English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο Χάπι Κατά Του Hangover Υπόσχεται Θεαματικά Αποτελέσματα - Τι Πρέπει Να Ξέρεις

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε μία νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του hangover σε μορφή χαπιού. Διατίθεται από τη σουηδική εταιρεία Myrkl, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διασπάσει έως και 70% του αλκοόλ μετά από 60 λεπτά.

Αυτό σημαίνει όταν κάποιος πιει 50ml οινοπνευματωδών ποτών, που περιέχουν 20ml καθαρού ml, μόνο 6ml του αλκοόλ θα εισέλθει στον αίμα. Αυτό ισούται με κάποιον που πίνει μόνο 15ml οινοπνευματωδών ποτών.

Αυτή η μείωσε η στην ποσότητα του αλκοόλ που απορροφάται από τον οργανισμό αντανακλάται στη μείωση των βραχυπρόθεσμων επιπτώσεων του αλκοόλ, όπως η ευφορία και το μειωμένο άγχος. Η εταιρεία συστήνει τη λήψη 2 χαπιών 1-12 ώρες πριν την κατανάλωση αλκοόλ.

Το προβιοτικό συμπλήρωμα περιέχει δύο φιλικά προς το έντερο βακτήρια - Bacillus subtilis και Bacillus coagulans - που παράγονται από ζυμωμένο πίτουρο ρυζιού. Αυτά τα βακτήρια διασπούν φυσικά το αλκοόλ σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Μια ανθεκτική στα οξέα κάψουλα προστατεύει τα βακτήρια από τα φυσικά οξέα του στομάχου, ώστε να μπορούν να φτάσουν στο έντερο όπου το μεγαλύτερο μέρος του αλκοόλ απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος.

Τι λέει η επιστήμη
Το χάπι απευθύνεται σε όλους δε θέλουν hangover μετά την κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη μέρα. Μπορούν, όμως, πράγματι αυτά τα χάπια να αποτρέψουν ένα hangover;

Το hangover οφείλεται κυρίως στα επιπτώσεις αφυδάτωσης του αλκοόλ, που μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Το άμεσο αποτέλεσμα του αλκοόλ στο στομάχι μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο στομάχι και ναυτία. Αν λιγότερο αλκοόλ προσλαμβάνεται από τον οργανισμό, τότε ο κίνδυνος αφυδάτωσης είναι μικρότερος. Από τη στιγμή, όμως, που τα χάπια δουλεύουν μόνο αφότου το αλκοόλ έχει περάσει από το στομάχι στο έντερο, δε θα σταματήσουν της επίπτωση του αλκοόλ στο στομάχι.

Τα αποτελέσματα για το χάπι βασίζονται σε μία μοναδική δημοσιευμένη μελέτη. Είκοσι τέσσερις υγιείς νεαροί λευκοί ενήλικες κλήθηκαν να παίρνουν είτε δύο χάπια είτε εικονικά χάπια (εικονικό φάρμακο) κάθε μέρα για επτά ημέρες. Στη συνέχεια τους δόθηκε μια μικρή ποσότητα αλκοόλ (μεταξύ 50 και 90 ml οινοπνευματωδών ποτών) με βάση το βάρος τους. Το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους εξετάστηκε για τις επόμενες δύο ώρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέσα στα πρώτα 60 λεπτά, η ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα ήταν 70% χαμηλότερη σε όσους έλαβαν Myrkl σε σύγκριση με το εικονικό χάπι.

myrkl hangover pills

Οι περιορισμοί της μελέτης
Αν και αυτή η μελέτη ήταν καλά σχεδιασμένη, συμπεριλαμβανομένης της τυχαίας κατανομής ατόμων στις ομάδες Myrkl ή εικονικών χαπιών, αρκετά προβλήματα καθιστούν τα αποτελέσματα πιο αδύναμα. Πρώτον, οι ερευνητές ανέφεραν αποτελέσματα μόνο από 14 από τα 24 άτομα, επειδή δέκα είχαν χαμηλότερα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα στην αρχή.

Δεύτερον, τα αποτελέσματα διέφεραν μεταξύ διαφορετικών ατόμων, γεγονός που μειώνει την ακρίβεια της μελέτης. Και τρίτον, οι ερευνητές εξέτασαν επτά ημέρες θεραπείας πριν από ένα μόνο ποτό αλκοόλ, αλλά η εταιρεία συνιστά μόνο δύο χάπια μία έως 12 ώρες πριν πιουν οποιαδήποτε ποσότητα.

Πολλά αναπάντητα ερωτήματα
Η μελέτη αφήνει επίσης πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Λειτουργεί το χάπι σε άτομα που δεν είναι νέα, υγιή και λευκά; Λειτουργεί σε άτομα με νόσο του εντέρου ή του ήπατος; Υπάρχουν διαφορές στην επίδραση του χαπιού μεταξύ ανδρών και γυναικών; Τι συμβαίνει όταν το φαγητό και το αλκοόλ λαμβάνονται μαζί; Αλλάζουν τα φάρμακα τη δράση των χαπιών;

Είναι ήδη γνωστό ότι τα φιλικά βακτήρια του εντέρου αλλάζουν από μακροχρόνιες ασθένειες και τον τρόπο ζωής (κάπνισμα, τακτική κατανάλωση αλκοόλ και δίαιτα). Είναι επίσης γνωστό ότι το αλκοόλ απορροφάται διαφορετικά ανάλογα με το βάρος, το φύλο, τη σωματική δραστηριότητα και την κατανάλωση τροφής. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να μειώσουν ή να αυξήσουν την επίδραση των φιλικών βακτηρίων στα χάπια Myrkl.

Τα προβιοτικά είναι ασφαλή και ευρέως διαθέσιμα. Μπορούν να αγοραστούν ως γιαούρτια, ποτά ή χάπια από πολλά σούπερ μάρκετ και καταστήματα υγιεινής διατροφής. Τα δύο βακτήρια στα χάπια Myrkl είναι επίσης πιθανό να είναι ασφαλή για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, τα προβιοτικά που χορηγούνται σε άτομα με ασθένειες μπορούν να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία των υγιών βακτηρίων του εντέρου προκαλώντας μόλυνση ή συμπτώματα του εντέρου.

Ένα χάπι πριν από την κατανάλωση για να αποτρέψει το hangover την επόμενη μέρα θα ήταν ωφέλιμο για μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, με όλα τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το χάπι, η καλύτερη θεραπεία για το hangover παραμένει η κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.

πηγή: news4health.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Γυαλιά Μπύρας": Πόσο Αλλοιώνεται Η Οπτική Πραγματικότητα Από Το Μεθύσι
cibum.gr

Έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία περί "γυαλιών μπύρας".

Έχουν Και Οι Μπύρες Ημερομηνία Λήξης;
pentapostagma.gr

Μήπως έχετε ληγμένες μπύρες στο ψυγείο; Δείτε πως διατηρούνται μεγαλύτερο διάστημα.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Οι Καλύτερες Θεραπείες Για Το Hangover
Θοδωρής Διάκος

Κούραση, πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, και ευαισθησία στους θορύβους και στο φως... Πώς θα συνέλθουμε;

Αλκοόλ: Πώς Σχετίζεται Η Κατανάλωση Αλκοόλ Με Τον Καρκίνο;
Στέλλα Στρούβαλη

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Ντόρτμουντ: Ιδρύθηκε Σε Μια Μπυραρία
sigmalive.com

Από τις 19 Δεκεμβρίου 1909 άρχισε να γράφει την δική της ιστορία η Μπορούσια, η ομάδα του Ντόρτμουντ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το