English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αύξηση Πωλήσεων 25% Για Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα καθαρά κέρδη για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου ανήλθαν σε 32,98 εκατ. ευρώ.

Σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το 2020 διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις και της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021, με τον τουρισμό, αλλά κυρίως τις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν φέτος το καλοκαίρι να δίνουν ισχυρή ώθηση στην εταιρεία και συνολικά στην αγορά μπύρας. Την ίδια ώρα, τα κέρδη της εταιρείας σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2020.

Σύμφωνα με τις συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για το εννεάμηνο, το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021 οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 190,13 εκατ. ευρώ έναντι 152,55 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020, καταγράφοντας αύξηση περίπου 25%. Πρόσφατα, σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέξανδρος Δανιηλίδης είχε υποστηρίξει ότι η αγορά βρίσκεται αναμφίβολα σε πολύ καλύτερα επίπεδα φέτος σε σύγκριση πέρυσι, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι παραμένει χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2019. Οι συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που έχουν δημοσιευθεί για το 2019 αφορούν το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου και όχι το εννεάμηνο. Το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019 οι πωλήσεις της εταιρείας είχαν διαμορφωθεί σε 166,80 εκατ. ευρώ.

Σημαντικά αυξημένη είναι και η κερδοφορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας την τρέχουσα χρονιά. Στο εννεάμηνο του 2021 τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 42,79 εκατ. ευρώ έναντι 22,02 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020, καταγράφοντας αύξηση 94%. Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2019 τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας ήταν 32,37 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά φόρων την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021 ανήλθαν σε 32,98 εκατ. ευρώ έναντι 16,51 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2020, στην ουσία δηλαδή διπλασιάστηκαν. Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας διαμορφώθηκε στο εννεάμηνο του 2021 σε 156,28 εκατ. ευρώ έναντι 149,87 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020. Οι πολύ καλές επιδόσεις της εταιρείας το 2021 της επιτρέπουν να «επιστρέψει» στους μετόχους, ουσιαστικά στον μητρικό όμιλο που είναι η Heineken, προσωρινό μέρισμα ύψους 11,99 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά την οικονομική χρήση 2021. Η επιστροφή σε θετικό πρόσημο το 2021 είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει φέτος κανονικά το επενδυτικό της πρόγραμμα, κάτι που δεν συνέβη το 2020, πρώτη χρονιά της ζωής μας με την πανδημία και των παρατεταμένων lockdowns. Έτσι, το επενδυτικό πρόγραμμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ενώ αρχικά προβλεπόταν να φτάνει τα 43 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2021, αναμένεται να κλείσει τελικά σε περίπου 38 εκατ. ευρώ.

πηγή: kathimerini.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παραδοσιακή Ζυθοποιία Münchner Kindl Επιστρέφει Στο Μόναχο
Αλίκη Μαχαίρα

Η παραδοσιακή μάρκα μπύρας Münchner Kindl-Bräu έχει βρει ένα νέο σπίτι στο Giesing. Η αναζήτηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Για Το Περιβάλλον: Γερμανική Ζυθοποιία Παράγει Μπύρα Σε Σκόνη
Νικόλαος Σκριτλής

Είναι η πρώτη του είδους της: το μοναστηριακό ζυθοποιείο στο Neuzelle έχει αναπτύξει μπύρα σε μορφή σκόνης. Αυτό λέγεται ότι έχει κάποια πλεονεκτήματα - ωστόσο οι παραγωγοί γνωρίζουν τις πιθανές αντιδράσεις των Γερμανών φανατικών της μπύρας.

Perennial - Maman
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Perennial Artisan Ales.

Clown Shoes - 12 Color Rainbow
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Clown Shoes Beer.

Creative Creature - Kreaturbier
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing Co.

Adroit Theory - All That I Have Learned
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Adroit Theory Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το