English Greek
29
Δευ, Απρ
47 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ιταλός Ιερέας Άρχισε Να Κηρύττει Σε Μπαρ, Αφού Ελάχιστοι Πηγαίνουν Στην Εκκλησία

Διαφορα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αντί να προτρέψει το ποίμνιό του να επιστρέψει στην εκκλησία, ο πατέρας Αντόνιο Μαρία Τσόσου άρχισε να κάνει βραδινά κηρύγματα σε τοπικά μπαρ, προωθώντας τα με ένα φυλλάδιο που έχει τον τίτλο «Μισό λίτρο Ευαγγέλιο - Μιλώντας για τον Ιησού».

Ένας ιερέας από τη Σαρδηνία βρήκε έναν καινοτόμο τρόπο να διαδώσει το Ευαγγέλιο, με δεδομένο το πολύ μειωμένο ενδιαφέρον του ποιμνίου του για την εκκλησία. Τώρα, μπορούν να τον ακούν πίνοντας μια μπύρα.

Ο πατέρας Αντόνιο Μαρία Τσόσου, γνωστός ως Ντον Τοτόνι, είναι ιερέας στη μικρή πόλη Μπίτι τα τελευταία επτά χρόνια. Ο 67χρονος ιερέας είπε ότι πολλοί από τους πιστούς απουσιάζουν από τις λειτουργίες και έρχονται στην εκκλησία μόνο για τις θρησκευτικές γιορτές, τους γάμους ή τις κηδείες.

Αντί να τους προτρέψει να επιστρέψουν στην εκκλησία, ο Τσόσου άρχισε να κάνει βραδινά κηρύγματα στα τοπικά μπαρ, προωθώντας τα με ένα φυλλάδιο που έχει τον τίτλο «Μισό λίτρο Ευαγγέλιο, Μιλώντας για τον Ιησού».

«Το όραμά μου για τη θρησκεία δεν ήταν ποτέ να λειτουργώ πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός σκευοφυλακίου ή να περιμένω τον κόσμο να αρχίσει να έρχεται στη λειτουργία», είπε στην Telegraph. «Πάντα ήθελα να βρίσκομαι ανάμεσα στους ανθρώπους. Πρέπει να είσαι στην εκκλησία, αλλά πρέπει επίσης να βγεις εκεί όπου ζουν οι άνθρωποι».

priest bar

Από τότε που ξεκίνησε τα κηρύγματά του, που γίνονται κάθε βράδυ στις 19:30, πριν από δύο χρόνια, δέκα μπαρ στο Μπίτι έχουν εγγραφεί στην πρωτοβουλία.

«Ο κόσμος καλωσόρισε αυτή την πρόταση, με ακούει με συμπάθεια και σεβασμό για περίπου 40 λεπτά και στο τέλος πίνουμε μία ή δύο μπύρες μαζί», είπε. «Το Ευαγγέλιο φυτεύει τον σπόρο και ο Θεός κάνει τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ τους baristas του Μπίτι και όλους τους ανθρώπους που με καλωσορίζουν, για τη φιλοξενία τους και την ευκαιρία που μου δίνουν να τους μεταφέρω τον λόγο του Ιησού», είπε ο ιερέας. «Είμαι αισιόδοξος ότι η πόλη μας θα διατηρήσει την πίστη της».

Ο Τσόσου, που γεννήθηκε στη Σαρδηνία, είναι ιερέας εδώ και 44 χρόνια. Πριν φτάσει στο Μπίτι εργάστηκε σε άλλα μέρη της Ιταλίας και επίσης υπηρέτησε ως ιεραπόστολος στην Αργεντινή, όπου συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο.

«Τον θυμάμαι, αλλά δεν ξέρω αν εκείνος με θυμάται», είπε αστειευόμενος.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center το 2023, το 78% των Ιταλών δηλώνουν Ρωμαιοκαθολικοί. Αλλά, η στατιστική υπηρεσία, Istat, λέει ότι μόνο το 19% παρακολουθεί τις λειτουργίες τουλάχιστον εβδομαδιαίως, ενώ το 31% δεν πηγαίνει στην εκκλησία ποτέ.

πηγή: protagon.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pühaste - Night Slither / Colours Of Abundance
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Backcountry - Thank God I Brought My Hiking Loafers / Nuke It From Orbit, It's The Only Way To Be Sure / Daffy Twister Spread
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Backcountry Brewing Co.

Moksa / Perennial - Night Cap
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Perennial Artisan Ales, κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Garage Project - Apr 2022
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Garage Project.

Almanac - Eleven
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, για τα 11α της γενέθλια, κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Corfu Beer - Tο ΕΠΑνΕΚ Ενισχύει Την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία
antagonistikotita.gr

Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία «Corfu Beer» ιδρύθηκε το 2006 στην Κέρκυρα, αποτελώντας μια από τις πρώτες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το