English Greek
03
Παρ, Μάι
43 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ισραηλινοί Επιστήμονες Παρασκεύασαν Μπύρα Με Μαγιά Ηλικίας 3.000 Ετών

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάφεραν να εξάγουν μαγιά από αρχαία δοχεία προκειμένου να παρασκευάσουν μπύρα, παρόμοια με εκείνην που έπιναν οι φαραώ πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Η μπύρα αυτή έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 6% και γεύση παρόμοια με τη μπύρα που παράγεται από σιτάρι. Παρουσιάστηκε σήμερα στους δημοσιογράφους μαζί με ένα υδρόμελι, περιεκτικότητας 14% σε αλκοόλ.

Είναι η πρώτη φορά που παράγεται μπύρα με τη χρήση αρχαίας μαγιάς, διαβεβαίωσαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ερευνητές της Υπηρεσίας Ισραηλινών Αρχαιοτήτων και των τριών πανεπιστημίων που συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα αυτό.

"Όταν φέραμε αυτήν την μπύρα και την ήπιαμε, καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι, κάναμε μια πρόποση", είπε ο αρχαιολόγος Άρεν Μάιερ, του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν. "Και εγώ είπα: είτε όλα θα πάνε καλά, είτε θα πεθάνουμε όλοι σε πέντε λεπτά. Επιζήσαμε και είμαστε εδώ για να αφηγηθούμε αυτήν την ιστορία", πρόσθεσε.

Η μαγιά που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε στον πάτο αρχαίων δοχείων που είχαν ανακαλυφθεί σε αρχαιολογικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της ερήμου Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ. Οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η μπύρα που παρουσίασαν σήμερα περιείχε μαγιά ηλικίας περίπου 3.000 ετών. Όμως έχουν βρει και μαγιά ηλικίας 5.000 ετών.

Για να παρασκευάσουν το ποτό, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να φτιάξουν μπύρα με βάση αρχαίες συνταγές και, ενδεχομένως, να την κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ: Ακόμα Και Η Περιορισμένη Κατανάλωση Ίσως Βλάπτει Τον Εγκέφαλο
in.gr

Ακόμα και ένα με δύο ποτά την ημέρα συνδέονται με μείωση της φαιάς και γκρίζας ουσίας, υποδεικνύει ανάλυση δεδομένων για 36.000 άτομα.

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το