English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

6 Πράγματα Που Κάνουν Χειρότερα Τα Hangover Σου

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Είναι δεδομένο ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα θεραπεία για τα hangover ύστερα από μια «περιπετειώδη» νύχτα. Όμως, επειδή λένε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία σου δίνω 6 πράγματα που κάνουν τα ξενύχτια σου χειρότερα ώστε να τα αποφύγεις!

Τα hangover είναι κάτι που κάθε άνθρωπος θα περάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Επειδή ακόμη δεν έχει βρεθεί θεραπεία του -με έμφαση στο ακόμα- υπάρχουν μερικά πράγματα που θα σε κάνουν να το προλάβεις. Και όχι, για να σε προλάβω, η λύση δεν είναι να μην πίνεις καθόλου αλκοόλ. Σου έχω 6 πράγματα που χειροτερεύουν τα hangover σου και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να τρυπάνε τον εγκέφαλο σου 10 άνθρωποι με μικρές οδοντογλυφίδες.

Υπάρχουν 6 συγκεκριμένα πράγματα που κάνουν χειρότερα τα hangover σου…
Τα σφηνάκια σε καταστρέφουν χωρίς να το καταλάβεις

Ο Bill Krauss, LCSW, διευθυντής προγράμματος του Κέντρου Επεξεργασίας Κέντρου του McLean Hospital στο Naukeag λέει: «Το αλκοόλ είναι αλκοόλ, αλλά εάν πιείς μια μπύρα σε 40 λεπτά και ένα σφηνάκι από ουίσκι μέσα σε τέσσερα δευτερόλεπτα, το ουίσκι εισέρχεται στο σώμα σου πολύ πιο γρήγορα».

Το σώμα σου μπορεί να επεξεργαστεί μόνο περίπου ένα ποτό την ώρα. Εάν πίνεις περισσότερο από αυτό, διατρέχεις τον κίνδυνο να αφυδατωθεί ο οργανισμός σου πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μία καταθλιπτική επόμενη μέρα.

Ο συνδυασμός του νερού με το αλκοόλ είναι μια καλή συμβουλή για να προλάβεις τα χειρότερα. Επίσης, πρέπει να έχεις κατά νου ότι ο ορισμός ενός κανονικού «ποτού» αλλάζει ανάλογα με το αν έχεις σφηνάκι ή μια κανονική ποσότητα κρασιού.

Ένα κανονικό ποτήρι μπύρας έχει για παράδειγμα περίπου 0,4 γραμμάρια αλκοόλ, ενώ ένα σφηνάκι την ίδια στιγμή 0,05. Το θέμα με το δεύτερο είναι ότι γίνεται αντιληπτό από τον οργανισμό όταν είναι πολύ αργά.

Εσύ συνεχίζεις και πας για άλλο ένα γύρο…
Πίνεις αλκοόλ που δε ταιριάζει στον οργανισμό σου


Ο George Koob, Ph.D., διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό εξηγεί: «Είναι πιθανό οι ενώσεις των ποτών να παίζουν ρόλο στην πρόκληση φλεγμονής στο σώμα σου, κάτι που μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς  άβολα μετά από ένα hangover».

Ο David Aizenberg, M.D., αναπληρωτής καθηγητής κλινικής ιατρικής στην Penn Medicine εξηγεί ότι επειδή οι ενώσεις αυτές παραμένουν στο σύστημά σου περισσότερο από το πραγματικό οινόπνευμα, παρατείνουν πραγματικά αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Η ανάμειξη των ποτών κάνει ζημιά
Ο Krauss λέει: «Αν κολλήσεις με ένα είδος ποτού όλη τη νύχτα, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητές  να νιώσεις σαν «junkie»το επόμενο πρωί. Κάθε φορά που βάζεις περισσότερες και διαφορετικές αλκοολούχες ουσίες στο σώμα σου μπορείς να καταλήξεις με μια ιδιαίτερα χειρότερη κατάσταση».

Εάν ξεκινήσεις με μια μπύρα που έχει ορισμένες γεύσεις και ουσίες και ακολουθήσει ένα σφηνάκι ουίσκι που έχει μεθανόλη (μια ουσία που είναι τοξική σε υψηλά επίπεδα), το σώμα σου θα μπορούσε να έχει διαφορετικές αντιδράσεις στο καθένα -οδηγώντας σε χειρότερα και ποικίλα συμπτώματα, γι' αυτό που ήπιες-.

Εάν δεν έχεις φάει μην διανοηθείς να γίνεις «λιώμα»
Ο Koob λέει: «Φάε κάτι πριν πιείς, ένα γεμάτο στομάχι απορροφά λιγότερο αλκοόλ».

Η κατανάλωση φαγητού επίσης επιβραδύνει την πέψη του ποτού. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχεις ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο σου, είναι  λιγότερο πιθανό να καταλήξεις με πονοκέφαλο από ότι εάν είχες καταναλώσει κρασί χωρίς δείπνο.

Πίνε μεθοδικά όλη νύχτα
Η Passa αναφέρει ότι το να πίνεις αργά τη νύχτα καταστέλλει την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου της μελατονίνης. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις όχι μόνο πιο κακό ύπνο αλλά και δύσκολα θα σε «πάρει» ο ύπνος.

Για να μειώσεις τη πιθανότητα να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ ή η ποιότητα του ύπνου σου να είναι χαμηλή πιες όσο θέλεις αρκεί να μεσολαβεί πολύ ώρα από την ώρα που θα πας για ύπνο. Εάν σκοπεύεις να πιεις ένα ποτό το βράδυ, για παράδειγμα, φρόντισε να δώσεις στον εαυτό σου τουλάχιστον μία ώρα πριν από το κρεβάτι.

Εννοείται πως αν πιεις δεν πρέπει να πιάσεις για κανένα λόγο το τιμόνι καθώςόταν έχεις πιει δεν οδηγάς!

πηγή: ipop.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Αλκοόλ: Πάνω Από Ένα Ποτό Την Ημέρα Βλάπτει Σοβαρά Τη Γυναικεία Καρδιά
Θεοδώρα Ν. Τσώλη

Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ - ακόμη και αν γίνεται περιστασιακά - αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, κυρίως στις γυναίκες, ακόμη και στις νεαρές.

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό
theissue.gr

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το