English Greek
20
Σαβ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Αυξάνει Τον Κίνδυνο Εμφάνισης Καρκίνου Του Στομάχου

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα είναι το αγαπημένο ποτό πολλών ανθρώπων. Ιδίως των αντρών. Τώρα, μια νέα έρευνα Ισπανών επιστημόνων δείχνει πως η πολλή μπύρα μπορεί ακόμα και να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου.

Ερευνητές από το Καταλανικό Ίδρυμα Ογκολογίας στη Βαρκελώνη μελέτησαν 521.000 εθελοντές, ηλικίας από 35 έως 70 ετών, από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου (AARC), έδειξαν πως όσοι πίνουν καθημερινά τρία ή περισσότερα κουτάκια μπύρα, έχουν 75% να εμφανίσουν καρκίνο του στομάχου, σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν ή προτιμούν κρασί ή άλλα ποτά.

Μάλιστα, αν στο άτομο αυτό συνυπάρχει και μια συγκεκριμένη γενετική μεταλλαγή, την οποία φέρει το 20% των Ευρωπαίων και που σχετίζεται με το μεταβολισμό του αλκοόλ, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος. Πρόκειται για την μεταλλαγή rs1230025.

Όπως είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Έρικ Ντούελ, είναι η πρώτη φορά που συσχετίζεται η συγκεκριμένη γενετική μεταλλαγή με τον κίνδυνο αναπτύξεως γαστρικού καρκίνου, συνεπώς το εύρημα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες για να θεωρηθεί οριστικό.

πηγή: healthview.gr

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Αλκοόλ: Πώς Σχετίζεται Η Κατανάλωση Αλκοόλ Με Τον Καρκίνο;
Στέλλα Στρούβαλη

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ: Νέες Τεχνικές Για Υψηλής Ποιότητας Μπύρες
cibum.gr

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το