English Greek
27
Σαβ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Για Καρτέλ Μπύρας Στην Ινδία Ερευνώνται Οι Carlsberg, SABMiller Και UB

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ινδίας, οι συνομιλίες, τα μηνύματα WhatsApp και τα e-mail των στελεχών των τριών εταιρειών δείχνουν πως οι εταιρείες τακτικά και συλλογικά κατάρτιζαν στρατηγική για την επιδίωξη αύξησης τιμών σε «αρκετά κρατίδια» της χώρας, δημιουργώντας καρτέλ.

Κορυφαία στελέχη των Carlsberg, SABMiller και της ινδικής United Breweries αντάλλασσαν εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες και συνωμοτούσαν για τον καθορισμό των τιμών της μπύρας στην Ινδία επί 11 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία αντιμονοπωλιακής έρευνας που έχει δει το Reuters.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας έκανε έφοδο το 2018 στα γραφεία των τριών ζυθοποιιών και ξεκίνησε έρευνα. Τα ευρήματα της έρευνας -που δεν αποτελούν τελική κρίση αδικοπραξίας- ρίχνουν σκιές στις ζυθοποιίες αυτές, που αντιπροσωπεύουν το 88% της ύψους 7 δισ. δολαρίων αγοράς μπύρας της Ινδίας, σημειώνει το Reuters.

Ανώτατα μέλη της Επιτροπής θα εξετάσουν τη σχετική έκθεση, η οποία καταρτίστηκε τον Μάρτιο, για να αποφασίσουν επί των προστίμων, τα οποία θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 250 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης. Τα μέλη της Επιτροπής μπορούν είτε να συμφωνήσουν με τα ευρήματα είτε να τα αμφισβητήσουν.

Οι συνομιλίες, τα μηνύματα WhatsApp και τα e-mail των στελεχών των τριών εταιρειών που περιλαμβάνονται στην έκθεση δείχνουν πως οι εταιρείες τακτικά και συλλογικά κατάρτιζαν στρατηγική για την επιδίωξη αύξησης τιμών σε «αρκετά κρατίδια», δημιουργώντας καρτέλ που, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τους έδινε περισσότερη διαπραγματευτική δύναμη έναντι των αρχών των κρατιδίων.

Οι εταιρείες χρησιμοποίησαν επίσης την All India Brewers Association (AIBA) ως «κοινή πλατφόρμα» για να αποφασίζουν συλλογικά για τις τιμές και στη συνέχεια ο τοπικός σύνδεσμος ασκούσε παρασκηνιακά πιέσεις για λογαριασμό των εταιρειών για αυξήσεις τιμών, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τουλάχιστον τρεις φορές τα στελέχη αντάλλαξαν μηνύματα προειδοποιώντας το ένα το άλλο ότι θα πρέπει τα σχέδιά τους να παραμείνουν κρυφά, σύμφωνα με την έκθεση.

«Πρέπει να αποφύγουμε να μας πιάσουν», έγραψε ο γενικός διευθυντής της AIBA σε e-mail του το 2016 προς τα στελέχη των τριών εταιρειών.

Οι ζυθοποιίες συντονίστηκαν για να «χειραγωγήσουν τον κρατικό μηχανισμό» και «γνώριζαν πολύ καλά πως η συλλογική τους προσέγγιση μέσω του συνδέσμου (AIBA) παραβίαζε» τον νόμο περί ανταγωνισμού, σύμφωνα με την έκθεση των 248 σελίδων της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ινδίας. Η έκθεση συμπεραίνει πως το καρτέλ υπήρχε μεταξύ του 2007 και του 2018.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ινδίας δεν απάντησε σε αιτήματα του Reuters, ο σύνδεσμος AIBA και η Carlsberg αρνήθηκαν να σχολιάσουν επικαλούμενοι τη συνεχιζόμενη διαδικασία, η United Breweries -η οποία ανήκει εν μέρει στη Heineken- δήλωσε πως συνεργάστηκε με τις αρχές, η Heineken δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό, ενώ η μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου Anheuser-Busch InBev, η οποία εξαγόρασε την SABMiller το 2016, δήλωσε πως «λαμβάνει πολύ σοβαρά την αντιμονοπωλιακή συμμόρφωση».

πηγή: euro2day.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nøgne Ø - Letter Of Marque
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Nøgne Ø.

Founders - Mothership Series #27
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Founders Brewing Co.

Mikkeller Brewpub London - Pacific Coast Pils / Guide The Brave / Harness Your Hops
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewpub London.

Bridge Road - Mayday Hills
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Αναστασίου - Μονοποικιλιακή Mandarina Bavaria
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ζυθοποιία Αναστασίου.

Pinta Barrel - Origin / Cherish / Substance / Nobility
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pinta Barrel Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το