English Greek
16
Τρι, Απρ
36 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Zymoscope: Η Δανέζικη Startup Με Έλληνα Founder Φροντίζει Για Τις Μπύρες Μας

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Zymoscope ιδρύθηκε το 2019 και επιτρέπει στις μικροζυθοποιίες να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ζυθοποιίας τους και να μειώσουν τα απόβλητα μέσω ενός συστήματος αισθητήρων και ανάλυσης δεδομένων.

Η Zymoscope, μια δανέζικη Startup με Έλληνα co-founder και CEO, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση γύρου seed 960.000 ευρώ με επικεφαλής τον Δανό Business Angel Mads Heine ενώ το Vækstfonden (Το Δανέζικο Ταμείο Ανάπτυξης), και ο επιταχυντής Rockstart ήταν συνεπενδυτές.

Η Zymoscope ιδρύθηκε το 2019, συμμετείχε στο πρόγραμμα AgriFood 2020 του Rockstart με μια λύση που επιτρέπει στις μικροζυθοποιίες να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ζυθοποιίας τους και να μειώσουν τα απόβλητα μέσω ενός συστήματος αισθητήρων και ανάλυσης δεδομένων. Πιο αναλυτικά, η λύση της Startup παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα ζύμωσης σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους ζυθοποιούς να ελέγχουν καλύτερα και να βελτιστοποιούν τις διαδικασίες ζύμωσης.

Η παγκόσμια αγορά μικροζυθοποιίας αναμένεται να φτάσει τα 414 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 με CAGR 20%, ενώ αυτή τη περίοδο η Zymoscope συνεργάζεται δοκιμαστικά με έξι δανέζικα ζυθοποιεία και στοχεύει στην πλήρη ανάπτυξη του προϊόντος στην αγορά ζυθοποιίας το 2022.

Ο Πέτρος Βενετόπουλος, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zymoscope, ο οποίος σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο διατροφολογία και διαιτολογία και έκανε μεταπτυχιακά στη Δανία στη βιοτεχνολογία και το πράσινο επιχειρείν, δήλωσε σχετικά: "Ένα τεράστιο ορόσημο επιτεύχθηκε με την χρηματοδότηση seed μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Rockstart AgriFood. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Rockstart, Vækstfonden και τον Mads Heine αλλά και τους υπόλοιπους επενδυτές που μας εμπιστεύτηκαν. Το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της ομάδας μας με ισχυρές δεξιότητες στην ανάπτυξη λογισμικού και τις πωλήσεις, προκειμένου να αναπτύξουμε περαιτέρω την πλατφόρμα μας και να εμπορευματοποιήσουμε επίσημα το προϊόν μας το πρώτο τρίμηνο του 2022".

Ο Mads Heine, σχολίασε επίσης: "Είχα το πλεονέκτημα να συνεργαστώ στενά με την ομάδα ιδρυτών ως μέντορας Rockstart για 4 μήνες πριν από την επένδυση. Παρά την πολύ μικρή επιχειρηματική εμπειρία, οι ιδρυτές με εντυπωσίασαν με τις πολύ ισχυρές ομαδικές ικανότητες και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η σκληρή δουλειά και η εκτελεστική τους ικανότητα θα τους οδηγήσουν στην επιτυχία. Επιπλέον, η παρακολούθησης της διαδικασίας ζύμωσης μέσω μιας μη επεμβατικής λογικής είναι μια πολύ αναγκαία προσέγγιση που θα ωφελήσει ολόκληρη τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών".

πηγή: startupper.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tröegs - 25 Years: Birthday Pale Ale
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 25α γενέθλια της γιόρτασε η Tröegs Independent Brewing με την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας.

Το Μεγαλύτερο Πρόβλημα Των Γερμανών Με Την Μπύρα; Τα Μπουκάλια
moneyreview.gr

Ο Stefan Fritsche, ο οποίος διαχειρίζεται μία γερμανική ζυθοποιία εκατονταετίας στην πόλη Neuzelle κοντά στα πολωνικά σύνορα, είδε τον λογαριασμό φυσικού αερίου να αυξάνεται κατά 400% τον τελευταίο χρόνο. Ο λογαριασμός ρεύματος ανέβηκε 300%. Και πληρώνει περισσότερο από ποτέ για το κριθάρι.

Bottle Logic - Leche Reserva (2023)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Fonta Flora - Ghost Trees
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Fonta Flora Brewery.

Έφτιαξαν Μπύρα Με Κρασί Ξυνιστέρι (Βίντεο)
famagusta.news

Το μικροζυθοποιείο στη Σωτήρα που φτιάχνει μπύρα με κυπριακό κρασί Ξυνιστέρι και εξάγει στη Γερμανία.

Almanac - Distance To The Sun / Heather / Your Hazy Soul / Luminous Quasar
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το