English Greek
23
Τρι, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα Ποτάκι Την Ημέρα Τον Γιατρό Τον Κάνει Πέρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοόλ κάνει καλό στις γυναίκες μέσης ηλικίας.

Όπως φαίνεται οι γυναίκες άνω των 50 ετών κάνουν καλό στην υγεία τους αν πίνουν ένα-δυο ποτά την μέρα.

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που βρίσκονται  σε μετεμμηνοπαυσιακή ηλικία έχουν οφέλη από την λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ οι γυναίκες μετά την ηλικία των 50 ετών που πίνουν ένα-δυο ποτά κάθε μέρα ενισχύουν την υγεία τους.

Καλύτερα το βράδυ
Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από 14 χιλιάδες γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσες γυναίκες μετά την ηλικία των 50 ετών πίνουν ένα ή το πολύ δύο ποτά (μπύρα, κρασί ή κοκτέιλ) ημερησίως έχουν αυξημένες πιθανότητες να φτάσουν στην ηλικία των 70 χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Αντίθετα όσες γυναίκες πίνουν περισσότερο ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ έχουν μικρότερες πιθανότητες να φτάσουν υγιείς στην ηλικία των 70 ετών. Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι για να έχει ευεργετική επίδραση η κατανάλωση του αλκοόλ στον οργανισμό αυτή θα πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση τις βραδινές ώρες.

Τα ποσοστά
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι γυναίκες που μετά την ηλικία των 50 ετών καταναλώνουν ημερησίως 15-30 γραμμάρια αλκοόλ έχουν 28% περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στην ηλικία των 70 χωρίς να έχουν κάνει την εμφάνιση τους σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος σε σχέση με εκείνες που πίνουν περισσότερο.

Είναι εντυπωσιακό όμως το γεγονός ότι, αντίστοιχα, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να φθάσουν υγιείς τα 70 και από τις γυναίκες που δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ!

Οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμη να πουν με βεβαιότητα αν το αλκοόλ αυτό καθεαυτό είναι ο παράγοντας που επιδρά τόσο θετικά στην υγεία των γυναικών μέσης ηλικίας ή αν απλά η λελογισμένη κατανάλωσή του συμβαδίζει με άλλα στοιχεία του τρόπου ζωής τους.

Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS Medicine συμφωνούν με εκείνα προηγούμενων μελετών που έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός ή δύο ποτών την ημέρα από γυναίκες συνδέεται με την καλή υγεία της καρδιάς.

πηγή: Το Βήμα

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ & Οδήγηση: Μετά Από Πόσες Ώρες Μπορείς Να Οδηγήσεις Με Ασφάλεια;
iefimerida.gr

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με πολλές χώρες να αυστηροποιούν συνεχώς το νομικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Το Απίστευτο Κόλπο Για Βελούδινα Πέλματα
in.gr

Η λύση βρίσκεται στο ψυγείο σας!

Έρευνα Αποκαλύπτει: Να Τι Πρέπει Να Προσέχετε Αν Πίνετε Πολλές Μπύρες
pronews.gr

Όσες περισσότερες μπύρες πίνει κανείς μαζεμένες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος αρρυθμίας της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Μπύρα: Πόσο Ευεργετική Είναι Για Τα Μαλλιά Σας
newsbeast.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το