English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προσοχή Με Το Lime Γιατί Μπορεί Να Προκαλέσει Δερματική Αντίδραση!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε τηλεοπτική διαφήμιση της μπύρας Corona, ενοχλημένη από το σύντροφό της ο οποίος ερωτοτροπεί με μία ξανθιά με μπικίνι, η πρωταγωνίστρια του πετάει το lime που συνοδεύει την μπύρα της.

Εκείνος δεν γνωρίζει βέβαια ότι μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως: μία αλλεργική αντίδραση του δέρματός του, την οποία ένας γιατρός αποκάλεσε "Δερματίτιδα της Μεξικανικής Μπύρας".

Μία ουσία που βρίσκεται στο χυμό του lime, αν παραμείνει στο εκτεθειμένο στον ήλιο δέρμα, μπορεί να του προκαλέσει αποχρωματισμό, που στην όψη μοιάζει με το τσίμπημα τσούχτρας, και το σημάδι να παραμείνει για μήνες, αναφέρει ο Σκοτ Φλάγκμαν στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Dermatology.

Οι μεξικανικές μπύρες, κι ειδικά η Corona, σερβίρονται κατά παράδοση με μία φέτα lime στο στόμιο του μπουκαλιού. Πριν το πιούμε ρίχνουμε το lime μέσα στο μπουκάλι και το κουνάμε για να αναμειχθεί με τη μπύρα.

Αλλά αν δεν προσέξουμε μπορεί να χυθεί στο δέρμα μας και "ειδικά σε έναν ασθενή που δεν φοράει μπλούζα και κάθεται στην πισίνα ή στην παραλία", γράφει ο Φλάγκμαν, δερματολόγος της Νέας Υόρκης.

Η αντίδραση αυτή του δέρματος εμφανίζεται λόγω της παρουσίας μίας ουσίας που ονομάζεται ψωραλένιο. Τα λεμόνια περιέχουν ψωραλένιο, επίσης, αλλά όχι τόσο ισχυρό.

Η συμβουλή του είναι αν συμβεί και χυθεί η μπύρα στο δέρμα να το ξεβγάζουμε καλά και να μην καθόμαστε στον ήλιο.

πηγή: typos.com.cy

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό
theissue.gr

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Οι Άντρες Κάτω Των 40 Δεν Πρέπει Να Πίνουν Πάνω Από Ένα... Σφηνάκι Μπύρα Τη Μέρα, Έρευνα Αναφέρει
sport-fm.gr

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι νέοι άντρες θα έπρεπε να αποφεύγουν, ουσιαστικά, την μπύρα...

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το