English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλκοόλ: Πώς Σχετίζεται Η Κατανάλωση Αλκοόλ Με Τον Καρκίνο;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη. Ο Andrew B. Seidenberg, Ph.D., M.P.H., από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο Bethesda του Μέριλαντ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από την Έρευνα Εθνικών Τάσεων 2020 Health Information Information 5 Κύκλος 4 για να εκτιμήσουν την επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ανά τύπο ποτού.

Σχετίζεται τελικά το αλκοόλ με την ανάπτυξη των ποσοστών του καρκίνου;
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ήταν υψηλότερη για το ποτό ακολουθούμενο από την μπύρα και το κρασί (31,2, 24,9 και 20,3 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότεροι ενήλικες στις ΗΠΑ πίστευαν ότι το κρασί έναντι της μπύρας και το ποτό μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου (10,3 τοις εκατό έναντι 2,2 και 1,7 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν πώς αυτά τα ποτά επηρέασαν τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι προσαρμοσμένες προβλεπόμενες πιθανότητες συνειδητοποίησης της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου αυξήθηκαν για τους ενήλικες των ΗΠΑ που πιστεύουν ότι τα αλκοολούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (58,6, 52,4 και 59,4 τοις εκατό για το κρασί, την μπύρα και το ποτό, αντίστοιχα) σε σύγκριση με εκείνους που δεν ήταν σίγουροι (6,0, 8,6 και 13,2 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή πίστευαν ότι τα αλκοολούχα ποτά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (16,2, 21,6 και 23,8 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή δεν είχαν καμία επίδραση στον κίνδυνο καρδιακής νόσου (10,2, 12,0 και 16,9 τοις εκατό, αντίστοιχα).

«Όλοι οι τύποι αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση. «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης υπογραμμίζουν την ανάγκη ανάπτυξης παρεμβάσεων για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους καρκίνου από τη χρήση αλκοόλ, ιδιαίτερα στο επικρατούν πλαίσιο του εθνικού διαλόγου σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη του κρασιού για την υγεία της καρδιάς».

πηγή: healthweb.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Οι Άντρες Κάτω Των 40 Δεν Πρέπει Να Πίνουν Πάνω Από Ένα... Σφηνάκι Μπύρα Τη Μέρα, Έρευνα Αναφέρει
sport-fm.gr

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι νέοι άντρες θα έπρεπε να αποφεύγουν, ουσιαστικά, την μπύρα...

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Μπύρα: Θερμίδες & 5 Οφέλη Για Την Υγεία
onmed.gr

Αν είστε λάτρεις της μπύρας, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές κάθε φορά που ενδίδετε σε ένα ποτήρι.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το