English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μεγάλη Μελέτη

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με χρηματοδότηση του Cancer Research UK ανέλυσαν τα ιατρικά αρχεία σχεδόν 6.300 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών αναζητώντας παράγοντες υπαίτιους για το ότι κάποιες γυναίκες αναπτύσσουν ορμονοευαίσθητους καρκίνους του μαστού ενώ κάποιες άλλες όχι.

Όπως είδαν, το βάρος της γυναίκας φάνηκε να έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στα επίπεδα ορμονών του φύλου στον οργανισμό της, ενώ ακολουθούσαν με μικρή διαφορά η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες - όσες δηλαδή είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος 25 και άνω - παρουσίαζαν και τα υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης. Το ίδιο συνέβαινε και σε όσες γυναίκες έπιναν περισσότερες από 2,5 μονάδες αλκοόλ ημερησίως (μια μονάδα αλκοόλ αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι μπύρα των 330 ml, ένα ποτήρι κρασί των 125 ml ή σε μια μονή δόση αλκοολούχου ποτού όπως το ουίσκι των 40 ml) ή κάπνιζαν περισσότερα από 15 τσιγάρα την ημέρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι γυναίκες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτούς τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού καθώς είναι στο χέρι τους να τους αλλάξουν.

πηγή: Το Βήμα, απόσπασμα άρθρου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Πότε Μας Μεθάει Περισσότερο Το Αλκοόλ
Νίκη Μπάκουλη

Είναι πιο εύκολο να μεθύσεις στην παραλία το μεσημέρι παρά στο μπαρ το βράδυ; Είναι, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αλκοόλ καθαυτό.

Νέο Χάπι Κατά Του Hangover Υπόσχεται Θεαματικά Αποτελέσματα - Τι Πρέπει Να Ξέρεις
Γιώργος Παπαϊωάννου

Στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε μία νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του hangover σε μορφή χαπιού. Διατίθεται από τη σουηδική εταιρεία Myrkl, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διασπάσει έως και 70% του αλκοόλ μετά από 60 λεπτά.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το