English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανική Ζυθοποιία: Μεγάλες Προσδοκίες Από Τη Μπύρα Σε Σκόνη (Βίντεο)

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με τη χρυσή απόχρωση, τις γλυκόπικρες νότες και την αφρώδη επιφάνεια της, η τελευταία μπύρα του Stefan Fritsche μοιάζει και έχει τη γεύση οποιασδήποτε άλλης μπύρας.

Αλλά το επαναστατικό ποτό, που αναπτύχθηκε στο ζυθοποιείο του Fritsche στη γερμανική πόλη Neuzelle, παρασκευάστηκε με δύο μόνο συστατικά: σκόνη και νερό.

"Ο καθένας μπορεί να έχει το δικό του σπιτικό ζυθοποιείο" με τη νέα του εφεύρεση, δήλωσε ο Fritsche στο AFP στις εγκαταστάσεις κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Προς το παρόν, η συνταγή που οριστικοποιήθηκε νωρίτερα φέτος είναι μη αλκοολούχα και επίσης δεν περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή δεν έχει φυσαλίδες.

Αλλά ο 56χρονος Fritsche αναπτύσσει επίσης μια αλκοολούχα εκδοχή και τελικά σχεδιάζει να προσθέσει φυσαλίδες για να το κάνει να μοιάζει ακόμη περισσότερο με μπύρα.

Η κύρια αγορά-στόχος θα είναι οι χώρες της Αφρικής και της Ασίας, καθώς μια σκόνη είναι πολύ πιο εύκολο και φθηνότερο να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις από ό,τι τα μπουκάλια μπύρας.

Αλλά το προϊόν μπορεί να μη βρει αποδοχή στην πατρίδα του, τη Γερμανία, η οποία έχει έναν νόμο 500 ετών για την καθαρότητα της μπύρας, γνωστό ως "Reinheitsgebot".

"Γνωρίζουμε ότι οι πότες pilsner και οι λάτρεις της craft μπύρας, ειδικά στη Γερμανία, θα είναι αρχικά επιφυλακτικοί απέναντι στο προϊόν μας", παραδέχεται η ζυθοποιία στην ιστοσελίδα της.

stefan fritsche1

Δεν είναι σαφές αν το προϊόν θα μπορούσε καν να διατεθεί στην αγορά ως μπύρα σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες, οι οποίοι περιορίζουν τα συστατικά σε βύνη, λυκίσκο, μαγιά και νερό.

Ο Fritsche αρνείται να αποκαλύψει τη συνταγή του, αλλά υποστηρίζει ότι η εφεύρεσή του είναι απαραίτητη σε έναν κόσμο που χρειάζεται βιώσιμες λύσεις.

Η ζυθοποιία εξακολουθεί να συνεργάζεται με επενδυτές για την εμπορική διάθεση της σκόνης, αλλά ελπίζει να ξεκινήσει την πώλησή της εντός περίπου τεσσάρων μηνών.

Βιώσιμες φιλοδοξίες
Η μορφή της σκόνης, που αναπτύχθηκε με ευρωπαϊκά εργαστήρια τα τελευταία δύο χρόνια, καθιστά το ποτό 90 τοις εκατό φθηνότερο στην εξαγωγή σε σχέση με την παραδοσιακή μπύρα, δήλωσε ο ίδιος.

"Θέλουμε να γίνουμε η πρώτη βιώσιμη ζυθοποιία στον κόσμο".

Σύμφωνα με τον υπολογισμό της επίπτωσης του ανθρακικού αποτυπώματος, η συσκευασία και η μεταφορά ευθύνονται για το 70 τοις εκατό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός λίτρου μπύρας.

Η μορφή σε σκόνη εξοικονομεί επίσης χρόνο, καθώς η εργαστηριακή παραγωγή είναι ταχύτερη από την παραδοσιακή ζυθοποιία, η οποία διαρκεί κατά μέσο όρο δύο μήνες.

Ωστόσο, οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες είναι επιφυλακτικοί για το κατά πόσον η ιδέα θα πιάσει τόπο.

Η μπύρα σε σκόνη είναι μια "ωραία καινοτομία", αλλά "δεν θα θέσει σε κίνδυνο ή έστω σε πρόκληση τα παραδοσιακά μας ζυθοποιεία", δήλωσε ο Benedikt Meier της Ένωσης Ιδιωτικών Ζυθοποιών της Βαυαρίας.

stefan fritsche2

Η ένωση ζυθοποιών "Bier und Wir" έχει επίσης αμφιβολίες. "Η απόλαυση της μπύρας έχει να κάνει πρωτίστως με τη συναναστροφή, όπως την απολαμβάνουμε στις παμπ, στην περιοχή μας, σε ένα πάρτι ή μεταξύ φίλων και ομοϊδεατών", ανέφερε.

"Μια σκόνη μπύρας της οποίας η χρήση επικεντρώνεται στην προετοιμασία στο σπίτι δεν αποτελεί σοβαρή εναλλακτική λύση για αυτή την ομάδα-στόχο".

Προηγούμενες προσπάθειες για την εμπορία μπύρας σε σκόνη έχουν πέσει στο κενό.

Το 2016, μια δανέζικη ζυθοποιία ανακοίνωσε τη δημιουργία τεσσάρων ποικιλιών σκόνης με διαφορετικές γεύσεις - αλλά κανένα ίχνος του εγχειρήματος δεν παραμένει στον ιστότοπό της.

με τα σακουλάκια σκληρού αλκοόλ, αλλά το προϊόν απαγορεύτηκε στις περισσότερες πολιτείες και στη συνέχεια αποσύρθηκε πριν καν φτάσει στα ράφια.

Όμως ο Fritsche είναι αποφασισμένος ότι το προϊόν του θα πετύχει εκεί που άλλοι απέτυχαν.

"Θέλουμε να ακολουθήσουμε έναν νέο δρόμο, ας πούμε... να φτιάξουμε μια πραγματική, κανονική και με καλή γεύση μπύρα από σκόνη", δήλωσε.

πηγή: grland.info

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός Ο Τύπος Θέλει Να Πιει 2.000 Μπύρες Σε 200 Μέρες
vice.com

Ο 25χρονος Jon May μεταδίδει live τις μπύρες που πίνει στην παμπ και καταγράφει τον αριθμό σε ένα excel.

KCBC - Tying Knots In The Devil's Tail / Tyrannosaurus Tex
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η KCBC.

Nepomucen - Triple-Double '21
Γιώργος Ιορδανίδης

Μία νέα ετικέτα, διπλής έκδοσης, κυκλοφόρησε η Browar Nepomucen.

Hi-Wire - Blueberry Crumble 10W-40
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "10W-40" κυκλοφόρησε η Hi-Wire Brewing.

Perennial - Regionally Correct
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Perennial Artisan Ales.

Οι Γερμανοί Πίνουν Περισσότερη Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ...
Νικόλαος Σκριτλής

Η παραγωγή μπύρας χωρίς αλκοόλ έχει υπερδιπλασιαστεί στη Γερμανία τα τελευταία 15 χρόνια και οι γερμανικές μη αλκοολούχες μπύρες γίνονται δημοφιλείς στο εξωτερικό...

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το