English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ecotrophelia 2023: Διάκριση Για Την «Προβιοτική» Μπύρα Του ΓΠΑ

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με επιτυχία στέφθηκε για ακόμη μία χρονιά η συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 13ο Εθνικό Διαγωνισμό Ecotrophelia 2023, ο οποίος έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων.

Στον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), φοιτητές από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας καλούνται να αναπτύξουν καινοτόμα και οικολογικά τρόφιμα, με γνώμονα την πρωτοτυπία και τη βιωσιμότητα στην αγορά.

Στη φετινή τελική φάση πέρασαν 11 ομάδες φοιτητών από δέκα ελληνικά πανεπιστήμια. Τα νέα προϊόντα παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 21 Ιουνίου σε εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου των τροφίμων.

Όπως έγινε γνωστό, το 2ο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου για το προϊόν Ceres Ale, το οποίο ξεχώρισε για τη μοναδική του σύνθεση. Πρόκειται για μια λειτουργική μπύρα, σύμμαχο της υγείας με ιδιαίτερη γεύση, καθώς διαθέτει προβιοτικές ιδιότητες, χάρη στην ενσωμάτωση του οξυγαλακτικού βακτηρίου Lactobacillus Brevis ACA-DC 1705. Η ομάδα της Ceres Ale αποτελείται από τους φοιτητές Ηλία Καραμάν-Λόζο, Αγγελική Κατσιρούμπα, Αλεξάνδρα Κόκκαλη και Κυριακή-Βασιλική Κούτουλα, υπό την καθοδήγηση της Δρ. Γεωργίας Ζουμποπούλου και της καθ. Έφης Τσακαλίδου.

πηγή: ypaithros.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Turning Point - Dangerouser Salad
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Turning Point Beer.

Nøgne Ø - Inappropriate Gardening 2 / Elske Sophie / Charley Noble
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Nøgne Ø.

Η Σαντορίνη Αποκτά Ένα Ακόμη Ζυθοποιείο
Αλεξάνδρα Γκίτση

Μια ακόμη μικροζυθοποιία πρόκειται να αποκτήσει σύντομα η Σαντορίνη. Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε η υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας "Φτέλος ΑΕΒΕ" στο καθεστώς ενίσχυσης "Γενική Επιχειρηματικότητα".

Ελληνικό Χρήμα Δανείζεται Η... Heineken!
euro2day.gr

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Στη σύναψη σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και της Heineken International BV (μετόχου πλειοψηφίας της ελληνικής θυγατρικής) για τη χορήγηση προς την τελευταία έντοκου δανείου, προχώρησε το Δ.Σ. της ελληνικής εταιρείας.

Σοφοκλής Παναγιώτου (Septem): Το Σχέδιο Για Την Ανάπτυξη Της Delphi Beer
Γιώργος Μανέττας

Για την απόφαση εξαγοράς της Έλιξις με έδρα την Χαλκίδα που παράγει τις μπύρες Delphi και Marea μιλά στον «ΟΤ» ο ιδιοκτήτης της Septem.

Μηνύματα Μίσους Για Τη Συνεργασία Της Μπύρας Bud Light Με Τρανσέξουαλ Influencer
cibum.gr

Η Bud Light υποστηρίζει τη συνεργασία με την διεμφυλική Dylan Mulvaney παρά τις αντιδράσεις.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το