English Greek
24
Τετ, Απρ
39 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βύνη Και Λυκίσκος Σε Μπύρα Με Μαύρη Σταφίδα Κορίνθου

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Canal Dive αγοράζει βύνη και λυκίσκο από την ελληνική παραγωγή και ετοιμάζει μπύρα με μαύρη σταφίδα Κορίνθου.

Κόντρα στην επωδό ότι βρισκόμαστε εν µέσω οικονομικής κρίσης, το 2015 ο Γιώργος Μουρούτσος και ο Μπάμπης Ντιγκιρλάκης δημιούργησαν την Κορινθιακή Μικροζυθοποιία Canal Dive. Βασικό τους μέλημα να παράγουν φρέσκια µπύρα, απαστερίωτη και αφιλτράριστη. «Η φιλοσοφία της παραγωγής µας ήταν εξαρχής να δημιουργήσουμε ένα προϊόν χωρίς πρόσθετα, ακολουθώντας την παλιά γερμανική κουλτούρα βάσει της οποίας για να ονομάζεται µπύρα ένα προϊόν, θα πρέπει να περιέχει νερό, βύνη, λυκίσκο και μαγιά», λέει ο Μπάμπης Ντιγκιρλάκης.

Τεχνολόγος τροφίμων στο επάγγελμα, είχε ανέκαθεν εμπειρία στα ζυμούμενα τρόφιμα, έχοντας εργαστεί επί δέκα χρόνια στην αλλαντοβιομηχανία ΒΕΚΚΑ της Κορίνθου, στη συνέχεια στο χώρο της αρτοβιομηχανίας και στην τυροκομία. Αφορμή να ασχοληθεί µε τη µπύρα ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Εκεί διαπίστωσε ότι «πίνοντας αυτές τις µπύρες εκτός από τη μοναδική τους γεύση, δεν επιβάρυναν τον οργανισμό µου παρά το γεγονός ότι είχα καταναλώσει ήδη αρκετή ποσότητα το ίδιο βράδυ».

Αντίστοιχα ο Γιώργος Μουρούτσος, ιδιοκτήτης της ομώνυμης επιχείρησης εμπορίας ειδών υγιεινής, θέρμανσης και κλιματισμού στην Κόρινθο, αποφάσισε να επενδύσει στη δημιουργία της Κορινθιακής Μικροζυθοποιίας. «Αμφιταλαντευόμενοι στην αρχή για το εάν θα δημιουργούσαμε τυροκομείο για την παραγωγή φέτας ή µία ζυθοποιία καταλήξαμε στο δεύτερο. Έβαλα στοίχημα να μπορέσω να φτιάξω µία µπύρα που κάποιος θα μπορούσε να απολαύσει. Είναι άλλο να πίνει κάποιος µπύρα, από το να την απολαμβάνει». Η Κορινθιακή Μικροζυθοποιία προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από την εγχώρια παραγωγή. Η βύνη προέρχεται από τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (Βεργίνα) και ο λυκίσκος από την Κορινθία.

Με βασική φιλοσοφία την παραγωγή αποκλειστικά μιας φρέσκιας μπύρας
Το 90% των πωλήσεων της Canal Dive προέρχεται από την τοπική αγορά της Κορινθίας, ενώ διατηρεί και περιορισμένη παρουσία στην Αττική. «Η εδραίωση στην αγορά πρόκειται για µία χρονοβόρα διαδικασία σε ένα περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού, στο οποίο κυριαρχούν οι δύο μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις. Στην Αθήνα συνεργαζόμαστε µε ορισμένους αντιπροσώπους που έχουν αναλάβει τη διανομή, ενώ βρισκόμαστε και σε ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως ο Σκλαβενίτης, ο Κρητικός και ο Γαλαξίας. Παρόλ' αυτά αποτελεί ζήτημα η παρουσία µας στα ράφια, δεδομένου ότι η δική µας µπύρα είναι φρέσκια και πρέπει να συντηρείται σε ψυγείο. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν συνυπάρχουμε στα ίδια ράφια µε τις υπόλοιπες µπύρες».

Δηλώνει πως η επιδίωξη για την Κορινθιακή Μικροζυθοποιία είναι να συνεχίσει να πορεύεται µε συνέπεια, παράγοντας αποκλειστικά φρέσκια µπύρα. «Είναι κάτι που τηρήσαμε μέχρι σήμερα. Και στόχος µας είναι να αντέξουμε και να συνεχίσουμε να παράγουμε απαστερίωτη και αφιλτράριστη µπύρα». Κάνει λόγο για µία επένδυση πολύ αργής απόδοσης. «Ξεκινήσαμε μέσα στην κρίση. Και η κρίση αυτή συνέβαλε στο να αναζητά ο καταναλωτής προϊόντα µε βάση τη χαμηλότερη τιμή και όχι µε βάση την ποιότητα, λόγω οικονομικής στενότητας».

Ο επικεφαλής της ζυθοποιίας αναφέρεται και στον ανασταλτικό ρόλο που έχει για τις μικρές ζυθοποιίες ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης. «Εμείς αυτή τη στιγμή πληρώνουμε περίπου 0,29 ευρώ το λίτρο, µε µία παραγωγή ιδιαίτερα περιορισμένη. Ωστόσο ο διαχωρισμός μίας μεγάλης ζυθοποιίας από τις μικρές γίνεται µε βάση το όριο παραγωγής των 2 εκατομμυρίων λίτρων σε ετήσια βάση. Πεποίθησή µου είναι ότι πρέπει να υπάρξει µία κλιμάκωση του φόρου. Να ξεκινάει από τα 30.000 λίτρα, να δημιουργείται νέα κλίμακα στα 60.000 λίτρα, στα 100.000 λίτρα, στα 500.000 λίτρα και να διαμορφώνεται ανάλογα µε την δυναμική κάθε επιχείρησης».

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bottle Logic / The Eighth State - Time Bending (2021)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την The Eighth State Brewing Co., κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

New Belgium - Pilot Series No.12
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την New Belgium Brewing Co.

Επεκτείνει Τη Μονάδα Παραγωγής Η Ζυθοποιία Πηνειού
thessaliaeconomy.gr

Την επέκτασή της στη λιανική ετοιμάζει στις αρχές του καλοκαιρού η θεσσαλική Ζυθοποιία Πηνειού, καθώς θα ανέβει στα ράφια της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος. Παράλληλα, σε επίπεδο εγκαταστάσεων, η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανανέωση μέρους του μηχανολογικού της εξοπλισμού εντός Ιουνίου, ενώ το 2022 προγραμματίζει επέκταση 250 τμ στο εργοστάσιό της στη Λάρισα.

Upland - Hoosier Gameday
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Upland Brewing Co.

Harpagan - Chupacabra Cmentarna
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Harpagan

Alea - Achilles Paradox
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Alea Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το