English Greek
27
Δευ, Μάι
30 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλκοόλ: Πώς Σχετίζεται Η Κατανάλωση Αλκοόλ Με Τον Καρκίνο;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη. Ο Andrew B. Seidenberg, Ph.D., M.P.H., από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο Bethesda του Μέριλαντ και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα από την Έρευνα Εθνικών Τάσεων 2020 Health Information Information 5 Κύκλος 4 για να εκτιμήσουν την επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ανά τύπο ποτού.

Σχετίζεται τελικά το αλκοόλ με την ανάπτυξη των ποσοστών του καρκίνου;
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επίγνωση της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου ήταν υψηλότερη για το ποτό ακολουθούμενο από την μπύρα και το κρασί (31,2, 24,9 και 20,3 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότεροι ενήλικες στις ΗΠΑ πίστευαν ότι το κρασί έναντι της μπύρας και το ποτό μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου (10,3 τοις εκατό έναντι 2,2 και 1,7 τοις εκατό, αντίστοιχα). Περισσότερο από το 50 τοις εκατό των ενηλίκων των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν πώς αυτά τα ποτά επηρέασαν τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι προσαρμοσμένες προβλεπόμενες πιθανότητες συνειδητοποίησης της σχέσης αλκοόλ-καρκίνου αυξήθηκαν για τους ενήλικες των ΗΠΑ που πιστεύουν ότι τα αλκοολούχα ποτά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (58,6, 52,4 και 59,4 τοις εκατό για το κρασί, την μπύρα και το ποτό, αντίστοιχα) σε σύγκριση με εκείνους που δεν ήταν σίγουροι (6,0, 8,6 και 13,2 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή πίστευαν ότι τα αλκοολούχα ποτά μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου (16,2, 21,6 και 23,8 τοις εκατό, αντίστοιχα) ή δεν είχαν καμία επίδραση στον κίνδυνο καρδιακής νόσου (10,2, 12,0 και 16,9 τοις εκατό, αντίστοιχα).

«Όλοι οι τύποι αλκοολούχων ποτών, συμπεριλαμβανομένου του κρασιού, αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς σε δήλωση. «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης υπογραμμίζουν την ανάγκη ανάπτυξης παρεμβάσεων για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους καρκίνου από τη χρήση αλκοόλ, ιδιαίτερα στο επικρατούν πλαίσιο του εθνικού διαλόγου σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη του κρασιού για την υγεία της καρδιάς».

πηγή: healthweb.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς
healthview.gr

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Οι Κίνδυνοι Της Ανάμιξης Αλκοόλ Και Καλοκαιρινής Ζέστης
sigmalive.com

Διανύουμε ζεστές καλοκαιρινές μέρες με φίλους και συγγενείς μετά από ένα χρόνο και με την πανδημία του κορωνοϊού να μας απομακρύνει από αγαπημένα μας πρόσωπα πλέον είμαστε σε θέση να το διασκεδάζουμε πάλι μαζί.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Πονάς; Πιες Μια Μπύρα! Έρευνα Υποστηρίζει Πως 2 Μπύρες Μπορεί Να Είναι Σχεδόν Ένα Τέταρτο Πιο Δραστικές Σε Σχέση Με Τα Κοινά Παυσίπονα!
thermisnews.gr

"Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπύρα;" Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπύρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! 

Αλκοόλ: Με Ποιους Καρκίνους Συνδέεται Ακόμη Και Η Ελάχιστη Κατανάλωση
onmed.gr

Μελέτες που έγιναν στο παρελθόν συνδέουν την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ με μικρότερο κίνδυνο ορισμένων ειδών καρκίνου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το