English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Πληθωρισμός «Πλήττει» Και Τη Μπύρα - Βουτιά 10% Για Τη Μετοχή Της Heineken

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι εκτιμήσεις της Heineken αναφέρουν ότι τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης έχουν ήδη εμφανιστεί σε ορισμένα σημεία της Ευρώπης.

«Κακά μαντάτα» έρχονται για τον κλάδο της ζυθοποιίας, καθώς η Heineken βλέπει ολοένα και περισσότερα σημάδια εξασθένησης της καταναλωτικής ζήτησης, λόγω των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων, οι οποίες πιέζουν το πορτοφόλι των πολιτών.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι οι όγκοι πωλήσεων, παρότι αυξήθηκαν κατά 8,9% στο γ' τρίμηνο, κινήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων (+11,8%), κάτι το οποίο προκάλεσε απογοήτευση στους επενδυτές.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτή η υστέρηση οφείλεται στο αυξημένο κόστος και στις υψηλότερες τιμές, οι οποίες βάζουν «φρένο» στην κατανάλωση των πελατών.

Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τη δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, υποχώρησε έως και 10%, στη χειρότερη ημερήσια μεταβολή από το 2003. Αυτήν τη στιγμή, πάντως, οι απώλειες περιορίζονται στο -8%.

«Βλέπουμε ολοένα και περισσότερους λόγους για να είμαστε επιφυλακτικοί επί των μακροπρόθεσμων προοπτικών. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και ορισμένα σημάδια αποκλιμάκωσης της ζήτησης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας, Ντολφ φαν δεν Μπρινκ.

Όλες οι ζυθοποιίες, σε μια προσπάθεια διατήρησης των περιθωρίων κέρδους, έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους κατά τη διάρκεια του 2022, μετακυλώντας στον καταναλωτή ένα μέρος του αυξημένου κόστους παραγωγής. Ωστόσο, οι πελάτες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σ' αυτές τις ανατιμήσεις, ενόσω ο πληθωρισμός σαρώνει σχεδόν τα... πάντα.

Οι εκτιμήσεις της Heineken αναφέρουν ότι τα πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης έχουν ήδη εμφανιστεί (από τα τέλη του Σεπτεμβρίου) σε ορισμένα σημεία της Ευρώπης. Παρ' όλα αυτά, η διοίκηση εξακολουθεί να προσμένει μια ήπια διεύρυνση του τζίρου κατά τη διάρκεια του 2022, χάρη κυρίως στη μετα-πανδημική ανάπτυξη της Ασίας.

Ας σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή αγορά αντιπροσωπεύει άνω του 40% των ετήσιων εσόδων της ολλανδικής εταιρείας.

πηγή: newmoney.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ομοσπονδία Κρίκετ Στην Αυστραλία Αποβάλει Τους Οπαδούς Που Κατεβάζουν «Μονοκοπανιά» Τις Μπύρες
gazzetta.gr

Οι Αυστραλοί κατακεραύνωσαν το Melbourne Cricket Ground (MCG) μετά την αποκάλυψη ότι αρκετοί οπαδοί εκδιώχθηκαν επειδή «κατέβασαν» τις μπύρες τους.

Põhjala - Prenzlauer 0
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σε Θετικό Έδαφος Το 2020 Παρά Την Καθίζηση Του HoReCa
Μάκης Αποστόλου

Ο όγκος πωλήσεων στην εγχώρια αγορά υποχώρησε κατά 19,2% σε σχέση με το 2019 κυρίως λόγω της εξάπλωσης του Covid-19.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Στηρίζει "Το Χαμόγελο Του Παιδιού", Τη "Φλόγα" Και Το Αναρρωτήριο Πεντέλης
capital.gr

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και οι εργαζόμενοί της ενισχύουν εμπράκτως το κοινωνικό έργο των συλλόγων "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και "Φλόγα", μέσω εταιρικής δωρεάς και διαδικτυακών παραγγελιών, ενώ παράλληλα στηρίζουν τον πολυσήμαντο ρόλο του Αναρρωτηρίου Πεντέλης.

Harley Davidson Club Hellas Lager Beer
Γιώργος Ιορδανίδης

Το Harley Davidson Club Hellas κυκλοφόρησε τη δική του μπύρα.

Tired Hands / Little Log Cabin - Sunny Day
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Little Log Cabin Brewing Co., κυκλοφόρησε η Tired Hands Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το