English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Είναι Καλύτερο Παυσίπονο Από Την Παρακεταμόλη!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μία... επαναστατική ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς. Ερευνώντας τα στοιχεία δεκαοκτώ μελετών, διαπίστωσαν πως η μπύρα είναι πιο δραστικό... παυσίπονο από την παρακεταμόλη, που είναι η βάση των πιο διαδεδομένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Όπως εξηγούν, η κατανάλωση μπύρας αυξάνει την περιεκτικότητα του αίματος σε αλκοόλ κατά 0,08% και δίνει στον οργανισμό «μία μικρή ανύψωση από το κατώτατο όριο του πόνου» και ως εκ τούτου προσφέρει «μέτρια έως και μεγάλη μείωση στην ένταση του πόνου».

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι το αλκοόλ είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό που παρέχει κλινικά σημαντική μείωση των επιπέδων του πόνου, πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την κατάχρηση αλκοόλ σε άτομα με χρόνιους και επίμονους πόνους, παρά τις πιθανές συνέπειες για την υγεία τους μακροχρόνια», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Τρέβορ Τόμσον.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν το αλκοόλ μειώνει το αίσθημα του πόνου επειδή επηρεάζει τους συγκεκριμένους υποδοχείς του εγκεφάλου ή επειδή ελαττώνει το άγχος, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος.

πηγή: enikos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Μπορούμε Να Λουστούμε Με Πραγματική Μπύρα;
clickatlife.gr

Είστε έτοιμες να «θυσιάσετε» λίγη μπύρα για την υγεία των μαλλιών σας;

Αλκοολούχα Ποτά Που Θα Σας Κάνουν Να Μην Ξυπνήσετε Το Πρωί Με Πονοκέφαλο - Ποια Να Αποφύγετε
healthstat.gr

Μελέτη αποκαλύπτει ποια είναι τα καλύτερα αλκοολούχα ποτά για να αποφύγουμε το hangover.

Ποιό Ποτό Λάτρευε Ο Μακαρίτης Πρίγκιπας Φίλιππος, Που Έφτασε Μέχρι Τα 99;
el.gr

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε: «Φέρτε μου μπύρα. Ό,τι μπύρα και αν είναι, απλά να είναι μπύρα».

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το