English Greek
17
Σαβ, Οκτ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κι Αν Η Μπύρα Καταστρέφει Τον Πλανήτη;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το "μέτρον άριστον" ισχύει κυριολεκτικά παντού.

Ίσως να μη σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό, αλλά αυτή η παγωμένη μπύρα που απολαμβάνεις στις εξόδους σου, το σπίτι, το μπάρμπεκιου ή οπουδήποτε αλλού, μπορεί να έχει και εκείνη τον δικό της αντίκτυπο στην κλιματική αλλαγή.

Πράγματι, η βιομηχανία της ζυθοποιίας φαίνεται πως έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, αν και σε μικρό βαθμό, συμβάλλει στις επιβλαβείς εκπομπές που επηρεάζουν τον πλανήτη. Μάλιστα, η παραγωγή θερμότητας από τη βιομηχανία μπορεί να αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας ρύπανσης από διοξείδιο του άνθρακα.

Για να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη βιομηχανία, πρέπει να απαλλαγούμε από τον άνθρακα στη θερμότητα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Addison Stark, του διευθύνοντα συμβούλου και συνιδρυτή της Atmos Zero. Η εν λόγω νεοφυής επιχείρηση αναπτύσσει αρθρωτούς ηλεκτροκίνητους λέβητες που παίρνουν τη θερμότητα του αέρα και τη μετατρέπουν σε ατμούς που έχουν απαλλαγεί από τον άνθρακα.

new belgium brewing

Οικολογική μπύρα
Ηλεκτρικοί λέβητες υπήρχαν ήδη, αλλά αυτοί είναι διαφορετικοί και βασίζονται στην τεχνολογία των αντλιών θερμότητας και το αποτέλεσμα είναι φθηνότερο και αποδοτικότερο. Το επόμενο έτος μάλιστα, η New Belgium Brewing Company θα αντικαταστήσει έναν από τους τέσσερις λέβητες φυσικού αερίου στο κεντρικό εργοστάσιο ζυθοποιίας της στο Fort Collins του Κολοράντο με μία από αυτές τις νέες εκδόσεις.

Η εταιρεία δηλώνει "σίγουρη" ότι η τεχνολογία αυτή θα βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους, οι οποίοι περιλαμβάνουν την ουδετεροποίηση του άνθρακα έως το 2030. Κάτι μας λέει πως θα φανεί πολύ χρήσιμη γενικότερα, στο μέλλον.

πηγή: esquire.com.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Heineken: «Ξεπούλησε» Το 2022 - 24% Αύξηση Κερδών - Ο Στόχος Του 2023
imerisia.gr

Η ολλανδική ζυθοποιία διατήρησε την πρόβλεψή της ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα αυξηθούν έως και υψηλό μονοψήφιο ποσοστό το 2023.

Almanac / Casa Bruja - Uva Bruja
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασία με την Casa Bruja Brewing απ' τον Παναμά, κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Uiltje - Frostbite Fuel
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Γερμανία: Κατεβάζουν Ρολά Εστιατόρια Και Μπυραρίες Για Την Εκτίναξη Του ΦΠΑ Στο 19%
zougla.gr

Η «τρύπα» των 60 δισ ευρώ εκτίναξε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 7% στο 19%.

«Βουτιά» Στις Πωλήσεις Μπύρας Στη Γερμανία - Τί Δείχνουν Τα Στοιχεία
newmoney.gr

Μετά το... διάλειμμα του 2022, όταν η πανδημία και το κλείσιμο στο σπίτι έφερε διόγκωση της ζήτησης και των πωλήσεων, οι πωλήσεις μπύρας επανήλθαν σε καθοδική τροχιά πέρυσι - Σε βάθος 30 ετών η πτώση ξεπερνά το 25% - Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι μικρές ζυθοποιίες.

Double Mountain - Sweet Nothings
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Double Mountain Brewery.

Άλλα Άρθρα