English Greek
24
Τετ, Απρ
39 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καλά Νέα Για Τις Γυναίκες Που Αγαπούν Την Μπύρα!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Είναι γνωστό πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας και τώρα μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Arthritis & Rheumatology το επιβεβαιώνει.

Συγκεκριμένα, τα καλά νέα αφορούν στις γυναίκες που αγαπούν τη δροσερή και απολαυστική μπύρα.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε περισσότερες από 238.000 γυναίκες ώστε να αξιολογήσουν την επίδραση της κατανάλωσης αλκοόλ ως προς την εκδήλωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Χώρισαν τις γυναίκες σε τρεις ομάδες, ανάλογα με τις ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωναν και τα δεδομένα έδειξαν ότι όσες κατανάλωναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ - περίπου ένα ποτό την ημέρα - αντιμετώπιζαν κατά 22% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν ρευματοειδή αρθρίτιδα, σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ.

Οι γυναίκες που έπιναν μπύρα δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα φάνηκε να διατρέχουν κατά 31% μικρότερο κίνδυνο εκδήλωσης της αυτοάνοσης πάθησης, σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν έπιναν ποτέ μπύρα.

Η ακριβής σχέση μεταξύ αλκοόλ και ΡΑ παραμένει ασαφής, ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν ότι το αλκοόλ έχει ευεργετική επίδραση ενάντια στη φλεγμονή.

Το αλκοόλ έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει την αντίδραση του οργανισμού σε ανοσογόνα (ουσίες που προκαλούν ανοσολογική απόκριση σε έναν οργανισμό), τόσο σε ζώα όσο και στον άνθρωπο, ενώ παράλληλα καταπολεμά πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην εκδήλωση της φλεγμονής.

Τα ευρήματα της νέας μελέτης επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την ευεργετική δράση της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ, ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να καταναλώνουν πάνω από ένα ποτό την ημέρα. Για τους άνδρες επιτρέπονται έως και δύο ποτά.

πηγή: onmed.gr

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Tριχόπτωση Τέλος Με Αυτή Την Πανεύκολη Συνταγή Με Μαύρη Μπύρα
mothersblog.gr

Τριχόπτωση: Κι όμως, μπορείς να πάρεις την ρεβάνς.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς
healthview.gr

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Αλκοόλ Χωρίς Τύψεις, Σύμφωνα Με Έναν Ειδικό
esquire.com.gr

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.

Πόσο Πειράζει Μια Μπύρα Μετά Την Άσκηση; Δύο Ειδικοί Απαντούν
Μαρία Κοτοπούλη

Θα μπορούσε μια μπύρα μετά την προπόνηση να μας βλάψει ή μήπως υπερβάλουμε; Δύο ειδικοί διερευνούν τα υπέρ και τα κατά της μπύρας ως επιλογή μετά την προπόνηση και δίνουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το