English Greek
20
Σαβ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Απαντά Στην Κρίση Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μείωση τζίρου 31% το 2020 λόγω των περιορισμών στην αγορά ΗΟRECA.

Η πανδημία Covid-19 και οι επιπτώσεις αυτής αποτέλεσε τον καταλυτικό παράγοντα για τη διαμόρφωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας για το έτος 2020.

Η εταιρεία θεωρεί ικανοποιητική της οικονομική της κατάσταση, δεδομένης της λειτουργίας σε ένα δυσμενές περιβάλλον με συνεχείς περιορισμούς λόγω του Covid-19.Ο όγκος πωλήσεων εμφάνισε μείωση κατά 9% συμπεριλαμβανομένων πωλήσεων προς το εξωτερικό ενώ ο όγκος πωλήσεων εγχώρια αγοράς μειώθηκε κατά 26%, ποσοστό αντίστοιχο με την συνολική πτώση της εγχώριας αγοράς ζύθου, με βασικούς παράγοντες επιρροής το ανενεργό κανάλι της κρύας αγοράς για την περίοδο των περιοριστικών μέτρων, που εφαρμόστηκαν καθολικά στην εστίαση και τη δραματική πτώση του τουρισμού. Αντίστοιχα επηρεάστηκε αρνητικά και ο τζίρος της εταιρείας, σημειώνοντας πτώση 31% λόγω αλλαγής στην σύνθεση των πελατών λόγω των περιοριστικών μέτρων για το 1/3 χρόνιας(71 εκατ. ευρώ οι συνολικές καθαρές πωλήσεις) ενώ η χρήση ήταν ζημιογόνος (9,6 εκατ. ευρώ).

Η πορεία των εξαγωγών κατά το 2020 κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τη δυσκολία των συνθηκών, αντιπροσωπεύοντας το 9,5% της παραγωγής της με τα ελληνικά σήματα Mythos και Fix Hellas, αυξάνοντας το μερίδιο τους στο συνολικό όγκο πωλήσεων.

Βασικό μέλημα της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2020 αποτέλεσε ο εξορθολογισμός των εξόδων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούσαν. Ωστόσο προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν σε εξοπλισμό για τον συνεχή εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της μονάδων, σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό των συστημάτων της και σε εξοπλισμό σχετικά με την Υγεία & Ασφάλεια σε όλες τις εγκαταστάσεις της.

Για το 2021, η εταιρεία δηλώνει πως βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την υλοποίηση των εμπορικών της πλάνων σε όλα τα κανάλια δραστηριοποίησης της, σύμφωνα και με τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο κομμάτι των εξαγωγών, με ενίσχυση της παρουσίας της σε υφιστάμενες και είσοδο σε νέες αγοράς. Επίσης δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η χρηματοδοτική υποστήριξη από τον όμιλο της μητρικής εταιρείας αν χρειαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει στο αμέσως επόμενο διάστημα και συνεργασία με την Aegean Airlines.

πηγή: businessnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Siren - Trickster / Shadow Paradise
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Maltgarden - These Three Letters
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Maltgarden.

Tröegs - #441
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Εξαγορά 8 Μαρκών Μπύρας Της Anheuser-Busch Από Εταιρεία Προϊόντων Κάνναβης
cibum.gr

Η εταιρεία κάνναβης Tilray Brands δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά 8 εμπορικών σημάτων μπύρας και ποτών από την Anheuser-Busch.

Westbrook - Lemon Meringue Pie
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Westbrook Brewing Co.

Bridge Road - Passionfruit Sour
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το