Σταύρος Δοβιστινός

Η νέα συνταγή μας, είναι μια κλασική American Wheat.

Μπύρα: Γιατί Αναμένεται Να Ανέβει Η Τιμή Της Μέχρι Και 50%
news247.gr

Αναμένεται νέα αύξηση στην τιμή της μπύρας και μάλιστα από τις αρχές του νέου έτους. Σε ποια είδη αφορά.

Moksa / Modern Times - Grasp Of Noir
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Modern Times Beer, κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Tröegs - #442
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

«Θύμα» Της Πανδημίας Και Η Μπύρα - Τι Γίνεται Με Τις Εξαγωγές
ecozen.gr

Μαύρα μαντάτα για τις 1.500 ζυθοποιίες που δραστηριοποιούνται στη γερμανική αγορά, αφού και η μπύρα πιάστηκε στα «δίχτυα» της πανδημίας, καθώς ο τζίρος υποχωρεί συνεχώς, ενώ πολλές αντιμετωπίζουν πλέον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το